Alfas Ivanauskas savo desertus pristatys Saudo Arabijos princui

Kiekvienų metų pradžioje Alfo Ivanausko ir jo „Virtuvės mitų griovėjų“ komanda vyksta į Artimuosius Rytus ir ten pristato įspūdingiausias komandos naujienas. Šiais metais lietuviai yra pakviesti desertų pristatymą surengti Saudo Arabijos princui.

A.Ivanauskas siūlo neriboti tam tikrų patiekalų - geriau mažinti jų porcijas.
A.Ivanauskas siūlo neriboti tam tikrų patiekalų - geriau mažinti jų porcijas.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Jan 8, 2015, 4:37 PM, atnaujinta Jan 16, 2018, 3:49 PM

Kelis naujuosius šou elementus rytoj komanda pristatys Vilniuje, viename prekybos centre. Jo lankytojai turės galimybę stebėti ant specialios LED konstrukcijos rengiamą desertų šou, kurio metu bus naudojami specialūs lazeriai. Dalis jo elementų – iš prajusiais metais Dubajuje vykusio įspūdingo „Virtuvės mitų griovėjų“ pasirodymo

„Parodysime, kaip per labai trumpą laiką paruošti netikėto skonio ledus ir kaip smagiai gali vykti pats gaminimo procesas“, – sakė „Virtuvės mitų griovėjų“ komandos lyderis A.Ivanauskas.

Su komanda jis gamins specialius desertus, kurie išvaizda primins pasakiškus morengus.

 „Tai šiuolaikinės virtuvės interpretacijos. Joms naudosime skystą azotą, angliarūgštę ir ugnį, kuri leis per kelias minutes pagaminti ypatingo skonio valgomo sniego. Juo gardinsime desertą, kurio galės paragauti drąsiausi šou žiūrovai“, – sakė geriausiu pasaulyje pripažinto kulinarinio žurnalo-albumo „VMG“ vyriausiasis redaktorius.

Nors po sočių Kalėdų ir Naujųjų metų sutikimo daugelis ryžtasi dietoms, kad atsikratytų kelių priaugtų kilogramų, Alfas laikosi pozicijos, jog ne tik po švenčių, bet kiekvieną dieną reikia rūpintis tuo, ką valgai.

Originalių kulinarinių projektų autorius siūlo neriboti savęs tam tikrais maisto produktais, o geriau mažinti jų porcijas bei dalinasi mangų, ananasų ir citrininio likerio ledų receptu.

Mangų, ananasų ir citrininio likerio ledai

4 asmenims reikės:

2 prinokusių mango vaisių

4 skiltelių prinokusio ananaso

50 ml kreminio citrinų likerio (jei desertas skirtas vaikams – likerio nereikia)

5 šaukštų sutirštinto pieno

½ citrinos sulčių

kelių šaldytų braškių

Visus produktus sudėkite į virtuvinio kombaino indą ir sutrinkite iki vientisos masės.

Gautą masę supilkite į norimas formeles, įpjaustykite kelis gabalėlius braškių ir 12 valandų įdėkite į šaldiklį. Jei neturite formelių ledams, galite naudoti pailgą duonos formą – tik tuomet masės ruoškite dvigubai daugiau, šaldykite 24 val. ir patiekite supjaustytą porcijomis bei papuoštą mėtų lapeliais. Skanaus!

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.