Pasiskiepijusi nuo V. Putino jį užkrėtė?

Šiomis dienomis Kremliaus viršūnėlės gąsdina savo pavaldinius ir juokina pasaulį viešais perspėjimais apie tai, kad Vakaruose rengiama plataus masto „informacinė ataka“ prieš patį V.Putiną ir, o siaube, prieš jo šeimos narius bei senus draugus.

Daugiau nuotraukų (1)

Vytautas Bruveris

Mar 31, 2016, 7:49 AM, atnaujinta May 31, 2017, 2:35 AM

Tokius pavojaus trimitus pūsti privertė tarptautinio žurnalistų tinklo klausimai Rusijos prezidentūrai, iš kurių matyti, kad net keliose Vakarų šalyse turėtų pasirodyti publikacijos apie didžiulius V.Putino ir jo aplinkos turtus, korupciją.

Viena vertus, Kremlius paniekinamai aiškina, jog tai seni melai, kita vertus, įžvelgia už viso to kyšančias Jungtinės Karalystės ir JAV žvalgybų ausis.

Kaip čia neprisiminsi analogiškų mūsų Prezidentūros manevrų. Tuomet perspėjimai apie prieš prezidentę D.Grybauskaitę neva rengiamą informacinį antpuolį, kurį kurpia Rusija, į viešumą buvo paleisti S.Daukanto aikštės rūmų dvariškių – nutekintos slaptos saugumo pažymos.

Pats budrusis Vytautas Landsbergis, vienas artimiausių prezidentės patarėjų, tuomet pasidžiaugė, kaip sėkmingai prezidentė „pasiskiepijo nuo skandalų“.

Tiesa, per tokius gudravimus nevėkšlos dvariškiai ir nesupratinga teisėsauga įvėlė D.Grybauskaitę į tokią istoriją, kad jai reikėjo atleisti prokuratūros, saugumo vadus ir dar suskaldyti Aukščiausiąjį teismą. Pastarasis tik visai neseniai padėjo tašką – keturi iš septynių kolegijos narių paslaugiai paskelbė, kad ta prezidentės patarėjos D.Ulbinaitės nutekinta „skiepų vakcina“ nebuvo slapta, todėl niekas jokio nusikaltimo nepadarė.

Gal D.Grybauskaitės kolega Vladimiras Putinas, kuris buvo tada į šią istoriją įpainiotas, iš mūsiškės lyderės pasimokė – skiepijasi atvirai ir paprastai?

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.