Iš Baltarusijos siųsti rūkalai tikslo nepasiekė – pateko į pasieniečių rankas

Dzūkijos pasieniečiai ir toliau iš Nemuno išgriebia plukdomus baltarusiškų cigarečių „siuntinius“. Ties Lipliūnų kaimu (Druskininkų sav.) iš vandens ištrauktame ryšulyje buvo 1 000 pakelių cigarečių.

Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Rūkalų kontrabanda.<br>Lrytas.lt fotomontažas.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Rūkalų kontrabanda.<br>VSAT nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Valstybės sienos apsaugos tarnyba

May 23, 2023, 4:59 PM

Kaip praneša Valstybės sienos apsaugos tarnyba (VSAT), pirmadienį sienos su Baltarusija ruožą ties Druskininkų savivaldybės Lipliūnų kaimu stebėję VSAT Varėnos pasienio rinktinės Kapčiamiesčio pasienio užkardos pareigūnai pamatė Nemune plaukiantį juodos spalvos ryšulį. Tarnybine valtimi priplaukę arčiau, jį ištraukė.

Agroplėvele aptrauktame ryšulyje rastos dvi kartoninės dėžės, o jose – 1 000 pakelių cigarečių „Minsk Capital QS“ su baltarusiškomis banderolėmis.

Cigaretės saugomas Kapčiamiesčio pasienio užkardoje kaip bešeimininkis turtas.

Kai Nemunas iš Baltarusijos įteka į Lietuvą, juo 17 kilometrų eina abiejų valstybių siena. Baltarusijos krante kontrabandininkai jaučiasi laisvai ir veikia netrukdomi šios šalies pasieniečių. Rūkalų kroviniai, neretai su GPS sekikliais bei nuotoliniais durų skambučiais, Baltarusijos krante nuleidžiami į Nemuną, kad srovė kontrabandą atplukdytų į Lietuvos teritoriją.

Žiemą kontrabandininkai tokius cigarečių „plaustus“ maskuoja, stengdamiesi padaryti panašius į plaukiančias ledo lytis. Apvynioja balta polietileno plėvele ar marle, apkrauna sniegu, ledu, purvu, o plūdrumą reguliuoja įvairiu statybiniu laužu – plytomis, betono blokeliais, trinkelėmis.

Atšilus orams, „plaustų“ maskuotė kinta. Jie apdrabstomi purvu, žemėmis, apkraunami nendrėmis, kitais augalais, medžių lapais.

Cigaretėms iš Baltarusijos plukdyti naudojamos ir didelių automobilio ratų kameros, kurios paverčiamos sezoniniais „plaustais“.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.