Praėjus 9 metams M. Adomaitis-Ten Walls prabilo apie karjerą temdžiusį skandalą

Po devynerių metų garsus muzikos kūrėjas ir didžėjus Marijus Adomaitis-Ten Walls sugriovė tylos sieną ir prabilo apie jo karjerą temdžiusį skandalą.

Marijus Adomaitis-Ten Walls.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Marijus Adomaitis-Ten Walls.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Marijus Adomaitis Ten Walls<br>LR archyvo nuotr.
Marijus Adomaitis Ten Walls<br>LR archyvo nuotr.
Marijus Adomaitis-Ten Walls.<br>LR archyvo nuotr.
Marijus Adomaitis-Ten Walls.<br>LR archyvo nuotr.
Marijus Adomaitis-Ten Walls.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Marijus Adomaitis-Ten Walls.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Marijus Adomaitis-Ten Walls.<br>LR archyvo nuotr.
Marijus Adomaitis-Ten Walls.<br>LR archyvo nuotr.
Marijus Adomaitis-Ten Walls.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Marijus Adomaitis-Ten Walls.<br>Asmeninio albumo nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

Mar 13, 2024, 10:07 AM

„Šiandien aš nutraukiau beveik 9 metus trukusią tylą ir dalinuosi savo istorijos puse, neabejodamas, kad ji pasieks tuos, kurie jos nusipelnė!

Neįmanoma pasidalyti savo istorijos puse trumpu socialinio tinklo įrašu ar keliais sakiniais, todėl kviečiu perskaityti visus straipsnius, įskaitant atvirą interviu su manimi, kad pagaliau išsiaiškintume situaciją ir paliktume ją už mūsų visų nugaros!“, – socialiniame tinkle „Instagram“ dalijosi elektroninės muzikos kūrėjas.

Atviru interviu Ten Walls pasidalijo su užsienio žiniasklaida, kur savo poziciją išsakė po dar 2015 m. kilusio skandalo, užtemdžiusio jo karjerą.

Tų metų birželį atlikėjas „Facebook“ paskyroje paskelbė įrašą sukėlusį prieštaringus gerbėjų jausmus – jis kritikavo LGBT bendruomenę.

Nors įrašas vėliau buvo ištrintas, Ten Walls rašytas tekstas vis dar sklando internete.

„Pamenu, kaip prodiusavau muziką vienam Lietuvos dainininkui, kuris man bandė plauti smegenis, kad man nereikia būti tokiam konservatyviam ir netolerantiškam jų atžvilgiu.

Kai pačio paklausiau, „Ką darytum, jei sužinotum, kad tavo sūnui 16 metų gimtadienio proga jo vaikinas jam rudę drasko?“, Na, jis nutilo“, – tuomet rašė M.Adomaitis.

Jis taip pat pareiškė prisimenantis: „Tuos gerus 90-tuosius, kaip tada buvo tvarkomasi su kitos veislės veikėjais“.

Be to, Ten Walls homoseksualumą prilygino pedofilijai, kurios atvejų pasitaiko ir tarp katalikų.

„Pamenu, kai turėjau vieną iš pirmųjų savo grojimų Airijoje ir bevažiuojant į viešbutį, pamačiau bažnyčią, kurios tvora buvo padabinta šimtais vaikiškų batelių. natūralu, kad kilo klausimas– kodėl?“, – įraše minėjo atlikėjas.

Tuo metu Ten Walls buvo populiarumo viršūnėje, o jo muzika skambėjo pirmosiose Jungtinės Karalystės singlų sąrašuose. Atlikėjas pasirodymus rengė festivaliuose visame pasaulyje.

Po skandalo, didžiausių muzikos festivalių Europoje organizatoriai vienas po kito išbraukė Ten Walls pavardę iš atlikėjų sąrašų.

Informacija apie Ten Walls tada dingo ir iš jo agentų tinklapio – būtent jie rūpinosi jo pasirodymais visame pasaulyje. „Muzikos agentūra „Coda“ smerkia visas diskriminacijos formas, susijusias su neapykanta dėl rasės religijos ar seksualinės orientacijos.

Didžiuojamės būdami lygių galimybių darbdaviu ir atstovaudami daugybei įvairių atlikėjų. „Ten Walls“ daugiau nebeatstovaujame“, – užsienio žiniasklaidai sakė „Coda“ atstovė spaudai.

Nors po šio įrašo Ten Walls ne kartą atsiprašė socialiniuose tinkluose, gerbėjai ir kolegos reiškė didelį nusivylimą.

Po devynių metų užsienio spaudai Ten Walls atviravo, kad tuo metu niekam nerūpėjo jo atsiprašymai ir paaiškinimas.

M.Adomaitis atsakė į užsienio žurnalistų klausimus. Paklaustas, kodėl nepaaiškino, kad jo įrašas 2015 m. nebuvo nukreiptas prieš homoseksualus, Ten Walls pateikė išsamų atsakymą.

„Per visą skandalo įkarštį niekam nerūpėjo klausytis mano paaiškinimo ar užduoti objektyvių klausimų, kurie galėtų suteikti vietos mano pasakojimui visose situacijose.

Taip pat tuo metu pasamdėme viešųjų ryšių komandą, kuri padėtų man susiorientuoti šioje situacijoje ir jos patarimas buvo, kad aš neturėčiau aiškinti ar analizuoti savo įrašą.

Norėčiau, kad žmonės suprastų, kad pirmoji mano reakcija buvo didžiulis šokas, nes tai niekada nebuvo nukreipta prieš homoseksualus.

Taip pat reiktų atsižvelgti į tai, kad į savo pradinį įrašą įtraukiau 3 vaizdo įrašus, kad parodyčiau, ką kalbu, ir atrodė, kad niekam nerūpėjo net atidaryti tuos vaizdo įrašus.

Šiais laikais video nebėra YouTube, bet tuose vaizdo įrašuose buvo rusiška TV laida, kur kažkoks aktorius kalbėjo apie ne tik apie seksualinį bendravimą su vyrais, bet ir apie tai, kaip jis žiūri ir mėgaujasi gyvūnų pornografija ir kaip jis vaikšto nuogas priešais dukrą, kuri yra labai jauna.

Paklaustas, kodėl taip ilgai dingo iš viešumos, M.Adomaitis sakė niekur nedingęs ir toliau domėjęsis muzika, tačiau po tokio įrašo jo muzikos nenorėjo leisti jokia leidykla. Dėl šios priežasties atlikėjas įkūrė savo leidykla „Runemark“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.