Pastatytumėte namą per dieną?

„Heijmans“ atstovai teigia, kad kompaktiški ir energiją taupantys namai buvo sukurti tam, kad būtų galima išnaudoti apleistas teritorijas. Tokios egzistuoja kūrėjų gimtosios šalies sostinėje – Amsterdame. Juo labiau, kad šiuose namuose iš karto yra įrengta viskas, ko reikia gyvenimui: virtuvė, vonia, svetainė, miegamasis ir netgi lauko terasa Carmena Felix buvo pirmąja namo bandytoja, kuri nemokamai tris mėnesius gyveno „Heijmans ONE“ name.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-05-16 08:38, atnaujinta 2017-10-18 21:52

„Heijmans“ atstovai teigia, kad kompaktiški ir energiją taupantys namai buvo sukurti tam, kad būtų galima išnaudoti apleistas teritorijas. Tokios egzistuoja kūrėjų gimtosios šalies sostinėje – Amsterdame. Juo labiau, kad šiuose namuose iš karto yra įrengta viskas, ko reikia gyvenimui: virtuvė, vonia, svetainė, miegamasis ir netgi lauko terasa Carmena Felix buvo pirmąja namo bandytoja, kuri nemokamai tris mėnesius gyveno „Heijmans ONE“ name.

Anot jos, statinys puikiai tinka tiems žmonėms, kurie ieško laikino būsto ir nenori taupyti, atsisakydami gražaus dizaino. „Nors namas nėra didelis, tačiau jame yra viskas, kas turi būti name. Be to, šis medinis būstas sukelia atostogų Skandinavijoje atmosferą“, – sako C. Felix.

„Heijmans“ kompanija, kuri anksčiau yra sukūrusi ir inovatyvų tamsoje šviečiantį taką, šiuos kilnojamus namus skiria maždaug 25 – 35 metų amžiaus žmonėms, kuriems dar finansiškai per sunku įsigyti savo namą. (O gal dar ir nesinori?).

Namo nuoma kainuoja apie 700 eurų per mėnesį. Pradžiai bendrovė tikisi išnuomoti 30 naujųjų namų.

Nematomas dangoraižis

Naujųjų technologijų dėka Pietų Korėjos sostinėje Seule atsiras „nematomas“ dangoraižis.

Viskas prasideda nuo to, kad daug pasaulio šalių konkuruoja, kurioje jų atsiras „didžiausias“ ir „geriausias“ pasaulyje pastatas. Tokiais užmojais pastaruoju metu garsėja Dubajus ir Kinija. Šiose valstybėse statomi „didžiausias pasaulyje pastatas“, „aukščiausias žemėje viešbutis“ ar „didžiausias privatus muziejus Azijoje“.

Pietų Korėjos „Infinity“ bokštas gal ir netaps visų aukščiausiu, tačiau tai bus pirmasis „antibokštas“. Taip skelbia šį projektą vystanti amerikiečių kompanija „GDS“.

Vietoje to, kad siektų dar vieno aukščio rekordo – bet ir taip dangoraižis ketina būti 450 m. aukščio, statinio kūrėjai nusprendė savo kūrinį padaryti įžymiu kitokiu būdu: sukurti šio bokšto nematomumo efektą.

Kaip tai padaryti? Tokia optinė iliuzija bus gauta sujungus optines kameras į vieną sistemą su LED fasadu, kuris dengs išorines dangoraižio sienas iš visų pusių. Mintis paprasta: vaizdo kameros filmuos priešingoje pastato pusėje esančią erdvę ir tiesiogiai ją transliuos ant pastato sienų.

Bokšte bus trys vertikalios sekcijos, kurios užims po trečdalį bokšto. Kiekviena sekcija turės šešias vertikalias sienas, kad būtų paprasčiau demonstruoti kuo tikslesnį už pastato esančios erdvės vaizdą .

Robotų viešbutis Japonijoje

Japonijoje, Nagasakio mieste, bus įkurtas futuristinis viešbutis, kuriame viešbučio tarnautojus pakeis humanoidai.

„Henn-na“ viešbutyje, kuriame numatyti 72 kambariai, dirbs 10 robotų – humanoidų, kurie moka pasveikinti svečius, nunešti bagažą, tvarkyti kambarius ir pan. Šiuos robotus pagamino „Kokoro“ kompanija, kuri tobulina aktroidus (žmogaus išvaizdą turinčius robotus), jau nuo 2003 m.

„Kokoro“ pagaminti aktroidai savo išvaizda yra panašūs į jauną japonę. Ji gali atkartoti žmogaus elgesį: kvėpuoti, mirksėti, laisvai kalbėti japonų, kinų, korėjiečių ir anglų kalbomis. Ji taip pat sugeba užmegzti akių kontaktą ir atsakyti į kūno kalbos judesius bei intonaciją.

Projekto vystytojai, kompanija „Huis Ten Bosch“, teigia, kad dėl tų lankytojų, kurie jau ir taip pavargę nuo permainų ir susvetimėjimo, viešbutyje dirbs ir dalis žmogiškojo personalo. Tačiau kompanijos prezidentas Hideo Sawada sako, kad robotai viešbutyje atliks 90 proc. funkcijų ir tai bus visų efektyviausias viešbutis.

Pats pastatas taip pat bus valdomas aukštųjų technologijų dėka. Svečiams į kambarius durys atsirankins naudojant veido atpažinimo technologijas vietoje rakto. Kambarių temperatūra bus stebima per prietaisus, kurie seks kūno šilumą. Vietoje to, kad svečiai dėl papildomų patarnavimų kviestų kambarių tarnybą, jie užsakymus teiks planšetinių kompiuterių pagalba. Viešbutis bus įsikūręs istoriniame „Huis Ten Bosch“ parke, o kambarių kainos prasidės nuo 60 eurų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.