Ukrainiečiai teigia sėkmingai panaudoję savo slaptą įspūdingo nuotolio ginklą

Ukraina sėkmingai panaudojo šalyje pagamintą droną, kurio veikimo nuotolis siekia 1 000 km, antradienį pranešė valstybinė ginklų gamintoja „Ukroboronprom“.

Ukraina sėkmingai panaudojo šalyje pagamintą droną, kurio veikimo nuotolis siekia 1 000 km, antradienį pranešė valstybinė ginklų gamintoja „Ukroboronprom“.<br>Ukroboronprom
Ukraina sėkmingai panaudojo šalyje pagamintą droną, kurio veikimo nuotolis siekia 1 000 km, antradienį pranešė valstybinė ginklų gamintoja „Ukroboronprom“.<br>Ukroboronprom
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jun 21, 2023, 10:19 AM, atnaujinta Jun 21, 2023, 10:25 AM

Bendrovės „Ukroboronprom“ atstovė spaudai Natalia Sad socialiniame tinkle „Facebook“ paskelbė asmenukę su besišypsančiu Ukrainos ginkluotųjų pajėgų vyriausiuoju vadu Valerijumi Zalužnyj, karinių oro pajėgų vadu Mykola Oleščiuku ir bendrovės „Ukroboronprom“ vadovu Jurijumi Husevu. Ji teigė, kad nuotrauka padaryta „po sėkmingo mūsų drono panaudojimo 1000 km atstumu“.

Ji nepateikė jokių kitų detalių ir nenurodė, ar drono panaudojimas reiškia, kad jis buvo išbandytas ar iš tikrųjų panaudotas konflikte.

„Reuters“ pažymi, kad Ukrainos kariuomenė, vyriausybė ir privačios bendrovės stengiasi sukurti pigių ir lengvai pagaminamų dronų arsenalą, kuris, kaip tikimasi, galėtų suteikti pranašumą kare su Rusija. Ukraina jau naudoja bepiločius orlaivius žvalgybai ir atakoms.

2022 m. rudenį „Ukroboronprom“ pranešė, kad baigia kurti naują droną, kurio veikimo nuotolis būtų 1000 km, o kovinė galvutė svertų 75 kg.

Antradienį prezidentas Volodymyras Zelenskis pasirašė įstatymą, kuriuo vidaus dronų gamintojai atleidžiami nuo muitų ir pridėtinės vertės mokesčio.

Naujienų portalas Lrytas.lt apie drono gamybą paskelbė praėjusių metų spalį.

Parengta pagal „Reuters“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.