Bekojį O.Pistorių tėvai vertė būti normaliu ir sutrikdė psichiką

Oscaro Pistoriaus bylos dėl nužudymo nagrinėjimui atsinaujinus

Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2014-05-12 17:13, atnaujinta 2018-02-14 01:06

Aštuntą ir galbūt paskutinę liudytojų apklausos savaitę gynybos advokatas Barry Roux iškvietė teismo medicinos psichiatrę duoti parodymų apie šį O.Pistoriaus sveikatos sutrikimą – veiksnį, dėl kurio jis pernai per Valentino dieną galėjo palaikyti savo draugę Reevą Steenkamp įsibrovėliu ir per klaidą ją nušauti.

„Mano nuomone, ponia, ponas Pistorius kenčia nuo nerimo sutrikimų“, – sakė Meryll Vorster, kreipdamasi į teisėją Thokozile Masipą ir prisimindama parolimpinio bėgimo aukso medalininko streso kupiną gyvenimą.

M.Vorster, kuri, ruošdama psichiatrinės ekspertizės išvadas, apklausė O.Pistoriaus šeimos narius ir draugus, sakė, jog atleto negalavimas prasidėjo, kai jo tėvai ėmė skatinti abiejų kojų netekusį sūnų būti normaliu. „Per ilgą laiką tai gali sukelti nerimo sutrikimus“.

Pistorių šeimos vaikai iš savo motinos Sheilos nepatyrė švelnumo. Ji miegodavo po pagalve pasidėjusi ginklą ir „protarpiais piktnaudžiavo alkoholiu“, sakė psichiatrė.

„Vaikai buvo užauginti taip, kad jų išorinė aplinka jiems atrodė grėsminga“, – tęsė M.Vorster, pasak kurios, O.Pistoriaus motina prisidėjo prie vaikų nerimo augimo.

Psichiatrei pateikiant savo išvadas, O.Pistorius išraudo ir atrodė susijaudinęs. Tačiau teismo salėje buvusi jo sesuo Aimee išliko tvirta kaip uola ir žiūrėjo į tolį.

Sportininko motina mirė, kai jam buvo dešimt metų ir tuomet jis neteko vienintelio turėto suaugusio žmogaus pavyzdžio, sakė psichiatrė. Jo tėvai tuo metu jau buvo išsiskyrę.

Būdamas 21-erių jis tapo kylančia sporto žvaigžde ir įgavo finansinę nepriklausomybę, tuomet „nutraukė visus ryšius su savo tėvu“, – sakė psichiatrė. Netrukus po to jis įsigijo šautuvą.

27-ių sportininkas tvirtina per klaidą nušovęs R. Steenkamp, kuri buvo užsirakinusi jo prabangių namų vonios kambaryje, nes palaikė ją įsibrovėliu.

„Bėgiku su geležtėmis“ pramintas sprinteris neigia kaltinimus dėl tyčinio R.Steenkamp nužudymo ir dar tris su šaunamuoju ginklu susijusius kaltinimus.

Jeigu teismas pripažins kaltinamąjį kaltu dėl tyčinės žmogžudystės, jam gresia iki 25 metų laisvės atėmimo bausmė žiaurumu garsėjančiuose Pietų Afrikos Respublikos kalėjimuose; tai reikštų staigią jo puikios sportinės karjeros pabaigą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.