Gamtos aromatai: ant žarijų keptas sūris ir duona

Lietuvos barbekiu kepėjų asociacijos grilio meistrė Halina Bovševič rekomenduoja ant laužo žarijų išsikepti varškės sūrį ir kvapniąją duoną su sūriu.

Varškės sūrį pabarstykite žolelių mišiniu, česnakais ir sutepkite grietine (jei mėgstate, tinka ir majonezas).<br>M.Patašiaus nuotr.
Varškės sūrį pabarstykite žolelių mišiniu, česnakais ir sutepkite grietine (jei mėgstate, tinka ir majonezas).<br>M.Patašiaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Ligita Valonytė

Jul 5, 2014, 9:09 AM, atnaujinta Feb 12, 2018, 5:29 AM

Ant laužo keptas varškės sūris su žolelėmis

Reikės:

varškės sūrio

čiobrelių

mairūnų

česnakų laiškų

svogūnų laiškų

rozmarinų

bazilikų

dašių

aitriosios paprikos

česnakų

100 g grietinės

Varškės sūrį pabarstykite žolelių mišiniu, česnakais ir sutepkite grietine (jei mėgstate, tinka ir majonezas). Vyniokite į foliją ir kepkite kepsninėje ant grotelių (15 min.) arba tiesiog laužo žarijose (apie 10 min.).

Kvapnioji duona su sūriu

Reikės:

Plikytos baltos duonos kepalo (taip pat tinka čiabata, prancūziškas batonas ir kt.)

Įdarui:

fermentinio sūrio

česnakų

majonezo

mėgstamų žolelių ar prieskonių

Paruoškite įdarą: sutarkuokite sūrį, česnaką ir sumaišykite su majonezu. Duonos kepalą įpjaukite, į tarpus dėkite įdarą. Galite pabarstyti mėgstamomis žolelėmis. Suvyniokite duoną į foliją ir kepkite kepsninėje (15 min.) arba laužo žarijose (8 min.).

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.