„Briliką“ esą praradęs įkyruolis mėgino išpešti milijoną dolerių

Į viešbučio „Novotel“ kavinę jau neįleidžiamas Igoris Moskoliovas, pasirodo, praeityje terorizavo ir kitą sostinės užeigą. Ir ne šiaip įkyriai sėdėdamas, o reikalaudamas pinigų.

Iš „Da Antonio“ restorano vilnietis I.Moskoliovas savo palto nepasiėmė kelis mėnesius, teigdamas, kad jo kišenėje buvo paliktas brangus briliantas.<br>V.Ščiavinsko ir T.Bauro nuotr.
Iš „Da Antonio“ restorano vilnietis I.Moskoliovas savo palto nepasiėmė kelis mėnesius, teigdamas, kad jo kišenėje buvo paliktas brangus briliantas.<br>V.Ščiavinsko ir T.Bauro nuotr.
Iš „Da Antonio“ restorano vilnietis I.Moskoliovas savo palto nepasiėmė kelis mėnesius, teigdamas, kad jo kišenėje buvo paliktas brangus briliantas.<br>V.Ščiavinsko ir T.Bauro nuotr.
Iš „Da Antonio“ restorano vilnietis I.Moskoliovas savo palto nepasiėmė kelis mėnesius, teigdamas, kad jo kišenėje buvo paliktas brangus briliantas.<br>V.Ščiavinsko ir T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

„Lietuvos rytas“

Oct 26, 2015, 8:19 AM, atnaujinta Oct 7, 2017, 9:30 PM

52 metų vilnietis I.Moskoliovas jau porą savaičių nebeįleidžiamas į „Novotel“ kavinę, nes neįprastas jo elgesys sukėlė įtarimų: penkerius metus kasdien į kavinę užsukantis vyras užsisakydavo kavos ir stebėdavo klientus.

Restorano „Da Antonio“ darbuotojų susidūrimas su I.Moskoliovu buvo dramatiškesnis.

Įkyruolis po vieno nesusipratimo iš restorano pareikalavo milžiniškos pinigų sumos.

Švedas supainiojo drabužius

Milijonas dolerių už palto kišenėje gulėjusį briliantą. Skamba neįtikėtinai? Bet I.Moskoliovas iš Vilniaus gatvėje esančio restorano „Da Antonio“ reikalavo būtent tokios sumos.

Šiame restorane I.Moskoliovas buvo įpratęs lankytis prieš penkiolika metų. Užsisakydavo kavos ir kaip „Novotel“ kavinėje po keturias ar penkias valandas sėdėdavo apžiūrinėdamas klientus. Mėgdavo atsisėsti prie lango, vasarą – lauke.

Kai restorane įvyko nesusipratimas, buvo žiema. I.Moskoliovas buvo atėjęs su ilgu juodu paltu.

Vienas užsienietis restorano lankytojas išeidamas netyčia apsivilko I.Moskoliovo paltą, nes buvo atėjęs su panašiu.

„Praėjo vos kelios minutės – juk kiek laiko reikia apsižiūrėti, kad vilki ne savą paltą? Užsienietis grįžo, atsiprašė“, – prisimena restorano darbuotojai. Vėliau paaiškėjo, kad svetimą paltą apsivilkęs asmuo buvo švedas.

Paltą paliko ant kabyklos

„Kur mano „brilikas“? – apčiupinėjęs palto kišenes šoko I.Moskoliovas. Jis pareiškė palto nesivilksiąs tol, kol kišenėje neatsiras briliantas arba milijonas dolerių.

Restorano darbuotojų nuomone, šią istoriją vilnietis sugalvojo ekspromtu. Tačiau tris dienas, praėjusias po šio nesusipratimo dėl palto, restorano darbuotojai prisimena kaip siaubo filmą.

I.Moskoliovas ateidavo ir reikalaudavo brilianto arba milijono dolerių. Jis pasirodė esąs principingas žmogus. Paltas ilgai kabojo ant kabyklos restorane, paskui buvo laikomas saugykloje.

