Respublikonai atmeta B. Obamos ekonomikos planus

Kongreso respublikonai atmetė JAV prezidento Baracko Obamos metiniame pranešime pristatytus ekonominius planus. Tiesa, pareigūnai pripažino, kad yra galimybių kompromisui dėl kai kurių mažesnės svarbos siūlymų. Apie tai praneša „Dow Jones“.

B.Obamai pasidžiaugus šalies ekonominiais laimėjimais respublikonai daugiau dėmesio skyrė per šešerius jo prezidentavimo metus susikaupusioms problemoms.<br>AP nuotr.
B.Obamai pasidžiaugus šalies ekonominiais laimėjimais respublikonai daugiau dėmesio skyrė per šešerius jo prezidentavimo metus susikaupusioms problemoms.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Jan 21, 2015, 12:35 PM, atnaujinta Jan 15, 2018, 11:00 AM

B.Obama sulaukė nedaug palaikymo po paskelbtų savo ketinimų didinti viduriniosios klasės atstovų skaičių keičiant dabartinę mokesčių sistemą. „Viskas, ką prezidentas pasiūlė, – tik daugiau mokesčių, daugiau valdžios ir daugiau nekintančio požiūrio, jau nuvylusio vidurinės klasės atstovus, – teigia Atstovų Rūmų pirmininkas Johnas Boehneris po metinio pranešimo. – Tokia politika yra ne tik netinkama, jo neteisingi ir prioritetai: auga ne JAV ekonomika, o tik Vašingtono biurokratija.“

B.Obamai pasidžiaugus šalies ekonominiais laimėjimais respublikonai daugiau dėmesio skyrė per šešerius jo prezidentavimo metus susikaupusioms problemoms. „Amerikiečiai kentėjo, tačiau tuomet, kai mes siūlėme galimus sprendimus, dažnai Vašingtono atsaku tapdavo tas pats nekintantis požiūris, dėl kurio žlugo tokie projektai kaip „Obamacare“, – teigia Joni Ernst.

Anot B.Obamos, dirbančioms šeimoms skirtoje kalboje, jis tvirtino, kad JAV pareigūnų dėmesys bus telkiamas į vidurinės klasės piliečius. Pasak šalies vadovo, nauji pasiūlymai, tokie kaip padidinti mokesčius turtingiems amerikiečiams, yra naudingi vidurinei klasei, o „šios klasės ekonomika veikia“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.