Lėktuvo katastrofą ir 49 žmonių žūtį Laose lėmė prastas oras

Laoso oro bendrovės

Lėktuvu skrido daug užsieniečių.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Lėktuvu skrido daug užsieniečių.<br>AP asociatyvi nuotrauka
Daugiau nuotraukų (1)

"Reuters", BNS ir lrytas.lt inf.

Oct 17, 2013, 10:43 AM, atnaujinta Feb 21, 2018, 2:27 AM

Turbopropelerinis lėktuvas ATR-72, skridęs iš sostinės Vientiano, sudužo trečiadienį apie 16 val. 10 min. vietos (12 val. 10 min. Lietuvos) laikų vos už 8 km nuo kelionės tikslo – Paksės miesto, esančio netoli sienos su Tailandu ir Kambodža.

Viena „Lao Airlines“ pareigūnė, pageidavusi neviešinti jos vardo, sakė naujienų agentūrai „Reuters“, kad 44 keleiviai ir penki įgulos nariai skrido QV301 reiso lėktuvu iš Vientiano į Paksę, esant nepalankiems orams. Pareigūnai anksčiau buvo paskelbę, kad per šią katastrofą žuvo iš viso 44 keleiviai ir įgulos nariai.

„Blogi orai, kai lėktuvas ruošėsi nusileidimui, galėjo būti veiksnys šioje avarijoje. Kiek žinome, likusių gyvų žmonių nėra, tačiau vis dar tiriame“, – nurodė „Reuters“ pašnekovė.

Vienas aukštas civilinės aviacijos pareigūnas sakė, kad šią katastrofą galėjo lemti nepalankios meteorologinės sąlygos taifūno „Nari“ pakraštyje. Pietų Laosas buvo veikiamas šios audros, kuri į tą regioną atslinko antradienį.

Oro bendrovės paskelbtame to lainerio keleivių sąraše nurodoma, kad juo skrido 17 Laoso, penki Australijos, septyni Prancūzijos, penki Tailando, trys Pietų Korėjos ir du Vietnamo piliečiai, taip pat po vieną žmogų iš JAV, Kanados, Kinijos, Malaizijos ir Taivano.

„Lao Airlines“ yra šios komunistinio Laoso nacionalinė oro bendrovė, veikianti nuo 1976 metų. Jos lėktuvai praeitais metais skraidino 658 tūkst. keleivių. Bendrovė turi tik 14 lėktuvų, daugiausiai propelerinių.

Ji aptarnauja septynis vidaus maršrutus, taip pat skraidina į Kiniją, Kambodžą, Tailandą, Vietnamą ir Singapūrą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.