Viltis tyrėjams: išnarstė pradingusio studento kompiuterį

Praėjus dviem mėnesiams po Kauno technologijos universiteto (KTU) studento 19 metų Martyno Tautvydo dingimo, tyrėjai ir artimieji nežino jo buvimo vietos, tačiau vertingų žinių pavyko gauti ištyrinėjus vaikino kompiuterį.

Pareigūnai jau du mėnesius ieško dingusio studento.
Pareigūnai jau du mėnesius ieško dingusio studento.
Sekliams sunkiai sekasi aptikti M.Tautvydo pėdsakų.<br>„Facebook“ nuotr.
Sekliams sunkiai sekasi aptikti M.Tautvydo pėdsakų.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (2)

Lrytas.lt

Mar 30, 2016, 12:11 PM, atnaujinta May 31, 2017, 4:25 AM

Informatikos fakultete studijavęs jaunuolis išvykdamas savo asmeniniame kompiuteryje ištrynė visą pastarojo pusmečio informaciją ir tai padarė labai profesionaliai, tačiau informatikos ekspertai sugebėjo atkurti didžiąją dalį sunaikintos informacijos.

„Kompiuteryje aptikti duomenys labai reikšmingi ieškant dingusio žmogaus“, – naujienų portalui lrytas.lt patvirtino Prienų rajono policijos komisariato viršininkas Dainius Janavičius. Pasak jo, gautos žinios sustiprino versiją, kad jaunuolis gali būti išvykęs į užsienį.

Pareigūnai nekomentavo kompiuteryje aptiktos informacijos ypatumų, tačiau žinoma, kad M.Tautvydas internete domėjosi saugiausiomis Europos valstybėmis, taip pat šalimis, kuriose mokamas didžiausias atlyginimas.

M.Tautvydas keistomis aplinkybėmis dingo sausio 29-ąją apie vidurdienį. Balbieriškio miestelyje (Prienų r.) gyvenantis jaunuolis tėvams pasakė, kad važiuoja į Kauną. Vaikinas ketino sėsti į autobusą, kuris iš Balbieriškio išvyko 12 val. 30 min.

Vis dėlto policijos pareigūnų apklausiamas šio autobuso vairuotojas neprisiminė, kad toks žmogus būtų įlipęs Balbieriškyje.

M.Tautvydo mobiliojo ryšio telefonas visą laiką buvo išjungtas. Išvykdamas studentas jokio pranešimo nepaliko, ištrynė kompiuteryje buvusią informaciją. Vėliau nustatyta, kad vaikinas daugiau kaip mėnesį išvis nesilankė universitete.

Jaunuolis kilęs iš gražios ir gerbiamos šeimos, abu jo tėvai – pedagogai. M.Tautvydas niekada tėvams nekėlė jokių rūpesčių ir visa galva buvo pasinėręs į kompiuterių pasaulį. Jaunuolis neturėjo nei labai artimų draugų, nei merginos. Tėvai taip pat aktyviausiai aptarinėjo versiją, kad sūnus gali būti išvykęs į užsienį, tačiau nieko negalėjo atskleisti apie tokio poelgio priežastis.

Nuo sausio 29-osios studentas jokia forma nebandė užmegzti ryšio nei su artimaisiais, nei su pareigūnais. Pastariesiems lig šiol nepavyko nustatyti kelio, kuriuo iš Balbieriškio patraukė ieškomasis.

„Turime labai daug versijų ir minčių, kokia kryptimi galime toliau dirbti“, – kalbėjo Prienų rajono policijos komisariato viršininkas D.Janavičius.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.