Policijai vis dažniau tenka ieškoti pasiklydusių grybautojų

Vilniaus apskrities policijai vis

Grybai ir uogos vilioja žmones į miškus.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotrauka
Grybai ir uogos vilioja žmones į miškus.<br>lrytas.lt asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 17, 2014, 11:54 AM, atnaujinta Jan 30, 2018, 5:12 PM

Antradienį 17.40 val. į Vilniaus apskrities policijos komisariato pareigūnus kreipėsi 23 metų vyras ir pranešė, kad 51 metų jo motina išvažiavo grybauti į mišką, prie poligono Švenčionių rajone ir pasiklydo.

Pasak policijos pranešimo, kartu su pasiklydusia moterimi grybavę žmonės ne iškart informavo policijos pareigūnus – iki 15 val. patys ieškojo pasiklydusios moters, tačiau jų pastangos buvo bevaisės – moters telefonas buvo išjungtas ir jos pėdsakų aptikti jiems nepavyko. Ir tik vakare sugrįžę į Vilnių, apie tai informavo pasiklydusios moters sūnų, o šis – policijos pareigūnus.

Pareigūnai pasiklydusios moters paieškai pasitelkė kinologą su šunimi, tačiau ir jų pastangos nedavė rezultatų – jiems sutrukdė rudenį ypač greitai artėjanti tamsa ir dėl nepalankių oro sąlygų paieškoje negalėjęs dalyvauti sraigtasparnis su žmogų pagal jo kūno skleidžiamą šilumą aptinkančiu termovizoriumi. Moters paiešką pareigūnai tęs ir trečiadienį.

Kad grybavimas ar uogavimas netaptų sunkiu išbandymu visiems, pareigūnai dar kartą primena ir pataria būti apdairiems ir budriems: grybauti tik žinomame miške, ne vienam, stengiantis nenutolti vienam nuo kito. Didelis pagalbininkas miške – įkrautas mobiliojo ryšio telefonas, kuriuo būtų galima nedelsiant susisiekti su artimaisiais ar paskambinti bendruoju pagalbos telefonu 112, giedrą dieną geras orientyras – saulė, visada judanti iš rytų į vakarus.

Šeimos nariams vertėtų pasikalbėti su senyvo amžiaus artimaisiais, ar tikrai saugu eiti vieniems į mišką, juk jie dažniausiai nesinaudoja mobiliojo ryšio telefonais, todėl, praradus orientaciją, pagalbą prisikviesti yra sunku.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.