Japoniją pasiekė mažos cunamio bangos

Nedidelės cunamio bangos

Ugniagesiai gelbėtojai stebi situaciją Japonijos pakrantėje, kur užfiksuotos nedidelės cunamio bangos.<br>AP nuotr.
Ugniagesiai gelbėtojai stebi situaciją Japonijos pakrantėje, kur užfiksuotos nedidelės cunamio bangos.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

BNS, AFP ir lrytas.lt inf.

2015-09-18 10:34, atnaujinta 2017-10-15 06:28

Japonijos meteorologijos agentūra nurodė, kad 80 centimetrų aukščio bangos buvo užfiksuotos Kudžio uoste Ivatės prefektūroje, priklausančioje tam pačiam šiaurės rytų regionui, kurio pakrantę 2011 metų kovą nuniokojo daug didesnis ir pražūtingesnis cunamis.

Penktadienį cunamio bangos nepadarė jokios žalos, bet kai kuriuose pajūrio miesteliuose žmonėms buvo dėl visa pikta patarta evakuotis.

Penktadienį paryčiais agentūra paskelbė cunamių pavojų visoje Japonijos Ramiojo vandenyno pakrantėje nuo Hokaido šiaurėje iki Okinavos pietuose.

Meteorologijos agentūros pareigūnas Yohei Hasegawa sakė, kad bangos pirmiausiai pasiekė šiaurės Japoniją ir toliau sklido į pietvakarius. Jis nurodė, kad tokios bangos dar kurį laiką gali kartotis ir siekti iki 1 metro aukščio, todėl gyventojams patariama nebūti prie krantų.

Mažesnės bangos – iki 50 cm aukščio – buvo užfiksuotos Erimo miestelyje Hokaido saloje, o 20 cm aukščio banga pasiekė Fukušimos prefektūrą, kurios viena atominė jėgainė buvo nuniokota per 2011 metų katastrofą.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.