Nuo bendražygio antausio P. Gražulis atsitokėjo tik po paros

Į Vilniaus mero kėdę nusitaikęs parlamentaras Petras Gražulis atsikirto jo varžovą būsimuose rinkimuose Remigijų Šimašių, o ne jį nusprendusiam paremti partijos bendražygiui Valentinui Mazuroniui.

V.Mazuronis ir P.Gražulis viešai riejasi vis dažniau.<br>P.Lileikio nuotr.
V.Mazuronis ir P.Gražulis viešai riejasi vis dažniau.<br>P.Lileikio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 26, 2015, 6:18 AM, atnaujinta Jan 15, 2018, 2:35 AM

Skandalingasis politikas prapliupo kaltinimais V.Mazuroniui praėjus beveik parai nuo žinios, kad iš valdžios viršūnių partijoje „Tvarka ir teisingumas“ nustumtas europarlamentaras nusprendė finansiškai paremti ne jį, bet Liberalų sąjūdžio kandidatą į merus.

Praėjusį ketvirtadienį paaiškėjo, kad į šio kandidato sąskaitą V.Mazuronis pervedė 150 eurų. „Aš remiu kandidatus į merus tuos, kurie, mano nuomone, yra geriausi, o ne pagal tai, kokiai partijai jie priklauso. Toks man yra R.Šimašius. Jeigu kandidatams tai atrodys reikalinga, galėsiu ir viešai išsakyti savo paramą“, – pareiškė V.Mazuronis, taip apstulbindamas savo partiečius.

Partijos vedlys Rolandas Paksas bendražygio akibrokšto nutarė net nekomentuoti, tik palinkėjo jam apsispręsti, kam šis atstovauja ir ko tokiais dalykais siekia.

Tuo tarpu bendražygio apspjautas P.Gražulis atsitokėjo tik kitą dieną.

Politikas išplatino tūžmingą pareiškimą, kuriame kliuvo ne tik buvusiam partijos pirmininko pavaduotojui, bet ir jo sūnui Andriui, neseniai pasitraukusiam iš P.Gražulio vadovaujamos partijos frakcijos Seime.

Pastarąjį P.Gražulis išvadino „politiniu nuliu“, o V.Mazuroniui priekaištavo politinių aukštumų pasiekus tik partijos dėka: „Valentinai, ar Jūs prisimenate tuos laikus, kai tris kartus bandėte patekti savo jėgomis į Seimą vienmandatėse apygardose? Žmonės tris kartus užtrenkė duris: visą laiką slėpėtės pirma vieta partiniame sąraše į Seimą.

Ar klausėte savęs, kodėl žmonės nerinkdavo Jūsų? Matau, jog pamiršote, kad aplinkos ministru tapote tik partijos dėka. O vėliau po „tvarkiečių“ ereliu nuskridote iki paties Europos Parlamento“.

Partijos kandidatas į Vilniaus merus taip pat pareiškė, kad partiją pastaruoju metu nuolat pliekiantys tėvas ir sūnus turėtų atsisakyti gautų mandatų: „Ar prisimenate tuos laikus, kai Jūsų sūnus A.Mazuronis net du kartus bandė patekti į Seimą savo jėgomis? Tačiau jaunasis „politinis nulis“ A.Mazuronis tik po „tvarkiečių“ ereliu sugebėjo pasiekti Seimą, slėpdamasis po partiniu sąrašu ir gavo vienas atsakingiausių pareigų Seime (Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininko poziciją).

Žvelgiant į Jūsų veiksmus paaiškinimo nėra, kada partija puolama svetimų ir savų. Tik matosi, jog Jūs patys užgavote savo pačių nesveikas ambicijas. Susitaikykite patys su savimi.

Jei vertinate save tokiomis reikšmingomis politinėmis figūromis, kurias pasiekėte Jūs patys – dėkite Seimo ir Europos Parlamento nario mandatus, kuriuos Jūs gavote tik partijos dėka ir bandykite laimę patys savo jėgomis!“.

Praėjusį pirmadienį A.Mazuronis pareiškė išstojąs iš „Tvarka ir teisingumas“ partijos bei jos frakcijos Seime, pareiškęs, kad negali pritarti pastaruoju metu partijos esą vykdomai žalingai politikai.

Ypač parlamentaras kritikavo partijos poziciją dėl euro įvedimo. Tada, reaguodamas į A.Mazuronio sprendimą išeiti, P.Gražulis irgi neliko skolingas jaunajam kolegai. „Į Lietuvą greičiausia po kiek laiko sugrįš litas, o į „Tvarka ir teisingumą“ – Andrius Mazuronis. Nemanau, kad jis kur nors geriau rastų ar geresnes pareigas gautų“, – tada pareiškė P.Gražulis.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.