D.Cameronas pažadėjo sukurti galimybių šalį

Didžiosios Britanijos premjeras Davidas Cameronas trečiadienį paragino rinkėjus duoti jo konservatoriams

D.Cameronas dalyvavo partijos suvažiavime.<br>AP nuotr.
D.Cameronas dalyvavo partijos suvažiavime.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

AFP, BNS ir lrytas.lt inf.

2013-10-02 19:25, atnaujinta 2018-02-21 13:37

Kalbėdamas partijos suvažiavime D.Cameronas tvirtinto, kad šalies ekonomika pagaliau atsigauna po ilgo ekonominio sunkmečio, ir užsibrėžė tikslą surinkti daugumą balsų per 2015 metų visuotinius rinkimus.

D.Cameronas savo kalboje ne kartą kritikavo „socialistinę“ opozicinę leiboristų partiją, kurią apkaltino dėl rekordinio biudžeto deficito, su kuriuo susiduria jo vyriausybė, ir pareiškė, kad pelnas ir mokesčių mažinimas daugiau nebėra „nešvankūs, elito žodžiai“.

„Kartu mes užbaigsime darbą, kurį pradėjome kartu, ir sukursime galimybių šalį“, – sakė D.Cameronas, kurio kalbą Mančesteryje palydėjo suvažiavimo dalyvių aplodismentai.

„Šalį, kuri yra pastatyta remiantis tokiu patvariu principu, jau seniai įsitvirtinusiu mūsų širdyse, kad, jeigu sunkiai dirbsi, žaisi pagal taisykles ir darysi, kas tau priklauso – tada niekas nestos skersai kelio“, – sakė D.Cameronas.

Konservatorių ir liberaldemokratų koalicinei vyriausybei trejus metus mažinant valstybės išlaidas, finansų ministras George'as Osborne'as suvažiavime pirmadienį pareiškė, kad tai skaudžiai atsilieps šaliai dar ne vienerius ateinančius metus.

Tačiau D.Cameronas, norėdamas sukurti pakilesnę nuotaiką, įžvelgia ekonomikos atsigavimo ženklų ir piešia ateitį šalies, kurioje vaikai atkakliai mokosi mokyklose, o bedarbiams padedama „atsistoti ant abiejų kojų“.

Per priešpaskutinį partijos suvažiavimą prieš 2015 metų gegužės mėnesio rinkimus D.Cameronas pareiškė, kad konservatorių partija daugiau nebeformuos koalicijos su vicepremjero Nicko Cleggo liberaldemokratais.

Leiboristų lyderį Edą Milibandą premjeras kritikavo už tai, kad jis neva sužlugdė žmones, nieko iš jų nesitikėdamas, o jo partiją apkaltino „1970-ųjų stiliaus socializmu“, praėjusią savaitę E.Milibandui pažadėjus įšaldyti energijos kainą.

„Leiboristai buvo nusivylimo žemė, o toriai yra vilties žemė“, – sakė D.Cameronas, negailėdamas skaudžios kritikos leiboristams.

„Mes žinome, kad pelnas, turto kaupimas, mokesčių mažinimas, verslo įmonės – yra ne nešvankūs, elito žodžiai. Jie nėra problema, jie yra tikrasis sprendimas“, – kalbėjo premjeras.

Visuomenės apklausose toriai po truputį mažina jose pirmaujančių leiboristų persvarą, tačiau dabartinis simpatijų pasiskirstymas rodo, kad D.Camerono partijai greičiausiai reikės laimėti didžiule balsų persvara, kad užsitikrintų daugumą parlamente.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.