Iranas įspėja Kremlių: „Nenuvertinkite JAV sankcijų“

Rusijos prezidentas Vladimiras Putinas nuvertino Maskvai skelbiamų sankcijų dėl sumaišties Ukrainoje grėsmę, rašo „The Wall Street Journal“. Tokį įspėjimą Kremliui pasiuntė ne kas kitas, o nuo finansinių suvaržymų jau ne vienus metus kenčiantis Iranas.

Irano prezidentas Hasanas Rouhani žada iki šių metų liepos mėnesio susitarti su JAV dėl sankcijų atšaukimo.<br>„Scanpix“ nuotr.
Irano prezidentas Hasanas Rouhani žada iki šių metų liepos mėnesio susitarti su JAV dėl sankcijų atšaukimo.<br>„Scanpix“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 18, 2014, 1:44 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 1:10 PM

Irano valdžios pareigūnai ir verslininkai pastebi, kiek daug žalos per 3–us metus Iranui padarė Jungtinių Amerikos Valstijų paskelbtos sankcijos.

„Daug kas šnekėjo, kad Irane, kurio ekonomika gyva naftos eksporto dėka, JAV paskelbtos sankcijos bus bevaisės. Tačiau tie žmonės klydo. Šios sankcijos tapo itin gilaus Irano ekonominio nuosmukio priežastimi ir dabar dėl to labiausiai turėtų nuogąstauti Rusija.“

„JAV sankcijos buvo sukrečiančios ir negailestingos, nes jos didžiule jėga buvo nukreiptos daugiausiai tik į Irano bankus“, – teigia įtakingas Irano verslininkas.

„Tokiu būdu amerikiečiai privertė šalies verslą rinktis bendradarbiavimą arba su JAV, arba Iranu. Nereikia būti labai protingam, kad suprastum, jog būtent toks pasirinkimas tapo didžiausia Jungtinių Amerikos Valstijų bausme.“

Po JAV sankcijų Iranui paskelbimo, Irano naftos eksportas per trejus metus sumažėjo perpus.

Parengė Saulius Jakučionis

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.