Dviguba tragedija Londone: tėvas ir sūnus kovoja dėl gyvybių

Sakoma, kad viena bėda po vieną nevaikšto. Šį posakį patvirtino Vanda Karvelienė, kuri šiuo metu plyštančia širdimi budi Londono ligoninėje prie pačių brangiausių savo gyvenimo žmonių – 56 metų vyro ir 28 metų sūnaus Dainiaus.

Daugiau nuotraukų (1)

Gerda Morozovienė

Oct 29, 2015, 10:05 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 3:06 AM

Po vapsvos įkandimo – paralyžius

Nelaimės šeimoje prasidėjo visiškai staiga ir netikėtai. „Prieš trejus mėnesius mano sūnui įkando vapsva. Jis važiavo automobiliu ir prispaudė ją petim. Kitą dieną jam pradėjo paralyžiuoti galūnes, išsivystė sindromas. Pusantros valandos mano sūnų gaivino, tačiau situacija labai bloga – šiuo metu jo gyvybė palaikoma tik medicinos aparatų“, – verkdama žodžius rinko V.Karvelienė.

Negana to, kai įvyko nelaimė, Vandos vyras nuvažiavo aplankyti savo sūnaus. „Jis ėjo iš ligoninės, užėjo į parduotuvę ir prie pat namų buvo partrenktas. Automobilis paliktas, jis buvo neregistruotas, tačiau vairuotojas, padaręs nusikaltimą, pabėgo. Vyro būklė šiuo metu kritinė“, – verkė moteris.

Kalbėdama ji prisipažino esanti visiškai palūžusi. „Man labai sunku. Sūnus turi dukrytę, jai dabar 3 metukai. Su gyvenimo drauge artimiausiu metu jie planavo įteisinti santykius, tačiau dabar viskas kabo ant plauko“, – pasakojo ji.

Prašo materialinės pagalbos

Moteris sakė, kad šalia yra žmonių, kurie padeda susikalbėti svetima kalba. „Mes labai prašome piniginės pagalbos. Vyras draustas tik Lietuvoje, Anglijoje draudimas negalioja. Medikai nieko gero nežada“, – emocijų negalėjo tvardyti pašnekovė.

Socialiniuose tinkluose išplito pagalbos šauksmas, kuriame buvo prašoma materialios pagalbos šiai tragediją išgyvenančiai šeimai.

„Prašau, padėkime jaunai šeimai. Jaunoje šeimoje įvyko baisi nelaimė. Vyrą ištiko koma, o dabar trečias mėnuo guli paralyžuotas ligoninėje. Maža dukrytė ir žmona gali likti be namučių, nes vyras buvo pagrindinis šeimos išlaikytojas, kol žmona augino pirmagimę. Negana to, prieš porą dienų padėti atvykusį senelį partrenkė automobilis – jo būklė šiandien itin sunki. Todėl labai manau, kad šiai šeimai ypatingai reikia pagalbos. Labai labai prašau prisidėkite kas kaip galite ir drauge padėkime jaunai, gražiai šeimai išgyventi šį laikotarpį. Mergytei labai reikalingas tėvelis, senelis ir stipri mamytė“, – rašė artima šeimos draugė.

Norėdami paaukoti šeimai, kurią ištiko dviguba tragedija, tai galite padaryti pervesdami norimą pinigų sumą nukentėjusiojo mamai. VANDA KARVELIENĖ, AB SWEDBANK, LT207300010010383837

Buvo pavyzdinė šeima

Dainiaus Karvelio uošvė Panevėžio apygardos administracinio teismo vyriausioji specialistė-informatikė Laimutė Japertienė papasakojo daugiau detalių apie šeimą ištikusią tragediją. „Mano dukra Aistė nėra susituokusi su Dainiumi, tačiau aš jį vadinu žentu – tai dėmesingas ir labai geras žmogus. Jiedu nuo 15 metų kartu, abu augo Panevėžyje, mokėsi vienoje klasėje. Kai baigė vidurinę, kartu išvažiavo į Londoną. Jie subrendo mūsų akyse“, – pasakojo moteris. 

Ji teigė, kad įvykusi tragedija sukėlė šoką visai šeimai. „Prieš kelias savaites buvau nuskridusi, tačiau žento aplankyti man neleido. Kaip tik tada jam buvo atlikta operacija dėl subliuškusio plaučio. Mano dukra Aistė nedirbo, nes laukė vaikui darželyje vietos. Ji Londone baigė mokslus, nuo Naujųjų metų ruošėsi eiti dirbti, tačiau dabar viskas pasikeitė. Po penkias valandas kiekvieną dieną ji praleidžia ligoninėje. Būna, kad kartu vedasi ir dukrytę. Kai buvau dešimčiai dienų nuvažiavusi, stengiausi kiek įmanoma padėti“, – pasakojo Panevėžio administraciniame teisme dirbanti L. Japertienė. 

Moteris papasakojo ir apie tą dieną, kai žentui įvyko nelaimė. „Jam įgėlė vapsva ir tą pačią dieną ėmė tirpti pirštų galai. Jam įtarė širdies infarktą, davė tablečių ir liepė iš ligoninės važiuoti namo, tačiau po kelių valandų jį į ligoninę vežė greitoji – pats eiti jis jau nebegalėjo. Labai staigiai paralyžiavo kojas, rankas, nebegalėjo kalbėti, kvėpuoti. Komoje jis prabuvo kelias valandas“, – aiškino moteris. 

Dukrytė tiki, kad tėtis pasveiks

Ji tikino, kad šiuo metu Dainius reaguoja į aplinką, supranta esamą situaciją, tačiau negali nei judėti, nei kalbėti. „Dabar mums baisiausia, kad jis nesužinotų, kokia nelaimė atsitiko jo tėvui. O jis – labai geras žmogus. Atvykęs aplankyti savo sūnaus, dukros namuose ėmėsi visų remonto darbų, pataisydavo sulūžusius daiktus, rūpindavosi anūkėle, kol Aistė būdavo ligoninėje. Medikai duoda labai mažai vilties dėl jo gyvybės. Sklido kalbos, kad jam ketinama atjungti kvėpavimo aparatus, tačiau apie tai aš nieko nežinau. Bijau spausti savo dukrą klausimais“, – pasakojo panevėžietė ir prisipažino iš susijaudinimo pamiršusi žento tėvo vardą.

L.Japertienė gyrė Dainiaus ir Aistės šeimą. „Vasarą jie buvo parvažiavę į Lietuvą. Tai labai graži šeima, puikiai sutarė, turėjo daugybę ateities planų. Mes visi labai glaudžiai bendravome“, – sakė ji. 

Moteris teigė, kad pati vykdama į Londoną turėjo socialinio draudimo pažymėjimą. „Neabejoju, kad šį draudimą turėjo ir Vandos vyras. Ji labai pareiginga ir atsakinga, todėl negalėjo išleisti vyro neapsidraudusio“, – tvirtino ji.

L.Japertienė įsitikinusi, kad šiuo metu šeimai labiausiai reikalinga materialinė pagalba. „Transportuoti į Lietuvą negalima nei vieno ligonio, todėl belieka suremti pečius ir išlaukti krizę“, – jaudinosi L.Japertienė.  

Pasak moters, Dainius skyrė labai daug dėmesio savo dukrytei. „Jis tikrai buvo labai geras tėtis, visada padėdavo, būdavo kartu. Dabar mažoji ne viską supranta, tačiau visada sako: „tėtukas serga, bet tėtukas pasveiks“. Neslėpsiu, mums visiems labai sunku“, – guodėsi moteris.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.