Kristina Rimienė televizijoje suderina dvi mylimas veiklas: „Tai verčia ir motyvuoja dar labiau pasitempti“

TV3 laidos „Pasaulis pagal moteris“ vedėja Kristina Rimienė televizijoje matoma jau šešerius metus. Moteris džiaugiasi, kad savo kuriamoje laidoje gali įgyvendinti visas galvoje besisukančias idėjas.

 Kristina Rimienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Kristina Rimienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Kristina Rimienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Kristina Rimienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Kristina Rimienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Kristina Rimienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Kristina Rimienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Kristina Rimienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Kristina Rimienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
 Kristina Rimienė.<br> Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (5)

Lrytas.lt

Dec 16, 2022, 6:26 PM

Kristina svarsto, kad televizijos transformacija nuo jos atsiradimo iki dabartinio momento – didžiulė.

„Jau nekalbant apie technologijų progresą, kai keitėsi televizijos ekrano spalvos ir įstrižainė, įrašų ir tiesioginių transliacijų galimybės, vaizo ir garso kokybė, signalas buvo digitalizuotas, o TV persikėlė į daugybę internetinių platformų.

Na, o turinys nuo žinių ir kelių filmų bei koncertų, transliuojamų per vieną kanalą, išsiplėtė iki įvairiausių pažintinio, publicistinio, pramoginio ir sporto turinio formų produkcijos, transliuojamos per tūkstančius TV kanalų. Be abejo, TV aktualijos žengė koja kojon su istoriniu ir kultūriniu laikmečiu, su naujomis madomis bei vizualine turinio išraiška, bet esmė ta, kad TV visada buvo ir bus žiūrima – ir tuomet, kai žmonės negalėjo turėti TV, bet jo norėjo, ir dabar, kai madingai veši posakis „aš neturiu televizoriaus“ (nors žmonės jį gali turėti), bet visą TV turinį žiūri per kitas platformas“, – kalbėjo K.Rimienė.

Kristinai labiausiai patinka dabartinis laikas televizijoje. Ji prisimena, kad pradėjusi dirbti daug ko nežinojo ir nemokėjo. 

„Tai natūralu. Tad pradžia buvo susijusi su mokymusi iš kitų, tam tikromis klaidomis, nepasitikėjimu savimi ir, be abejo, sunkiu darbu. Na, o dabar, praėjus visą šią mokyklą ir jau žinant, ką noriu ir kaip pasakyti savo žiūrovams, atėjo mano smagiausias laikas TV. Nuostabu pažinti „Pasaulis pagal moteris“ svečius ir pašnekovus bei gebėti paskatinti juos atsiskleisti mūsų žiūrovams!“ – pasidžiaugė televizijos veidas.

Televizijos eteryje pasirodo jau sumontuotas laidos įrašas, tad netikėtų situacijų ji išvengia.

„To labiau galima tikėtis vedant laidą ar renginį tiesioginės transliacijos metu. Man dar to neteko, bet būtų labai įdomu save išbandyti ir tokiose ekstremaliose sąlygose. Dažniausias mūsų komandos stresas – laidą ar jos anonsus priduoti laiku. Esame iš tų, kuriems norisi sekti aktualias temas, todėl laidas filmuojame vos savaitę ar dvi iki eterio.

Būna, pasitaiko netikėtumų, kaip pavyzdžiui tuomet, kai prieš porą savaičių, kaip tik po reikšmingo „Išsipildymo akcijos“ studijos dekoravimo projekto, aš stipriai apsirgau ir netgi turėjome atšaukti numatytus filmavimus. To sekmadienio laida jau buvo beveik nufilmuota, tačiau trūko kelių mano „stend-up‘ų“. Išsisukome sukeisdami siužetus vietomis – tikiuosi, žiūrovai kažkokių trūkumų net nepastebėjo“, – prasitarė ji.

Kristina užaugo sekmadieniais gerdama balintą kavą kartu savo inteligentais seneliais ir, kaip ji pati sako, į juos panašiu Šilutės šviesuolių kompanija. Visi žiūrėdavo Algimanto Čekuolio vedamas laidas.

„Visuomet jis man taip ir liko tikrasis lietuviško TV ekrano guru. Ir turbūt liks toks vienintelis“, – įsitikinusi Kristina.

Dirbadama televizijoje, pati K.Rimienė ir laisvalaikiu stebi įvairias laidas, filmus. Ir pati, kaip žiūrovė, įsijungia paanalizuoti savo laidą.

„Dažniau pasižiūriu filmų „Netflix“ platformoje. Taip pat, su šeima mėgstame sekmadienio vakarais stebėti „X Faktoriaus“ pasirodymus, savaitės dienomis – TV3 žinias. Mano mėgstamiasia laida? Na, kaip ir „X Faktoriaus“ teisėjai palaiko savo mokinius, taip ir aš pasakysiu – mėgstamiausia laida „Pasaulis pagal moteris“. Ir be abejo, labiausiai analizuoja ją – nors montažo metu laida, žinoma, būna peržiūrėta, ir ne po vieną kartą, bandau vertinti jos turinį tarsi iš šalies, mąstau, kaip ir ką būtų galima padaryti geriau, galvoju apie temas, kurias norėtųsi paliesti“, – pasakojo moteris.

Kristina – profesionali floristė ir televizijoje suderina dvi mylimas veiklas. Savo laidoje ji taip pat kuria įstabius floristikos dizainus. Po pokalbio laidoje, ji nepamiršta žiūrovams parodyti įvairias gėlių kompozicijas.

„Labai gera, kai žmonės sako, kad mėgsta šią laidą, kad mato įdomius siužetus ir pašnekovus, kad patinka mano kuriami floristiniai desertai. Tai verčia ir motyvuoja dar labiau pasitempti, tobulėti ir dirbti dar uoliau. O kas liečia floristikos pasaulį, tai pastaruoju metu vis labiau atrandu savyje norą dalintis savo žiniomis ir patirtimis, tad rengiu jau ne pirmus mokymus floristikos meno mylėtojams ir profesionalams. Ir jų kreipiasi vis daugiau.

Šioje kryptyje taip pat galiu pasakyti, kad net ir būdama profesionali floristė, keliaujanti po tarptautinius festivalius bei dalyvaujanti konkursuose, aš vis tiek degu noru tobulėti, mokytis ir atrasti dar daugiau. Todėl labai laukiu po Naujų metų artėjančių mokymų Prancūzijoje, iš kurių tikiuosi parsivežti naujų minčių ir dar didesnio įkvėpimo“, – pasidžiaugė Kristina.

TV simpatija 2022: balsuokite ir palaikykite savo mėgstamiausius laidų vedėjus.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.