Seksas ir meilė telefone: kaip tai daroma?

Kartais gali pasirodyti, kad romantiški laikai, kai „Nokia“ šūkis „Sujungiame žmones“ skelbė gryną tiesą, – jau praeitis. Matydamas į ekranus panirusius veidus imi tikėti, kad net pilname autobuse pradėjusi šokti striptizą gražuolė nieko nesudomins. Jos niekas nepastebės. Visai kas kita, jei ją kas nors nufilmuos ir pasidalys vaizdeliu internete. Pažiūrėkime, kaip susipažįnt, flirtuoti, susiranda mylimųjų ar sekso partnerių išmaniųjų telefonų amžiaus gyventojui?

Virtualios pažintys vis dažniau atrodo saugesne, įvairesne ir mažiau gaišinančia flirto forma, kuri gali prasitęsti ir realybėje.<br>123rf nuotr.
Virtualios pažintys vis dažniau atrodo saugesne, įvairesne ir mažiau gaišinančia flirto forma, kuri gali prasitęsti ir realybėje.<br>123rf nuotr.
„Tinder“ jau populiari ir Lietuvoje, tad daugeliui pristatinėti jos nė nereikia.
„Tinder“ jau populiari ir Lietuvoje, tad daugeliui pristatinėti jos nė nereikia.
„Grindr“ – staigiai išpopulierėjusi gėjų pažinčių paslauga.
„Grindr“ – staigiai išpopulierėjusi gėjų pažinčių paslauga.
Daugiau nuotraukų (3)

Arnoldas Lukošius („Lietuvos rytas“)

Dec 1, 2015, 7:55 AM, atnaujinta Oct 1, 2017, 10:56 PM

Taigi, telefonai žmones galutinai išskyrė ir šiame susvetimėjusiame pasaulyje telieka ieškoti ne žmogaus meilės, o geresnio ekrano, į kurį galėtum patogiau nosį įremti? Tačiau tai tik dar kartą patvirtina visiems žinomą faktą – ekrane akys mato kur kas daugiau pasaulio. Ten galima toliau nukeliauti, daugiau pamatyti, lengviau susipažinti, išradingiau flirtuoti. Kaip?

Meilė pagal GPS koordinates

Bendrauti ir priimti į draugus „Facebook“ dabar jau moka net senoliai, tačiau šis socialinis tinklas nėra skirtas užmegzti naujoms pažintims. Pagrindinė kliūtis čia yra žinučių viešumas – flirtuosite matant visiems bendriems draugams. Be to, kokia nauda ieškoti gyvenimo draugo tarp tų, kurių gyvenime niekada nesutiksi?

Tam ir sukurta daugybė specialiai pažintims su perspektyva susitikti realiame gyvenime skirtų programėlių. Viena populiariausių ir turinčių daug aktyvių vartotojų Lietuvoje – Tinder“.

Tai socialinis pažinčių tinklas, kuriame gali sutikti tuos „Tinder“ vartotojus, kurie realiame pasaulyje yra kažkur netoli tavęs (atstumą pasirenki pats). Pavyzdžiui, nurodai, kad nori matyti visus vaikinus 20 km spinduliu, ir telefono ekrane gali peržvelgti tinkamas paskyras.

Jei nesudomino – brauki į vieną pusę, jei nori susipažinti – į kitą. Pasirinktasis irgi gali pamatyti tavo profilį. Galbūt jis patvirtins, kad nori pažinties. Abiem pusėms išreiškus norą bendrauti, galima pradėti susirašinėjimą ir galiausiai sutarti susitikti iš tikrųjų.

Idėja pasirodė tokia patraukli, kad šiuo metu „Tinder“ veikia 196 šalyse, per dieną sujungia 26 mln. vienas kitu susidomėjusių žmonių, kasdien čia peržiūrima 1,6 mlrd. paskyrų. „Jis pasakė, kad esu mergina, dėl kurios yra pasiryžęs vairuoti dvi su puse valandos.“ „Jis man pasipiršo.“ Tokiomis sėkmės istorijomis giriasi paslaugos kūrėjai.

Tai gana efektyvus ir pusėtinai saugus būdas susipažinti. Tačiau pametus galvą lėkti pas tik virtualiai matytą išsvajotąjį taip pat nereikėtų. Šiaip ar taip, sukurti neegzistuojančią virtualią asmenybę nėra taip jau sunku, tad atsargių susirašinėjimų, pokalbių ir bandomųjų susitikimų dalyvaujant ne vienam draugui niekas neatšaukė.

Beje, „Tinder“ kūrėjai nutarė, kad čia ne viskas tobula, ir sukūrė dar vieną pažinčių programėlę – „Bumble“. Ji turi vieną esminį skirtumą – čia pokalbį pradėti gali tik moteris. Ir tam ji turi tik 24 val. – po to galimybė susisiekti išnyksta.

Senos „blogos“ pažinčių svetainės – vėl populiarios

Kodėl jos blogos? Mat jų klientai taip dažnai kenčia dėl to, kad jų skelbimai ilgai nesulaukia jokio susidomėjimo arba traukia tik tuos, kurie nedomina.

Dabar daugybė tokių pažinčių sistemų persikėlė į išmaniuosius telefonus ir vėlgi gerokai supaprastino netoliese esančių perspektyvių vienišių paiešką.

Pavyzdžiui, pažinčių programėlė „Tastebuds“ sujungia netoliese gyvenančius žmones, kurie turi panašų muzikinį skonį. Protingas sprendimas – mėgstantys panašią muziką dažnai turi ir kitų panašumų. Be to, taip gali susirasti ir neblogą bičiulį. Panašiai ir šunų mylėtojus vienija pažinčių progra-mėlė „Tindog“.

