Restoranas už gražų vaikų elgesį tėvus apdovanoja nuolaida

Vieno restorano Italijoje savininkas sumąstė, kaip išspręsti ramybę klientams trikdančių triukšmingų vaikų problemą. Jis nutarė gerai besielgiančių mažamečių tėvams skirti nuolaidą maistui ir vynui.

Už ramiai pietus praleidusius vaikus tėvai sąskaitoje sulaukia nuolaidos.<br>„Facebook“ nuotr.
Už ramiai pietus praleidusius vaikus tėvai sąskaitoje sulaukia nuolaidos.<br>„Facebook“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Guardian“, „The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

Feb 17, 2017, 8:23 AM, atnaujinta Apr 9, 2017, 9:55 PM

Paduvoje vyninę turintis Antonio Ferrari sekmadieniais sulaukia daugybės pietaujančių šeimų, tačiau jos dažnai kelia milžinišką sąmyšį.

Bet viena žmonių kompanija, kurioje penki vaikai tyliai sėdėjo prie stalo, jam pakišo mintį. Mat vaikai buvo ramūs, kuo gražiausiai ruošė pamokas ir piešė, kol jų tėvai atsipūtę mėgavosi vynu.

Grupei restorano savininkas pateikė sąskaitą su 5 proc. nuolaida, o vėliau panašiai apdovanojo ir kitas ramius vaikus į maitinimo įstaigą atsivedusias šeimas.

Pirmieji nuolaidą gavę tėvai taip apsidžiaugė, kad paliko net 30 eurų arbatpinigių.

A.Ferrari teigė, kad duoti nuolaidą yra kur kas efektyviau negu tiesiai į akis rėžti kritiką nesuvaldomų vaikų tėvams, kurie gali kaipmat įsižeisti.

Pasak restorano savininko, beveik trečdalis tėvų nesupranta, kad jų vaikai kelia pernelyg daug triukšmo. Jų atžalos laksto po restoraną, kabinėjasi prie kitų lankytojų, o padavėjams reikia iš paskutiniųjų saugotis, kad neužkliūtų už žaidžiančių vaikų.

„Kai tėvai elgiasi nemandagiai, vaikai taip pat mano, kad gali daryti viską, ką nori, – pasakojo A.Ferrari. – Vaikai lipa ant stalų su batais, tualetuose prilaisto vandens arba erzina kitus klientus. Gerai besielgiančių vaikų – reta.“

Italijoje ilgi, tris valandas trunkantys pietūs vis dar yra neatsiejama šeimų kulinarinė tradicija, tačiau vaikams juos iškęsti tyliai neišeina.

Be to, italai dažnai patys skatina vaikus elgtis laisvai ir nežaboja jų noro dūkti. Restorano savininkas prisiminė, kad vieni tėvai jam kartą pasakė, kad jie yra viešojoje vietoje, todėl iš esmės gali daryti, ką nori.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.