Grąžinkite juos į mokyklą, arba kodėl tėvai nemėgsta vasaros atostogų?

Ilgos vaikų vasaros atostogos – rimtas išbandymas tėvų piniginei bei kantrybei, rašo dailymail.co.uk. Ši vasara jau vadinama viena sudėtingiausių dėl gausybės švenčių bei Olimpinių žaidynių manijos, o rugpjūčio 24-a diena net gavo vardą „kantrybės netekęs penktadienis“, nes būtent tądien trys ketvirtadaliai tėvų prisipažino ištuštinę vaiko vasaros atostogų biudžetą.

Apklausa atskleidė ir tai, jog 35 procentai tėvų mano, jog uždirbant daugiau yra gerokai lengviau vaikui rasti veiklos, o 36 procentai prisipažino, jog paskatinti vaiką imtis nemokamų ar nebrangių užsiėmimų yra beveik neįmanoma.<br>123rf
Apklausa atskleidė ir tai, jog 35 procentai tėvų mano, jog uždirbant daugiau yra gerokai lengviau vaikui rasti veiklos, o 36 procentai prisipažino, jog paskatinti vaiką imtis nemokamų ar nebrangių užsiėmimų yra beveik neįmanoma.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Aug 31, 2012, 3:48 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 12:57 AM

Nauji tyrimai rodo, jog 74 procentai tėvų jau desperatiškai laukia mokslo metų pradžios, nes šią vasarą vaikų pramogoms išleisti 1,5 milijardo svarų sterlingų gerokai apkarpė didžiosios dalies šeimų biudžetus. Tyrimas atskleidė, kad, nepaisant tėvų pastangų, didžioji dalis vaikų kasdien skundžiasi nuoboduliu 2,5 karto, tad visoje Jungtinėje Karalystėje tai reiškia 17 tūktančių skundų kiekvieną minutę.

„Morrisons“ užsakyta apklausa parodė, jog daugelis tėvų džiaugiasi galintys praleisti daugiau laiko su savo atžalomis, tačiau nuolat jaučia spaudimą stengtis linksminti vaiką, o mėnesio gale jau nekantriai laukti atlyginimo. Taip pat 42 procentams tėvų vasarą nusibosta tvarkyti vaiko paliktą betvarkę, o 29 procentai nuolat nerimauja, kad jų vaikas neturi ką veikti.

Apklausa atskleidė ir tai, jog 35 procentai tėvų mano, jog uždirbant daugiau yra gerokai lengviau vaikui rasti veiklos, o 36 procentai prisipažino, jog paskatinti vaiką imtis nemokamų ar nebrangių užsiėmimų yra beveik neįmanoma.

Tyrimas parodė, kad didžioji dalis gimdytojų planavo vaikui atostogų metu per savaitę skirti bent 31,59 svaro sterlingo, kuriuos vaikas išleistų maistui ir pramogoms. Tai reiškia, jog Jungtinės Karalystės tėvai yra pasiryžę viso išleisti net 1,5 milijardo svarų sterlingų, kad jų vaikai nesiskųstų. Manoma, jog pačioje rugpjūčio pabaigoje šis skaičius pasieks 1,8 milijardo svarų sterlingų.

„Play England“ kompanijos vadovė Catherine Prish pataria: „Tėvai neretai jaučia spaudimą užimti vaikus ir tam išleisti daug pinigų. Jei vaikas sako, kad jam nuobodu, tėvai dažnai galvoja, kad kažką daro blogai. Vis tik yra daugybė būdų užimti atžalas neišleidžiant nė cento ir nesiklausant skundų. Svarbu yra duoti vaikams laisvę ir leisti jiems pasinaudoti savo vaizduote, susirasti naujų draugų arba išmokti kažką vertingo.“

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.