Ant laužo keptas varškės sūris su žolelėmis
Reikės:
varškės sūrio
čiobrelių
mairūnų
česnakų laiškų
svogūnų laiškų
rozmarinų
bazilikų
dašių
aitriosios paprikos
česnakų
100 g grietinės
Varškės sūrį pabarstykite žolelių mišiniu, česnakais ir sutepkite grietine (jei mėgstate, tinka ir majonezas). Vyniokite į foliją ir kepkite kepsninėje ant grotelių (15 min.) arba tiesiog laužo žarijose (apie 10 min.).
Kvapnioji duona su sūriu
Reikės:
Plikytos baltos duonos kepalo (taip pat tinka čiabata, prancūziškas batonas ir kt.)
Įdarui:
fermentinio sūrio
česnakų
majonezo
mėgstamų žolelių ar prieskonių
Paruoškite įdarą: sutarkuokite sūrį, česnaką ir sumaišykite su majonezu. Duonos kepalą įpjaukite, į tarpus dėkite įdarą. Galite pabarstyti mėgstamomis žolelėmis. Suvyniokite duoną į foliją ir kepkite kepsninėje (15 min.) arba laužo žarijose (8 min.).