Vis dėlto vilnietis, metus kone kasdien užsukdavęs į restoraną, dabar užmiršo kelius į jį. Kodėl? Restorano darbuotojai sakė negalintys atskleisti metodų, kaip atsikratė įkyraus veikėjo.

Prisiminė keistą pokalbį

Dėl to, kad spoksojo į lankytojus, I.Moskoliovui buvo užtrenktos ir viešbučio „Novotel“ Gedimino prospekte kavinės durys.

I.Moskoliovas į „Novotel“ kavinę išgerti kavos ar užkąsti užsukdavo beveik kas dieną penkerius metus.

Vilnietis aiškino, kad kavinės darbuotojų požiūris į jį pasikeitė po vieno keisto pokalbio kovo mėnesį.

„Tada neskubėdamas gurkšnojau kavą. Prie manęs prisėdo vyriškis ir, prisistatęs kriminalinės policijos pareigūnu Narbutu, paprašė atsakyti į kelis klausimus. Aš jam paaiškinau, kad ilsiuosi, ir pasiūliau dėl klausimų oficialiai iškviesti į apklausą“, – prisimena I.Moskoliovas.

Tačiau policininkas neatlyžo ir ėmė I.Moskoliovo klausinėti apie neseniai įvykdytą „Vilniaus brigados“ vadeivos Igorio Tiomkino žmogžudystę.

„Pasakiau jam, kad tie, kurie įkišo jį už grotų, vėliau ir nužudė. Toks atsakymas pareigūnui, matyt, nepatiko ir jis piktai pareiškė, kad daugiau čia nebeičiau gerti kavos“, – pokalbio detales perpasakojo I.Moskoliovas.

Vyriškis skundėsi, kad po šio pokalbio kavos jam tekdavo laukti pusvalandį ar net valandą.

Liepė važiuoti į policiją

Kulminaciją įvykiai pasiekė prieš kelias savaites, kai prie kavą geriančio I.Moskoliovo stalo prisėdo keli viešbučio „Novotel“ darbuotojai.

„Jie tiesiog ėmė remtis nugara į mane, tarsi tyčia provokuodami, kad aš imčiausi kokių nors veiksmų.

Tačiau aš nereagavau ir toliau gėriau kavą. Tada prie manęs priėjo apsaugininkai ir pareikalavo, kad išeičiau iš viešbučio“, – sakė I.Moskoliovas.

I.Moskoliovas pareiškė, kad yra laisvas žmogus, nepažeidžia jokių įstatymų ir turi teisę gerti kavą viešoje įstaigoje.

Į viešbutį buvo iškviesti policijos pareigūnai. Jie pareikalavo, kad I.Moskoliovas vyktų kartu su jais į apklausą policijos komisariate, nes viešbučio vadovai parašė pareiškimą.

Vilnietis buvo nuvežtas į sostinės 3-iąjį komisariatą. Ten I.Moskoliovas pats parašė pareiškimą, kad viešbučio vadovų yra diskriminuojamas.

Policininkai su I.Moskoliovu draugiškai atsisveikino ir pridūrė, kad niekas jam negali uždrausti gerti kavą viešbučio kavinėje.

Tačiau jau kitą dieną prie viešbučio I.Moskoliovo laukė apsaugininkai ir kategoriškai atsisakė jį įleisti.

Klientai jautėsi nesaugūs

Viešbučio „Novotel“ atstovai sakė, jog jų klientai, supratę, kad yra nuolat įdėmiai stebimi nepažįstamo žmogaus, pradėjo jaustis nesaugiai, kai kurie apskritai nebenori užsukti į viešbutį.

Teisininkai, išanalizavę šią neįprastą situaciją, konstatavo, kad šis lankytojas tokiu savo elgesiu pažeidžia klientų interesus, ir pasiūlė imtis apsaugos priemonių.

Viešbutis nusamdė apsaugos tarnybą, kad ji neįleistų I.Moskoliovo į pastatą, nes kitų teisinių galimybių nėra.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.