Darbo partijos taryba aptars prezidento rinkimus, „MG Baltic“ bylą ir švietimo susitarimą

Sekmadienį Kėdainiuose susitiks Darbo partijos taryba, kurioje bus aptariami „MG Baltic“ bylos, prezidento rinkimų ir švietimo aktualijų klausimai.

Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Andrius Mazuronis<br>V.Skaraičio nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Dec 10, 2023, 8:06 AM

„Kalbėsime apie daug ką, žinoma ir apie situaciją susiklosčiusią su teismo sprendimu, finansinę situaciją, spręsime dėl dalyvavimo prezidento rinkimuose“, – Eltai teigė Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis.

Be to, Darbo partija ketina nuspręsti, ar pasitraukti iš politinių partijų susitarimo dėl švietimo. Taip partija reaguoja į Seime atmesta jų pasiūlymą kitų metų biudžete numatyti 82 mln. eurų finansavimą mokytojų atlyginimų kėlimui.

Savo ruožtu švietimo, mokslo ir sporto ministras Gintautas Jakštas teigė, kad tokie „darbiečių“ svarstymai yra susiję su artėjančiais rinkimais. Jis pabrėžė, kad jei Darbo partijos frakcija pasitrauktų iš parlamentinių partijų susitarimo dėl švietimo, tai parodytų, kad ši sritis jai nėra prioritetas.

ELTA primena, kad Apeliacinis teismas lapkričio 22 d. pripažino kaltais visus anksčiau „MG Baltic“ politinės korupcijos byloje išteisintus asmenis.

Teismas taip pat kaltais dėl nusikalstamų veikų pripažino ir anksčiau išteisintus juridinius asmenis – „MG Grupę“, Liberalų sąjūdį ir Darbo partiją. Juridiniams asmenims skirtos piniginės baudos.

Lapkričio pabaigoje baudą gavusi liberalų partija pranešė nedalyvausianti prezidento rinkimuose.

Šiuo metu apie keliamas ar remiamas kandidatūras prezidento rinkimuose yra paskelbusios 5 politinės partijos. Tėvynės sąjungą-Lietuvos krikščionis demokratus rinkimuose atstovaus premjerė Ingrida Šimonytė, Lietuvos valstiečių žaliųjų sąjungos kandidatas bus Seimo narys, buvęs sveikatos apsaugos ministras Aurelijus Veryga, Lietuvos regionų partija rems Kazlų Rūdos merą Mantą Varašką, Demokratų sąjunga „Vardan Lietuvos“ iškėlė Giedrimo Jeglinsko, o Laisvės partija – buvusio Konstitucinio Teismo (KT) pirmininko Dainiaus Žalimo kandidatūrą.

Taip pat žinomi dar 5 save išsikėlę kandidatai: gydytojas Eduardas Vaitkus, buvęs kariuomenės vadas Valdas Tutkus, advokatas Ignas Vėgėlė ir teismo kaltu dėl sukčiavimo pripažintas aktyvistas Antanas Kandrotas, politikas Zenonas Andrulėnas.

Ketvirtadienį apie savo ketinimus kandidatuoti antrai kadencijai pranešė ir dabartinis šalies vadovas Gitanas Nausėda.

Lietuvos prezidento rinkimai vyks 2024 m. gegužės 12 d.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.