Kelis naujuosius šou elementus rytoj komanda pristatys Vilniuje, viename prekybos centre. Jo lankytojai turės galimybę stebėti ant specialios LED konstrukcijos rengiamą desertų šou, kurio metu bus naudojami specialūs lazeriai. Dalis jo elementų – iš prajusiais metais Dubajuje vykusio įspūdingo „Virtuvės mitų griovėjų“ pasirodymo
„Parodysime, kaip per labai trumpą laiką paruošti netikėto skonio ledus ir kaip smagiai gali vykti pats gaminimo procesas“, – sakė „Virtuvės mitų griovėjų“ komandos lyderis A.Ivanauskas.
Su komanda jis gamins specialius desertus, kurie išvaizda primins pasakiškus morengus.
„Tai šiuolaikinės virtuvės interpretacijos. Joms naudosime skystą azotą, angliarūgštę ir ugnį, kuri leis per kelias minutes pagaminti ypatingo skonio valgomo sniego. Juo gardinsime desertą, kurio galės paragauti drąsiausi šou žiūrovai“, – sakė geriausiu pasaulyje pripažinto kulinarinio žurnalo-albumo „VMG“ vyriausiasis redaktorius.
Nors po sočių Kalėdų ir Naujųjų metų sutikimo daugelis ryžtasi dietoms, kad atsikratytų kelių priaugtų kilogramų, Alfas laikosi pozicijos, jog ne tik po švenčių, bet kiekvieną dieną reikia rūpintis tuo, ką valgai.
Originalių kulinarinių projektų autorius siūlo neriboti savęs tam tikrais maisto produktais, o geriau mažinti jų porcijas bei dalinasi mangų, ananasų ir citrininio likerio ledų receptu.
Mangų, ananasų ir citrininio likerio ledai
4 asmenims reikės:
2 prinokusių mango vaisių
4 skiltelių prinokusio ananaso
50 ml kreminio citrinų likerio (jei desertas skirtas vaikams – likerio nereikia)
5 šaukštų sutirštinto pieno
½ citrinos sulčių
kelių šaldytų braškių
Visus produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.
Gautą masę supilkite į norimas formeles, įpjaustykite kelis gabalėlius braškių ir 12 valandų įdėkite į šaldiklį. Jei neturite formelių ledams, galite naudoti pailgą duonos formą – tik tuomet masės ruoškite dvigubai daugiau, šaldykite 24 val. ir patiekite supjaustytą porcijomis bei papuoštą mėtų lapeliais. Skanaus!