Teismų jau nebereikia, viską žino STT

Du Kauno prokurorus ir advokatą trejus su puse metų nebūtais dalykais kaltinę Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) veikėjai viešai pareiškė, kad teismo nuosprendis jiems nieko nereiškia.

Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 20, 2016, 7:26 AM, atnaujinta May 28, 2017, 8:25 AM

STT sekliai žūtbūt stengėsi sukompromituoti tuometinį Kauno apylinkės prokuratūros vyriausiojo prokuroro pavaduotoją J.Bagdonavičių, todėl net devynis mėnesius klausėsi jo pokalbių telefonu ir fiksavo vaizdą teisininko darbo kabinete.

Viskas perniek – nei kas kyšį siūlė prokurorui, nei šis jo prašė.

Pabūgę gėdingos tyrimo baigties agentai pasigyrė užfiksavę, kaip buvęs kolega dviem prokurorams įteikė po butelį alkoholinio gėrimo. Žado netekę teisėsaugininkai įtikinėjo, kad tai buvo tik lauktuvės iš advokatu dirbančio buvusio kolegos dukters vestuvių. Ar bičiulis jau nebegali atnešti dovanos prokurorui?

Vilniaus apygardos teismas teisiamųjų versija patikėjo – mat dovanų gavę prokurorai neatliko jokių neteisėtų veiksmų ir net nebuvo prašomi jų atlikti.

Kaltinimą teisme palaikiusiam prokurorui tai nekėlė abejonių ir jis žengė itin retą teismų praktikoje žingsnį – paprašė teisiamuosius išteisinti.

Negano to – nagrinėjant bylą paaiškėjo, kad slapta vaizdo įrašymo įranga J.Bagdonavičiaus kabinete gėrimų perdavimo metu veikė neteisėtai, negavus sankcijos. Visa tai išdėtyta ir teismo nuosprendyje.

Bet STT vadovams šis dokumentas – ne rodiklis. Jie pareiškė atlikę vidaus patikrinimą, kuris parodo visai ką kita. Nors įprasta, kad bet kurioje ginčytinoje situacijoje galutinį žodį taria teismas, STT mano, kad aukščiau visko – jos nuomonė.

Taip galima nusiristi ir iki absurdų. Ar neateis toks laikas, kai plėšikai, žudikai bei vagys su savo gaujų nariais ims atlikti savo vidaus patikrinimus, o po to nuspręs, kad jie nekalti? Teismams liks tik tuščiai pažiopčioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.
„Nauja diena“: ką reiškia kandidato R. Žemaitaičio pasitraukimas iš Seimo?