Norvegijos gyventojų kivirčo priežastimi tapo vilkai

Norvegijos gyvūnų teisių gynėjai paragino nevartoti čia užaugintų avių mėsos. Jie tikino, kad dėl avių ūkių kasmet nušaunama dešimtys vilkų, o jie taip pat turi teisę gyventi ir medžioti laukinėje gamtoje.

Leista sumedžioti 12 vilkų vadinamosiose ne vilkų zonose ir tris gaujas jose.<br>„Caters News“/„Scanpix“ nuotr.
Leista sumedžioti 12 vilkų vadinamosiose ne vilkų zonose ir tris gaujas jose.<br>„Caters News“/„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

„The Local“ ir „Lietuvos rytas“ inf.

2018-08-29 16:32

Daugiau nei 800 norvegų prisijungė prie socialiniame tinkle „Facebook“ sukurtos grupės, raginančios nevartoti avienos ir skatinančios avių augintojus suvokti, kad dėl jų veiklos neturi būti medžiojami vilkai.

„Boikotuoju avieną ir pažįstu daug žmonių, kurie daro tą patį. Noriu, kad avių augintojai suvoktų, jog Norvegijoje būtina išlaikyti vilkų populiaciją“, – sakė vieno nedidelio miestelio politikas Geiras Lorentsenas.

Norvegijos valdžia dar prieš šią vasarą nusprendė, kad bus leidžiama sumedžioti dvylika vilkų vadinamosiose ne vilkų zonose ir tris gaujas jose.

Daugiau kaip 20 organizacijų ėmėsi protestų prieš tokį valdžios sprendimą, tačiau avių augintojai tikina, kad sumedžioti turi būti dar daugiau vilkų.

Tačiau avių augintojų organizacijos lyderis Ketilas Melvoldas įsitikinęs, jog avys ir vilkai negali sugyventi. „Tai yra fiziškai neįmanoma. Vilkai negali čia gyventi“, – kalbėjo ūkininkas.

Žaliųjų partijos atstovas Oyvindas Solumas, nors ir nepalaiko boikoto, tikino, jog ūkininkai dėl savo pozicijos gali sulaukti neigiamos visuomenės reakcijos ir tai gali blogai atsiliepti jų verslui.

„Manau, kad ūkininkai patirs didesnę žalą dėl visuomenės nuomonės, nei patirtų dėl vilkų padaromos žalos bandoms“, – kalbėjo politikas. 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.