Vengrijos lyderis vėl išsišoko: „Imigracija yra blogis!“

Skandalingais pasisakymais pagarsėjęs Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas neliko abejingas išpuoliams Prancūzijoje. Jis viešai paragino Europos Sąjungą nebeįsileisti imigrantų ir priimti tik tuos, kurie ieško politinio prieglobsčio, rašo businessweek.com.

Skandalingais pasisakymais pagarsėjęs Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas neliko abejingams išpuoliams Prancūzijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Skandalingais pasisakymais pagarsėjęs Vengrijos premjeras Viktoras Orbanas neliko abejingams išpuoliams Prancūzijoje.<br>AFP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 12, 2015, 12:45 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 8:37 AM

Imigracija yra blogis. Mes neturėtume kalbėti apie jos naudą, kai akivaizdu, kad ji europiečiams atneša vien blogus dalykus, kuria problemas. Pats laikas ją sustabdyti“, - Paryžiuje žurnalistams aiškino radikaliomis idėjomis pasižymintis politikas.

V.Orbanas buvo vienas iš daugybės pasaulio politinių lyderių, dalyvavusių sekmadienio eitynėse Paryžiuje, kuriose buvo pagerbiamos vieno didžiausių visų laikų teroro aktų Prancūzijoje aukos. Trys atakos pareikalavo 17 žmonių gyvybių, o užpuolikai buvo Prancūzijoje gimę musulmonai, propagavę radikalaus islamo idėjas.

Vengrijos lyderis pažymėjo, kad ES turėtų peržiūrėti imigrantų įsileidimo politiką ir taikyti išimtis tik ieškantiems politinio prieglobsčio. Tiesa, paties V.Orbano vyriausybė jau yra sulaukusi pasaulio lyderių priekaištų dėl spaudos ir pilietinių laisvių ribojimo bei nepakankamo dėmesio neapykantos prieš žydų ir romų bendruomenes šalyje atvejams.

„Mes nenorime gyventi šalia išsiskiriančių bendruomenių su kitokiomis kultūrinėmis charakteristikomis ir kultūriniais pagrindais. Norime tokios Vengrijos, kokia ji yra dabar“, - aiškino V.Orbanas.

Nors Vengrija pastaruoju metu pritraukia vis mažiau ekonominių imigrantų, jos siena su Ukraina ir Serbija dažnai naudojama kaip kelias į Šengeno zoną bandančiųjų patekti į Vakarų Europą.

Tuo pat metu Prancūzijos vidaus reikalų ministras Bernardas Cazeneuve patvirtino, kad vykusiame ES politikų susitikime aptarti sienų apsaugos stiprinimo ir pasikeitimo specialiųjų tarnybų informacija klausimai. Taip Europa ketina reaguoti į vis labiau auganti islamo radikalų teroro pavojų.

Parengė Paulius Gritėnas 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.