Žinios iš telefonų taisyklos: nurodė, kokius telefonus tenka taisyti dažniausiai

Kasmet telefonų gamintojai išleidžia daugybę įrenginių, besiskiriančių ne tik specifikacijomis, bet ir kainomis. Visgi telefonai genda, o kai kurių servisų darbuotojai pastebi, kad dažnai problemų kyla ne su populiariaisiais „Apple“ ar „Samsung“ modeliais, bet su prieinamomis kainomis viliojančiais telefonais – „Huawei“, „Xiaomi“ ir kitais jų konkurentais.

„PhoneFix“ mobiliųjų telefonų taisyklos meistras Tadas teigia, kad dažniau genda pigesni telefonai. <br>123rf nuotr. 
„PhoneFix“ mobiliųjų telefonų taisyklos meistras Tadas teigia, kad dažniau genda pigesni telefonai. <br>123rf nuotr. 
 A.Biekša kalbėdamas apie baterijos veikimą akcentavo įrenginio amžių: „Trumpiau baterija pradeda veikti tuomet, kai įrenginys jau pagyvenęs – po metų ar dviejų".<br> 123rf nuotr.
 A.Biekša kalbėdamas apie baterijos veikimą akcentavo įrenginio amžių: „Trumpiau baterija pradeda veikti tuomet, kai įrenginys jau pagyvenęs – po metų ar dviejų".<br> 123rf nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

2021-11-07 14:05

„PhoneFix“ mobiliųjų telefonų taisyklos meistras Tadas teigia, kad dažniau genda pigesni telefonai: „Pavyzdžiui, „Xiaomi“ telefonuose dažnai pasitaiko pagrindinės plokštės gedimų, o brangesnių telefonų gedimai dažnu atveju natūraliai neįvyksta, nebent būna koks nors smūgis ir telefonas genda jau po to“.

Ne kartą buvo kalbama ir apie didžiųjų mobiliųjų telefonų rinkos vilkų bandymus išleidus naują modelį sumažinti senesniųjų modelių galingumą ir veiksmingumą, visgi, meistro teigimu, klientai su tokiomis problemomis nesusiduria: „Nei „Samsung“, nei „Apple“ telefonuose tokių problemų nepastebime. Ir iš klientų nelabai to girdime, net ir turintys senesnį „iPhone“ modelį džiaugiasi, kadangi net ir „iPhone 6“, kuris jau seniai nebegaminamas, vis dar yra puikiai suoptimizuotas, jo operacinė sistema galinga“.

Dažniausi klientų nusiskundimai, atnešus naujesnį „Samsung“ ar „Apple“ telefoną, susiję su baterija: „Atneša telefonus, kurių baterija veikia trumpiau nei turėtų, bet tai natūralu, kadangi operacinė sistema naujesnė, tad ir sunaudoja daugiau resursų“, – paaiškina „PhoneFix“ atstovas.

Meistro teigimu, jei kalba eina apie nestandartinius gedimus, pavyzdžiui, kad plokštėje kažkas sudegė ir telefonas išvis nebeveikia, tai dažniau pastebima pigesniuose telefonuose.

„TLC“ serviso vadovas Alvydas Biekša kaip dažniausiai pasitaikantį telefonų gedimą įvardino mechaninį pažeidimą – kuomet telefonas nukritęs, sudužęs ar pervažiuotas. Kita itin dažnai išmaniuosiuose įrenginiuose pasitaikanti problema – strigimas ir ekrano neveiksnumas. Vadovo teigimu, tai įvyksta, nes aparatui trūksta atminties arba jis užstrigęs dėl programėlių naudojimo. Taip pat vartotojai susiduria ir su ryšio problemomis: „Tai nebūtinai paties aparato problema. Gali būti ir dėl vietovės, kurioje aparatas naudojamas“.

Atsižvelgdamas į tai, kas dabar vartotojams itin svarbu, „TLC“ serviso vadovas kaip dažną gedimą paminėjo ir garso – mikrofono, ausinių, prasto girdimumo, aido – bei kameros problemas: „Kamera dabar labai svarbi, žmonės daug fotografuojasi, tad natūraliai atsiranda ir gedimai“.

Paklaustas, ar sutinka su nuomone, jog dažniau genda pigesnių modelių telefonai, A.Biekša iš dalies nesutiko: „Man atrodo, kad genda visi panašiai. Pigesnių telefonų gedimų daugiau turbūt dėl to, kad jų tiesiog daugiau parduota. Žinoma, jei kažkas gaminama iš blogesnės kokybės medžiagų arba jei yra taupoma, tuomet galima ir sutikti. Bet mes netiriame, iš kokių medžiagų gaminami telefonai, o tik taisome“.

Pasiteiravus, ar pastebi daug gedimų, susijusių su baterijos gedimu, vadovas A.Biekša akcentavo įrenginio amžių: „Trumpiau baterija pradeda veikti tuomet, kai įrenginys jau pagyvenęs – po metų ar dviejų. Bet viskas priklauso nuo naudojimo sąlygų – ar daug naršoma, ar abonentas su aparatu yra toli nuo bazinės stoties – tuomet įrenginys ir sunaudoja daugiau energijos“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.