Lrytas.lt biblioteka: 760. G. Stone'as. „Sveiko gyvenimo paslaptys iš viso pasaulio“

Knygą „Sveiko gyvenimo paslaptys iš viso pasaulio“ parašė amerikiečių rašytojas ir žurnalistas Gene Stone (Džinas Stonas). Nors ir ne paliegėlis, tačiau ir ne itin stiprios sveikatos Dž. Stone per metus mažiausiai sirgdavo du kartus.

„Sveiko gyvenimo paslaptys iš viso pasaulio“ atkeliavo į Lietuvą
„Sveiko gyvenimo paslaptys iš viso pasaulio“ atkeliavo į Lietuvą
Daugiau nuotraukų (1)

Inga Mingelienė

Aug 2, 2012, 9:48 PM, atnaujinta Mar 17, 2018, 3:29 PM

Kartą jis pagalvojo, kad galbūt vartoja ne tuos vaistus, juk yra žmonių, nepriklausančių nuo profesionalių medikų. Taip autorius ėmė ieškoti niekada nesergančių žmonių (žinoma, gal kartais sloguojančių, tačiau nekankinamų gripo, karščiavimo ir kitų rimtų susirgimų) ir kalbėtis su jais.

Informacijos rinkimas ir patikimumas. Knygos autorius šnekėdavosi su draugais, naršydavo internete, susitikdavo su senais kolegomis ir bendramoksliais, kalbino sveikatos priežiūros sistemoje dirbančius žmones. Tokiu būdu surinko daug informacijos, o paskui nusprendė, kurie sveiko gyvenimo būdai yra verčiausi, ir sudėjo juos į vieną knygą. Taip gimė „Sveiko gyvenimo paslaptys iš viso pasaulio“: 25 paslaptys skiriamos „Visiems žmonėms, kuriems rūpi sveikata – ne tik ligų gydymas, bet ir jų profilaktika.“ Beje, visos knygos paslaptys herojų asmeniškai išbandytos ir patvirtintos moksliniais tyrimais.

Rodos, visi žinome apie vitamino C ar česnako naudingumą, kad šaltas dušas ne tik suteikia energijos, bet ir užgrūdina. Tačiau knygoje šie dalykai aptariami smulkiau ir iliustruojami konkrečių žmonių patirtimi ir praktika. Knygos struktūra: veikale paliečiamos įvairios sritys: mityba (kalorijų mažinimas, veganiška mityba), fizinė sveikata (svorių kilnojimas, bėgiojimas) ir dvasinė pusiausvyra (teigiamas požiūris, įtampos vengimas). Taip pat aptariama, kaip ir kiek mūsų sveikatą lemia gamta ir genetika. Kiekvienos paslapties aprašymas susideda iš kelių dalių: papasakojama herojaus istorija, paskui pateikiami faktai, o galiausiai „pasidalinama“ paslaptimi. Taigi knyga išsami, o autorius siekė ne tik suprantamai ir paprastai perteikti svarbius sveikatingumo receptus, bet ir paskatinti mus rūpintis savo sveikata.

Visi žinome, kad vištienos sultinys yra gerai, tačiau ar juo gydome peršalimą? Dažniau geriame liepžiedžių, čiobrelių, aviečių arbatas. Tai taip pat veiksminga, bet vištienos sriuba puikiai apsaugo nuo peršalimų, uždegimų, mažina kraujospūdį ir stiprina imunitetą. Knygoje rašoma, kad šios sriubos naudingumą pripažino senovės gydytojai Avicena ir Mošė Maimonidas. Knygoje pateikiamas ir vištienos sriubos receptas.

Šiuo metu madinga detoksikacija: perkame pleistrus, naudojamės įvairiomis detoksikacijos procedūromis. Knygoje plačiau aprašoma detoksikacija, aptariami net keli detoksikacijos būdai, pateikiama nuodingų medžiagų lentelė.

Gal prisimenate, kaip vaikystėje senelių sode čiaumojote neplautas slyvas ir obuolius ar čia pat, močiutės darže, suvalgėte kvapnų pomidorą ar sultingą agurką? Dabar mes viską kuo kruopščiausiai plauname. Dž. Stonas pasakoja apie valgymą nesilaikant idealios švaros. Jis nesiūlo pulti į kraštutinumus, tačiau perdėtas bekterijų vengimas tikrai nestiprina imuninės sistemos. Kita kalba, jei galvoje turime peršalusių žmonių organizme esančias bakterijas. Šių būtų geriau vengti, o puiku – jei išvis su jomis nesusidurtume. 16-oje paslaptyje ir pasakojama apie tokių bakterijų vengimą.

Įdomus ir skyrius apie žoleles, naudinga sužinoti apie alaus mieles, besidomintieji ras skyrių apie jogą, tempimo pratimų naudą ir daug kitų įdomybių (pavyzdžiui, apie Mėlynąsias zonas). Knygoje informacija pateikiama aiškiai ir paprastai, skaityti įdomu ir lengva. Rekomenduoju paskaityti visiems, kuriems rūpi sveikata ir domina, kaip sveikai gyventi.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.