Lietuviai reiškia užuojautą tragedijos ištiktai broliškai tautai

Penktadienio vakarą Latvijos ambasadoje vis dar dega šviesos, o prie tvoros – liepsnoja žvakutės. Vilniečiai užjaučia tragedijos ištiktą brolišką tautą.

Vilniečiai reiškia užuojautą tragedijos ištiktai Latvijai.<br>V.Balkūno nuotr.
Vilniečiai reiškia užuojautą tragedijos ištiktai Latvijai.<br>V.Balkūno nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Dovydas Pancerovas

Nov 22, 2013, 5:34 PM, atnaujinta Feb 20, 2018, 5:15 AM

„Jūsų skausmas – mūsų skausmas“, – paveikslėlį su tokiais žodžiais prie Latvijos ambasados tvoros klijuoja vilnietis Simonas. Jis uždegė ir kelias žvakutes.

„Mane sukrėtė šita nelaimė, nes mano geras bičiulis yra latvis. Jis gyvena visai šalia tos vietos, kur įvyko tragedija. Jo mama dažnai lankydavosi sugriuvusiame prekybos centre. Aš žinau, kad jo mamos sveikata yra silpna, dėl to šita nelaimė yra dar artimesnė“, – sakė Simonas.

Jis ne kartą pats lankėsi Rygoje ir buvo apsistojęs visai netoli prekybos centro, kurio stogas ketvirtadienio vakarą įgriuvo. Ši nelaimė nusinešė mažiausiai 51 žmogaus gyvybę. Aukų skaičius vis didėja. Daugybė buvo sužeistų.

„Nemanau, kad žvakutės šioje situacijoje yra svarbiausios. Manau, kad daug svarbiau yra solidarumas“, – sakė jaunuolis.

Per kelias minutes, kol prie Latvijos ambasados buvo portalo lrytas.lt žurnalistai, ne vienas vilnietis atėjo išreikšti užuojautos broliškai tautai.

„Mano vaikai lanko darželį šioje gatvėje. Todėl aš galvoju, kad tai yra geras būdas ugdyti vaikų atjautą artimajam. Latvija yra mums artima valstybė“, – sakė tarptautinėje kompanijoje dirbanti vilnietė.

Ji uždegti žvakučių atėjo kartu su dviem savo mažamečiais berniukais.

Penktadienį užuojautą dėl tragedijos Latvijoje pareiškė prezidentė Dalia Grybauskaitė. Sekmadienį Lietuvoje bus skelbiamas gedulas.

Užuojautos laiškai į Rygą plūsta iš viso pasaulio. Latvijos prezidentui Andriui Bėrziniui penktadienio vakarą užuojautą išreiškė Ukrainos prezidentas Viktoras Janukovyčius ir Rusijos lyderis Vladimiras Putinas.

Užuojautą premjerui Valdžiui Dombrovskiui pareiškė Rusijos ministras pirmininkas Dmitrijus Medvedevas.

Lenkijos prezidentas Bronislawas Komorowskis reiškia liūdesį dėl tragedijos ir viltį, kad bus išgelbėti žmonės, dar tebesantys po nuolaužomis. Susijaudinimo laiške neslėpė ir premjeras Donaldas Tuskas.

Ryga gavo ir Europos Komisijos vadovo Jose Manuelio Barroso užuojautą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.