Tiems, kurie kraustosi iš proto dėl astrologijos ir Zodiako ženklų suderinamumo, skirta pažinčių programėlė „Align“. Čia sielos draugą jums parinks pagal žvaigždes.

Programėlė „Score“ siekia sujungti emociškai suderinamus partnerius. Čia kiekvienam pateikiamas tam tikras šiek tiek pikantiškas testas ir pagal atsakymus ieškoma artimos sielos. Tai itin tinka turintiems keistų, nestandartinių polinkių.

Tokia paprasta pažinčių platforma kaip POF (frazės anglų kalba, reiškiančios „daug žuvyčių“, pirmosios raidės) vertinama kaip tiesiog patikima ir saugi vieta ieškoti tiek meilės, tiek draugystės. Be to, paslauga nemokama, tad „POF Free Dating App“ jau virsta gana populiariu vienišių socialiniu tinklu. Čia nemažai ir lietuvių.

Ieškančių partnerio gėjų programėlių kūrėjai taip pat nenuskriaudė. Būtent jiems skirta programėlė „Grindr“, kuri padeda rasti partnerį netoliese, pagerino visus populiarumo rekordus. Vos pradėjus jai veikti, per savaitę užsiregistravo per milijoną vartotojų. Bent 250 tūkst. žmonių šia programėle naudojasi daugybę kartų kasdien.

Saugesnis rizikingas flirtas

Daugybę vartotojų sutraukusi grynai seksualiam flirtui skirta programėlė „Flirtomatic“ jau išnyko. Gal vartotojai išsigando kitos rizikingų santykių užmezgimą skatinusios paslaugos „Ashley Madison“ klientų likimo?

„Ashley Madison“ – programėlė, kuri padeda būti neištikimiems. Čia santykius užmegzdavo neištikimi sutuoktiniai, ieškantys nuotykių svetimose lovose. Ji vis dar veikia, bet kalbame būtuoju laiku, nes neseniai programišiai pavogė ir paviešino visų šios paslaugos vartotojų duomenis.

Įsivaizduojate, kiek sutuoktinių sužinojo apie savo išrinktųjų nuotykius ir kiek dėl to subyrėjo šeimų? Taigi, seksualus flirtas išmaniajame įrenginyje gali būti pavojingesnis negu realybėje – juk ne visi, susikūrę „Ashley Madison“ paskyras, spėjo nusidėti, o vis tiek liko kalti.

Ar egzistuoja saugesnis būdas flirtuoti? Idealaus nėra. Tačiau tarp Lietuvos paauglių sparčiai populiarėjanti bendravimo programėlė „Snapchat“ tinka ir norintiems elgtis šiek tiek rizikingiau. Pavyzdžiui, jei nori kam nors pasiųsti savo šiek tiek erotišką nuotraukėlę, bet nenori, kad ji taptų visuotiniu pajuokos objektu internete.

„Snapchat“ ir buvo sukurta norintiems saugiai susirašinėti. Mat čia pasiųstą nuotrauką ar žinutę gavęs asmuo gali tik peržiūrėti, tačiau negali išsisaugoti. Jei patys nenurodote kitaip, netrukus toji žinutė visai išnyksta ir lieka tik atsiminimas be galimybės rodyti kitiems.

Gal tai ir nėra idealu, bet vis dėlto geriau negu verkti, kad „tas niekšas paviešino nuotrauką, kurią skyriau tik jam, ir dabar mano gyvenimas sužlugdytas“.

Programėlė „Pure“, kuri skirta norintiems susirasti partnerį tiesiog dabar, irgi veikia panašiai – čia nuotrauka su žinute rodoma tik valandą, po to išnyksta. Aišku, tai reiškia, kad reikia veikti greitai. Bet juk programėlės kūrėjai taip ir sako: parašai, ko ir kam ieškai, kur norėtum susitikti, randi potencialų partnerį – ir nedelsk. Matyt, supratote, kokių santykių gali prireikti taip staigiai.

Jei jau turi partnerį

„Flirtuoti galima ir su žmogumi, kurį jau laikai savu“, – nutarė programėlės „Sexy Vibe“ kūrėjai ir... pavertė telefoną vibratoriumi. Programėlė leidžia nuotoliniu būdu iš savo telefono įjungti partnerio įrenginio vibraciją. Idėja pikantiška ir būtų visai įdomi. Tik, aišku, jei jums nė motais, kur prieš tai buvo įrenginys, taip dažnai glaudžiamas prie skruosto.

Porelė, nusifilmavusi seksualų vaizdo klipą ar pasidariusi erotinių nuotraukų, gali viską perkelti į programėlę „Discreet“ ir ši užtikrins, kad pažiūrėti medžiagą bus įmanoma tik tuomet, kai abu partneriai vienu metu pareikš tokį norą.

Lyg ir geras sprendimas poroms, norinčioms turėti asmeninį erotinį filmą, tačiau nenorinčioms, kad skyrybų atveju antroji pusė panaudotų jį kaip ginklą. Tačiau įsivaizduojate, kas bus, jei programišiai įsisuks ir čia?

Taigi, flirto aistros mobiliojo telefono ekrane kunkuliuoja smarkiau negu gyvenime. Ir, deja, šis flirtas toks pats nesaugus. O kai matote į ekranus įnikusius veidus, nebemanykite, kad dėl to žmonės nutolo vieni nuo kitų. Atvirkščiai – jie gavo daugiau galimybių suartėti. Tik kitaip.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.