Gūsingas vėjas atneša orų permainas: karščiai baigiasi

Ketvirtadienis bus paskutinioji tikrai karšta šios savaitės diena. Tai portalui lrytas.lt patvirtino Hidrometeologijos centro Prognozių ir perspėjimų skyriaus vyriausioji specialistė Alva Nagelytė. Specialistė turi blogą žinią poilsiautojams, bet gerą žinią žemdirbiams.

M.Patašiaus nuotr.
M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 20, 2018, 4:44 PM, atnaujinta Jun 20, 2018, 5:02 PM

„Ketvirtadienio dieną turėtų prasidėti orų kaita – lietaus debesys su perkūnija dieną apims Vakarų Lietuvą. Prieš artėjant lietaus debesims, pūs vidutinio stiprumo vėjas iš pietų. Vietomis bus ir labiau gūsingas. O jau ketvirtadienio vakare ir naktį numatomi trumpi lietūs su perkūnija, jie persistums ir į rytų Lietuvą. Ir jau tikrai nemenkas lietus, o intensyvesnis, daug kur jau ir žemę palaistys“, – apie artėjančių dienų orus pasakojo A.Nagelytė.

Jos turimais duomenimis, naktį iš ketvirtadienio į penktadienį temperatūra nukris.

„Ketvirtadienį iš pietvakarių plūs intensyvesnė šiluma, rytų Lietuvoje temperatūra kils iki 27-29 laipsnių šilumos. Bet tai jau bus paskutinė tokia karštesnė diena. Penktadienį temperatūra kris iki maždaug 20 laipsnių“, – pasakojo A.Nagelytė.

Daugiausia klausimų kelia savaitgalis ir Joninės. Tačiau gerų žinių iškylautojams sinoptikė neturi. „O dėl Joninių, ateina lietingesnis laikotarpis. Tiesa, lietūs nebus ištęstiniai, bet kartosis. Tikėtina, kad Jonines lydės trumpi lietūs. Ir temperatūra laikysis apie 20 laipsnių šilumos“, – naujienų portalui lrytas.lt sakė sinoptikė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.