Belgija svarsto įstatymą dėl nepilnamečių eutanazijos

211 000 europiečių pasirašė piliečių grupės „CitizenGo“ inicijuotą peticiją prieš nepilnamečių eutanaziją Belgijoje. Ji Briuselyje buvo perduota šios šalies karaliui Philippe. Iš pasirašiusiųjų peticiją 5000 buvo belgai.

Peticijoje karalius Philippe raginamas nepritarti prieš dvi savaites priimtam eutanazijos nepilnamečiams įstatymui.<br>AP nuotr.
Peticijoje karalius Philippe raginamas nepritarti prieš dvi savaites priimtam eutanazijos nepilnamečiams įstatymui.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

Feb 28, 2014, 8:00 PM, atnaujinta Feb 15, 2018, 8:08 PM

Peticijoje karalius raginamas nepritarti prieš dvi savaites priimtam eutanazijos nepilnamečiams įstatymui. „Klausykitės savo sąžinės ir parodykite esąs monarchas su etikos principais“, – teigiama dokumento tekste.

Belgija yra pirmoji šalis pasaulyje, nenustatanti amžiaus apribojimų eutanazijai. Naujasis įstatymas leidžia taikyti eutanaziją nepagydomai sergantiems nepilnamečiams, jei jie to primygtinai reikalauja ir sugeba įvertinti savo situaciją. Tam turi pritarti ir vaiko tėvai.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.