Vyriausybei – opozicijos priekaištai ir dėl ministrų atostogų, ir dėl komandiruočių: teiravosi apie „parvežtas lauktuves“

Šią savaitę dalis Vyriausybės narių nusprendė paatostogauti, dar keli ministrai šiuo metu yra išvykę į komandiruotes. Tuštokas Vyriausybės stalas Seime ketvirtadienį sulaukė ir nemenko opozicijos atstovų nepasitenkinimo.

 Šią savaitę atostogauja bei į komandiruotes išvykę 5 ministrai.<br> Lrytas.lt koliažas
 Šią savaitę atostogauja bei į komandiruotes išvykę 5 ministrai.<br> Lrytas.lt koliažas
Ingrida Šimonytė, Dainius Kreivys<br>V.Skaraičio nuotr.
Ingrida Šimonytė, Dainius Kreivys<br>V.Skaraičio nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Aušrinė Armonaitė<br>V.Ščiavinsko nuotr.
Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Kęstutis Navickas<br>T.Bauro nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Dainius Kreivys<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Marius Skuodis<br>M.Patašiaus nuotr.
Marius Skuodis<br>M.Patašiaus nuotr.
Dainius Kepenis<br>V.Skaraičio nuotr.
Dainius Kepenis<br>V.Skaraičio nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Gabrielius Landsbergis<br>R.Danisevičiaus nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Aidas Gedvilas<br>T.Bauro nuotr.
Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Nov 3, 2022, 2:30 PM

Ketvirtadienį Seime bei jame vykusioje Vyriausybės valandoje nepasirodė penki ministrai – energetikos ministras Dainius Kreivys, užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis, susisiekimo ministras Marius Skuodis, žemės ūkio ministras Kęstutis Navickas bei ekonomikos ir inovacijų ministrė Aušrinė Armonaitė.

Kaip jau buvo skelbta anksčiau, iš viso 8 Vyriausybės nariai nusprendė pasiilginti Vėlinių savaitgalį, o ketvirtadienį Seime dėl atostogų bei komandiruočių nepasirodė 5 ministrai.

Tuštokas Vyriausybės atstovų stalas Seime neliko nepastebėtas bei papiktino opoziciją.

„Turėjau klausimą energetikos ministrui – deja, jo nėra. Aplamai nedrąsu šiuo laiku Vyriausybės nariams uždavinėti klausimus, nesusijusius su rengiamu valstybės biudžetu. Noriu paklausti apie biudžetą, kaip Vyriausybei sekasi jį rengti. Iš to, ką matome, susidaro įspūdis, kad sekasi labai gerai, nes didžioji dalis ministrų ramiai sau atostogauja. <...>

Matosi, kad ne visi ministrai-Seimo nariai jau grįžę, tai ar galės vykti Vyriausybės posėdžiai? Ar normalu, kad priefrontės šalies, kurios dalyje įvesta nepaprastoji padėtis, ministrų kabinetas atostogauja?“, – klausė darbietis Aidas Gedvilas.

Savo ruožtu posėdžiui pirmininkaujantis Laisvės frakcijos atstovas Vytautas Mitalas patikslino, kad šiuo metu atostogauja tik trys ministrai, dar du išvykę į komandiruotes.

„Dauguma, apie kurią sakote, nėra dauguma“, – pažymėjo jis.

Valstietis Dainius Kepenis įgėlė ir iš komandiruotės JAV neseniai grįžusiam bei šiuo metu atostogaujančiam D.Kreiviui.

„Kas tinka ministrams atostogauti, tai Seimo nariai neturėtų atostogauti tuo metu, kai yra nepaprastoji padėtis šalyje. O jų nėra. Norėjau paklausti energetikos ministro – kokių lauktuvių jis parvežė iš Amerikos, neseniai ten pabuvojęs?

Ir apskritai pikti liežuviai kalba, kad per dvejus pastaruosius metus ministrai ir kai kurie Seimo nariai apsilankė Amerikoje daugiau kartų, negu per trisdešimt praėjusių metų. Tai gal premjerė žino, kokių lauktuvių ir jie parveža į Lietuvą, kokių naujienų mes čia turime, tiek daug ten pabuvoję?“, – teiravosi D.Kepenis.

Premjerė I.Šimonytė savo ruožtu ironiškai paragino ministro palaukti, kad šis pats galėtų viską jam papasakoti. Ji taip pat pažymėjo, kad gebėjimas komunikuoti užsienio kalbomis vizitų metu yra didelis šios Vyriausybės privalumas.

„Gal jis ir jums bus ką nors atvežęs lauktuvių. Labai džiaugiuosi, kad šitos Vyriausybės ministrai gali važiuoti į įvairiausius vizitus, įskaitant ir į kitas valstybes, kuriose reikia mokėti užsienio kalbas.

Džiaugiuosi, kad šios Vyriausybės ministrams tai nėra problema“, – į kritiką atsakė I.Šimonytė.

Portalas lrytas.lt primena, jog Vėlinių savaitę viena diena prailginti savaitgalį nutarė vidaus reikalų ministrė Agnė Bilotaitė, finansų ministrė Gintarė Skaistė ir švietimo, mokslo ir sporto ministrė Jurgita Šiugždinienė. Jos atostogavo tik spalio 31 d.

Pirmadienį nedirbo aplinkos ministras Simonas Gentvilas – jam priklausė tėvadienis. Savo ruožtu ilgiau ilsėjosi ir teisingumo ministrė Ewelina Dobrowolska. Jos darbotvarkėje buvo numatyta papildoma poilsio diena – mamadienis. Užsienio reikalų ministras Gabrielius Landsbergis atostogauja nuo spalio 28 d. Į darbus Lietuvos diplomatijos vadovas turėtų grįžti penktadienį – lapkričio 4 d.

Šiuo metu atostogauja ir susisiekimo ministras Marius Skuodis – remiantis ministrės pirmininkės potvarkiais, M.Skuodžio atostogos baigsis lapkričio 4 d.

Energetikos ministras D.Kreivys atostogaus iki lapkričio 7 dienos.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.