Ananasų šerbetas
4—6 porcijoms reikės:
■ 1/2 kg ananasų, 4 šakelių šviežių mėtų lapelių, 5 šaukštų cukraus pudros, 1 šaukštelio tarkuotų imbierų, 1/2 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių.
■ Ananasus supjaustykite 2 cm dydžio gabalėliais ir šaldykite šaldiklyje 2—3 val.
■ Šaldytus ananasų gabalėlius, mėtų lapelius, cukraus pudrą, tarkuotus imbierus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir gerai sumalkite. Po truputį supilkite apelsinų sultis — tai turėtų trukti apie 30 s.
■ Vietoj ananasų tinka braškės arba mangai.
Uogų ledai
4—6 porcijoms reikės:
■ 1/2 kg šaldytų braškių, mėlynių arba aviečių, 5 šaukštų cukraus pudros, 1/2 stiklinės grietinėlės (jei patinka skystesni ledai — 1/3 stiklinės grietinėlės).
■ Sušaldytas uogas sudėkite į smulkintuvą, suberkite cukraus pudrą ir viską gerai sumalkite. Lėtai plakdami pilkite grietinėlę.
■ Paruoštus ledus galite apibarstyti pyrago trupiniais, morengais ar riešutais. Ledus būtina valgyti iškart, į šaldiklį dėti nereikia!