Vasariški virtuvės mitų griovėjų receptai: ananasų šerbetas ir uogų ledai

Vasara neįsivaizduojama be ledų. O jei dar jie - namuose gaminti... Virtuvės mitų griovėjai Alfas Ivanauskas, Ali Gadžijevas ir Martynas Praškevičius pasidalino dviem, paprastai paruošiamų ledų receptais.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-05-24 14:44, atnaujinta 2018-03-06 07:53

Ananasų šerbetas

4—6 porcijoms reikės:

■ 1/2 kg ananasų, 4 šakelių šviežių mėtų lapelių, 5 šaukštų cukraus pudros, 1 šaukštelio tarkuotų imbierų, 1/2 stiklinės šviežiai spaustų apelsinų sulčių.

■ Ananasus supjaustykite 2 cm dydžio gabalėliais ir šaldykite šaldiklyje 2—3 val.

■ Šaldytus ananasų gabalėlius, mėtų lapelius, cukraus pudrą, tarkuotus imbierus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir gerai sumalkite. Po truputį supilkite apelsinų sultis — tai turėtų trukti apie 30 s.

■ Vietoj ananasų tinka braškės arba mangai.

Uogų ledai

4—6 porcijoms reikės:

■ 1/2 kg šaldytų braškių, mėlynių arba aviečių, 5 šaukštų cukraus pudros, 1/2 stiklinės grietinėlės (jei patinka skystesni ledai — 1/3 stiklinės grietinėlės).

■ Sušaldytas uogas sudėkite į smulkintuvą, suberkite cukraus pudrą ir viską gerai sumalkite. Lėtai plakdami pilkite grietinėlę.

■ Paruoštus ledus galite apibarstyti pyrago trupiniais, morengais ar riešutais. Ledus būtina valgyti iškart, į šaldiklį dėti nereikia!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.