A. Tapinui paviešinus A. Gedvilo „čekiukus“ politikas savo pirkinius atsinešė į Seimą

Visuomenininko Andriaus Tapino iniciatyvai „Skaidrinam“ persikėlus į Seimą, ryškėja pirmieji politikai, dėl savo parlamentinių lėšų panaudojimo būdų keliantys rimtų klausimų. A.Tapinas trečiadienį paviešino 19-kos parlamentarų sąrašą, kuriame – išties įspūdingi pirkiniai.

Daugiau nuotraukų (9)

Lrytas.lt

Feb 14, 2024, 12:52 PM, atnaujinta Feb 14, 2024, 1:14 PM

Šiame sąraše – ne tik jau narystę Laisvės partijoje sustabdęs Marius Matijošaitis, bet ir Darbo partijos pirmininkas Andrius Mazuronis, konservatoriai Arūnas Valinskas, Kęstutis Masiulis, Agnė Bilotaitė, Emanuelis Zingeris, liberalas Arminas Lydeka, valstiečiai Dainius Gaižauskas, Gintautas Kindurys, „darbietis“ Vigilijus Jukna, socialdemokratė Dovilė Šakalienė ir kiti Seimo nariai.

Tiesa, dar antradienį A.Tapinas paminėjo ir Mišrios Seimo narių grupės nario Aido Gedvilo pavardę.

Pasak visuomenininko, A.Gedvilas iki šiol yra išleidęs daugiau nei 6000 eurų mokesčių mokėtojų pinigų įvairiai elektronikai, kurią galės sau pasilikti ir po kadencijos pabaigos.

„Seime yra toks paprastų žmonių gynėjas Aidas Gedvilas. Įdomu, ką pagalvos tas paprastas žmogus sužinojęs, jog jo gynėjas ištaškė 6487 eurų jo pinigų paskutinėmis leidžiamomis dienomis prisipirkęs sau prabangių telefonų, kompiuterių ir monitorių, kuriuos galės pasilikti po kadencijos pabaigos. Ir jis toks ne vienas. (...)

Mano galva, čia yra labai rimtas ir piktybinis pinigų švaistymas. Piktnaudžiaujama buvo sąmoningai ir norint po kadencijos gyventi su gražiais daiktais, pirktais mūsų sąskaita“, – feisbuke rašė A.Tapinas.

Trečiadienį į neeilinės Seimo sesijos posėdį pats A.Gedvilas, panašu, atėjo jau pasiruošęs žurnalistų dėmesiui – rankose laikė dalį savo nusipirktos technikos ir pateikė savo paaiškinimą.

Jis taip pat neigė visuomenininko teiginius, kad viską įsigijo paskutinę minutę.

Politiko teigimu, kartu su juo dirba trys patarėjai, kurie nėra tinkamai aprūpinti darbo priemonėmis – visai patarėjų komandai tenka tik vienas kompiuteris, tad jų reikėjo įsigyti daugiau.

„Deja, turime tris patarėjus ir jiems taip pat reikia dirbti“, – tvirtino A.Gedvilas.

Netrukus jis nusprendė pats parodyti viską, kas A.Tapinui ir sukėlė įtarimų.

„Telefonai – viską pasistengiau, žinokite, atnešti, ką galėjau – kompiuteris, planšetė“, – demonstravo A.Gedvilas.

Parlamentaras prisipažino, kad viską pirko „sąmoningai“, o pernai įsigijo tik išmanųjį telefoną.

„Tikrai ne paskutinėmis dienomis, kaip teigė pats A.Tapinas, todėl, kad nenorėjau pažeisti galiojančios tvarkos ir nebuvau tikras, kad mano turimos priemonės bus galimos naudoti iki kadencijos pabaigos“, – aiškino A.Gedvilas.

Tiesa, kiek kainavo telefonas, jis neatskleidė, nors ir pabrėžė, kad neturi ko slėpti.

„Jokia paslaptis – tai nėra prabangos prekės, tai yra tos pačios priemonės, kaip ir jūs naudojate kasdienai, jūsų darbo poreikiams. Nematau problemų“, – žurnalistams sakė A.Gedvilas.

Jis teigė dėl savo išlaidų besijaučiantis ramus, o jeigu iš tiesų būtų nusižengęs, esą tai tirtų atsakingos institucijos.

„Galvoju, kad iki to tikrai neprieisim, nes nei čekiukai, nei kažkokios kitos operacijos nesukėlė jokių interpretacijų. Manyčiau, kad esu pakankamai saugus ir užtikrintas“, – kalbėjo Seimo narys.

Pernai pavasarį A.Tapinui inicijavus savivaldos politikų lėšų įsisavinimo tyrimą „Skaidrinam“ ir dėl to kilus skandalui dėl galimo politikų piktnaudžiavimo kanceliarinėmis lėšomis, į teisėsaugos akiratį pakliuvo eilė savivaldybių.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.