Migrantai iš Vengrijos pagaliau pasiekė Vokietiją ir Austriją

Austrija ir Vokietija

Slegiama susidariusio spaudimo Vengrija buvo priversta atverti sienas su Austrija, manoma, kad iki šeštadienio nakties pastarąją jau pasiekė 10 tūkst. asmenų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Slegiama susidariusio spaudimo Vengrija buvo priversta atverti sienas su Austrija, manoma, kad iki šeštadienio nakties pastarąją jau pasiekė 10 tūkst. asmenų.<br>Reuters/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS ir lrytas.lt inf.

Sep 6, 2015, 10:21 AM, atnaujinta Oct 17, 2017, 6:57 AM

Šią savaitę Vengrija ilgai neleido migrantams traukiniais pasiekti Vakarų Europos, tvirtindama, kad jie pirmiausia turi užsiregistruoti. Daugelis atvykusiųjų atsisakė vykti į šalyje įsikūrusias stovyklas, registruotis ir prašyti prieglobsčio, reikalavo leisti vykti toliau į Austriją ir Vokietiją. Šios abi šalys, savo ruožtu, sutarė leisti pabėgėliams laisvai kirsti jų sienas.

Minios žmonių prasibrovė pro apsauginius užtvarus ir pradėjo judėti už 175 km esančios sienos link – daugelis einančiųjų vedini mažais vaikais.

Slegiama susidariusio spaudimo Vengrija buvo priversta atverti sienas su Austrija, manoma, kad iki šeštadienio nakties pastarąją jau pasiekė 10 tūkst. asmenų. Šalies pareigūnai teigia, kad migrantų skaičius ribojamas nebus, o Vidaus reikalų ministerijos atstovas spaudai naujienų agentūrai BBC šeštadienį kalbėjo, kad Austrija susiduria su žmonių iš „krizės regionų“ antplūdžiu, o jie nusiteikę „desperatiškai“.

Savo ruožtu Vokietijos kanclerė Angela Merkel (Angela Merkel) nurodė, kad Vokietija gali susidoroti su naujai atvykstančiųjų antplūdžiu nedidindama mokesčių ir nekeldama pavojaus savo biudžetui.

Pabrėžiama, kad Vokietijos ir Vengrijos sprendimas atverti sienas prieglobsčio prašytojams tapo išimtimi dėl humanitarinių priežasčių, o vadinamosios Dublino taisyklės, reikalaujančios, kad žmonės prašytų prieglobsčio pirmoje pasiektoje ES šalyje, ir toliau lieka galioti.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.