Slovakijos užsienio reikalų ministras atkirto kolegai iš Vengrijos

Slovakijos užsienio reikalų ministras Miroslavas Wlachovsky sukritikavo kolegą vengrą Peterį Szijjarto dėl pastarojo komentarų apie Rusijos karą Ukrainoje.

Peteris Szijjarto.<br>AP/Scanpix nuotr.
Peteris Szijjarto.<br>AP/Scanpix nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Jul 31, 2023, 10:31 AM

„Brangus Peteri, nesakyk, ką mano kiti žmonės, prieš tai jų nepaklausęs. Europos Sąjungą sudaro 27 šalys. Nepamenu jokių debatų, per kuriuos būtume sakę, kad karas tęsis ketverius metus“, –tviteryje parašė M. Wlachovsky.

Aukščiausias Slovakijos diplomatas pabrėžė, kad problemą kelia ne Europos Sąjunga, o Rusija. „Karas gali sustoti rytoj“, – parašė ministras.

Anksčiau savo kalboje Vengrijos užsienio reikalų ministerijos vadovas P. Szijjarto teigė, kad „Europos Sąjungos manymu, karas Ukrainoje truks dar ketverius metus“.

„Kiek žmonių mirs per ketverius metus? Kiek vengrų mirs per ketverius metus? Ir kiek dar daugiau sugriovimų bus padaryta per ketverius metus ir kas nors visa tai vėliau turės atkurti?“, – klausė P. Szijjarto.

Vengrija yra vienintelė ES narė, nepadedanti Ukrainai jos kovoje su įsiveržusia Rusija, jos prezidentas Viktoras Orbanas yra Rusijos lyderio Vladimiro Putino draugas ir nuolat kartoja teiginius, atitinkančius Maskvos propagandą apie karą Ukrainoje.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.