Lenkija sunerimo dėl Vengrijos premjero nacionalizmo

„Vengrija kovos už savo teises Europos Sąjungoje (ES), mes norime autonomijos etniniams vengrams, kurie gyvena už savo šalies ribų Centrinėje Europoje, įskaitant ir Ukrainą“, - kalbėjo V.Orbanas.

V.Orbano kalba apie galimą vengrų autonomiją Ukrainoje Europoje vadinama nevykusia.<br>AP nuotr.
V.Orbano kalba apie galimą vengrų autonomiją Ukrainoje Europoje vadinama nevykusia.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 14, 2014, 12:37 PM, atnaujinta Feb 13, 2018, 11:27 PM

Vengrija kovos už savo teises Europos Sąjungoje (ES), mes norime autonomijos etniniams vengrams, kurie gyvena už savo šalies ribų Centrinėje Europoje, įskaitant ir Ukrainą“, - kalbėjo V.Orbanas.

Reaguodamas į šią kalbą, Lenkijos premjeras D.Tuskas V.Orbano pareiškimą pavadino „nevykusiu ir keliančiu nerimą.“

„Atsiprašau, kad taip kalbu, tačiau premjero V.Orbano pareiškimas yra tikrai nevykęs, - vakar Lenkijos parlamente kalbėjo premjeras D. Tuskas. - Šiandien, kai susiduriame su Rusijos pastangomis padalyti Ukrainą, tokie pasisakymai kelia nerimą. Turime būti labai atsargūs, tiek viduje, tiek tarptautinėje arenoje, kad nesąmoningai neparemtume prorusiškų separatistų.“

Lenkijos ministras pirmininkas taip pat pažadėjo užtikrinsiantis, jog nė viena iš jos kaimynių nesukeltų grėsmės Ukrainos integralumui ir savo žodžius ketvirtadienį ketina pakartoti „GLOBSEC“ saugumo konferencijoje Bratislavoje, kur be kitų dalyvaus pats V.Orbanas bei Ukrainos premjeras Arsenijus Jaceniukas.

ELTA gegužės 11 d. rašė, jog Ukrainos vakarinėje dalyje gyvena iki 200 tūkst. etninių vengrų, kuriems, anot V.Orbano, turėtų būti suteiktos visos bendruomenės teisės ir apsisprendimo galimybė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.