Ką valgo pasaulio lyderiai?

Galingiausių pasaulio šalių lyderiams dirbantys virėjai žino jų įgeidžius – kas ką mėgsta, o ko nepakenčia. Londone į tarptautinį renginį susirinkę valstybių vadovų virėjai atskleidė dalį šių paslapčių, pasakoja „The Daily Mail“.

Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jul 24, 2014, 1:47 PM, atnaujinta Feb 11, 2018, 6:27 PM

Vyriausiųjų virėjų klubas („Le Club des Chefs des Chefs“) jau nuo 1977-ųjų kasmet rengia elitinių pasaulio virėjų susitikimą. Pasaulio galingiesiems gaminantys virėjai dalijasi paslaptimis, semiasi naujų idėjų ir atskleidžia kai kurias detales visuomenei.

Londone į tarptautinį renginį šią savaitę susirinkę vienais geriausių pasaulyje vadinami virėjai prasitarė apie tai, ką turėtų žinoti jų kolegos kiekvienoje šalyje, kurioje svečiuosis pasaulio lyderiai.

Paaiškėjo, kad, pavyzdžiui, JAV prezidentas Barackas Obama negali pakęsti burokėlių, tad jei jis kada nors atvyktų į Lietuvą, vargu ar pagirtų šaltibarščius.

O Prancūzijos vadovas François Hollande’as negali nė pažvelgti į šalyje mėgstamus artišokus.

Airijos vadovams ne vienus metus valgį gaminanti Rosaleen McBride atskleidė, kad Jungtinės Karalystės monarchė Elizabeth II pusryčiams mėgsta paprasčiausius dribsnius, nevalgo vėžiagyvių, raukosi išvydusi bulves.

Vakarais prieš miegą karalienė mėgsta išlenkti taurelę gero džino, o jos vyras princas Phillipas per pietus beveik niekada neatsisako bokalėlio alaus.

Buvęs Pietų Afrikos Respublikos lyderis Nelsonas Mandela, anot jo virėjo Hiltono Little’o, net ir senatvėje sunkiai sirgdamas prašydavo jam paruošti tirštų sočių troškinių.

Beje, įdomu tai, kad Vakaruose sankcijomis „apdovanotos“ Rusijos prezidento Vladimiro Putino asmeninis virėjas šį sykį į renginį pakviestas nebuvo.

Bet jo kolegos tikino, kad V.Putinas paniškai bijo būti nunuodytas, tad kiekvieną paruoštą patiekalą esą ragauja specialus ragautojas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.