„Lietuvos ryto“ fotografo nuotraukose - tūkstančiai žvakių, sunkioji technika ir paskutinė viltis

Apgriuvusį prekybos centrą Rygos Zuolitūdės rajone juosiančią apsauginę geltoną tvorą pasiekti sunku. Ją nuo šalia tragedijos vietos lūkuriuojančių žmonių skiria tūkstančiai žvakučių, kurias jau trečia para neša tragedijos sukrėsti Latvijos gyventojai. Ketvirtadienį susmukusio prekybos centro „Maxima" griuvėsiai jau pražudė 54 žmones, o likusius kūnus tikimasi ištraukti sekmadienį. Tačiau darbus stabdo pavojinga situacija apgriuvusiame pastate.

Prie targedijos vietos žmonės toliau neša gėles ir žvakutes.<br>M.Kulbio/AP nuotr.
Prie targedijos vietos žmonės toliau neša gėles ir žvakutes.<br>M.Kulbio/AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-11-24 15:19, atnaujinta 2018-02-20 04:39

Sekmadienį po pietų gelbėtojai atnaujino žmonių paiešką nuolaužose.

Tarnybos atstovė Viktorija Šembelė BNS sakė, kad dabar gelbėtojai vėl tikrina griuvėsius, rankomis ir kastuvais šalindami nuolaužas ir ieškodami tolesnių galimų aukų.

Šeštadienio vakarą gelbėjimo darbai buvo sustabdyti, nes įvyko trečia stogo griūtis. Tuo metu pavojingoje zonoje gelbėtojų nebuvo ir niekas sužalojimų nepatyrė.

Vilties, kad nuolaužose dar yra gyvųjų, pareigūnai nebeturi. Teigiama, kad tarp nuolaužų turėtų būti septynių žmonių kūnai.

Latvijos pareigūnai pranešė, kad baigus paieškas ir gelbėjimo operacijas likusio prekybos centro pastato dalis bus nugriauta. Tragedijos vietoje bus statomas paminklas tragedijos aukoms atminti.

Portalo lrytas.lt skaitytojams pateikiame į Rygą nuvykusio dienraščio „Lietuvos rytas“ fotografo Mindaugo Kulbio darytas nuotraukas iš nelaimės vietos.

Naujienų agentūra ELTA, remdamasi Latvijos žiniasklaida, rašo, kad tarp žuvusiųjų per tragediją vaikų nėra.

Ketvirtadienio vakarą įgriuvus prekybos centro „Maxima“ stogui, buvo sužeistas tik vienas vaikas - 5-erių berniukas. Jis dėl galvos traumos gydomas Vaikų klinikinėje ligoninėje. Kitų nukentėjusiųjų amžius - nuo 20 iki 40 metų.

Greitosios medicinos pagalbos vadovas Armandas Plorinišas pabrėžė, kad šiuo metu praktikai nėra jokių šansų po griuvėsiais rasti gyvųjų. Iki šiol be žinios dingusiais laikomi septyni asmenys.

Tarp sužeistųjų yra 11 gelbėtojų, keturi jų gydomi ligoninėse, dviejų būklė labai sunki, medikai kovoja dėl jų gyvybės.

Tragedija nusinešė 54 žmonių gyvybes. Sekmadienį paskelbtas žuvusiųjų sąrašas. Jame yra du Rusijos ir vienas Armėnijos pilietis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.