EUROLYGA 2023

NKL finale - „Trakai“ ir „Mažeikiai“

Savaitgalį Palangoje vyksta Nacionalinės krepšinio lygos (NKL) finalo ketverto varžybos. Pasibaigus pusfinalio kovoms paaiškėjo, kad finale kovos „Trakų“ ir „Mažeikių“ komandos.Pastaroji antrajame pusfinalyje 63:60 nugalėjo Molėtų „Tiumenas-Ežerūnas“ komandą.

„Trakų“ ir „Delikateso“ rungtynių akimirka.<br>A.Ziabkaus nuotr.
„Trakų“ ir „Delikateso“ rungtynių akimirka.<br>A.Ziabkaus nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Alvydas Ziabkus

Apr 12, 2014, 6:29 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 5:08 PM

Visos antrojo pusfinalio rungtynės vyko banguotai. Į priekį išsiverždavo tai viena, tai kita komanda, bet nė vienai taip ir nebuvo pavykę pasiekti bent 7 taškų persvaros.

Reguliariąjame čempionate 4 vietą užėmusi Molėtų komanda iš karto kibo į atlapus praėjusių metų NKL čempionui, tačiau nors ir išsiveržęs į priekį 5 taškais pirmąjį kėlinį „TiuMenas“ nusileido - 12:14.Atkakli kova vyko ir 2 kėlinyje, kurio pabaigoje vienas iš „Mažeikių“ komandos lyderių buvęs palangiškis Mindaugas Reminas šaltakraujiškai sumetė visas 3 baudas ir prieš ilgąją pertrauką čempionai trapią 2 taškų persvarą išsaugojo - 25:23.

Po petraukos Igno Razučio tritaškiu mažeikiškiai savo pranašumą padidino iki 5 taškų - 36:31. Tačiau netrukus „TiuMeno“ ekipa spurtavo ir po keletos minučių 5 taškais priekyje buvo jau Molėtų krepšininkai - 41:36.Per ketvirtąjį kėlinį įgytą 3 taškų persvarą jie buvo net padvigubinę - 48:42. Tuomet gausiai susirinkusių triukšmingų savo sirgalių raginami į lemiamą kovą pakilo „Mažeikiai“ ir persvėrė rezultatą savo naudai - 52:50.

Įtemptų rungtynių pabaigoje prasidėjo tikras tritaškių konkursas. Kiekvienos atakos metu varžovai keitėsi taikliais tolimais metimais, tačiau pasiūlyto tempo neišlaikė Molėtų krepšininkai. Po M.Remino antro iš eilės tritaškio „TiuMeno“ ekipa iš toli prametė ir iki rungtynių pabaigos likus 22 sekundėms „Mažeikiai“ buvo priekyje 61:58 ir turėjo teisę atakai.Gindamiesi molėtiškiai priešininkus privertė stoti prie baudos linijos.

Viltis pasivyti „Mažeikių“ komandą varžovams atgijo, kai M.Reminas prametė abi baudas, tačiau kovodami dėl atšokusio kamuolio „TiuMeno“ krepšininkai šį kartą neplanuotai prasižengė, o antroji varžovų baudų serija buvo taikli.

Tiksint paskutinėms sekundėms Molėtų krepšininkų tritaškis skriejo pro šalį.

Už pasiektą finalą „Mažeikiai“ turi dėkoti rezultatyviausiai (15 taškų) žaidusiam M.Reminui, kurio du svarbūs tritaškiai rungtynių pabaigoje leido bent kiek atsiplėšti ant kulnų mynusiems varžovams. Raimondas Petrauskas pridėjo 14 taškų ir taikliausiai iš komandos atakavo iš vidutinio nuotolio - 6 taiklūs metimai iš 11.

„TiuMeno“ komandai daugiausiai taškų - po 11 pelnė Raimondas Ambrulaitis ir Saulius Kuzminskas. Osvaldas Macernis įmetė 10 taškų.Molėtų ekipa taikliau atakavo iš 2 taškų zonos: metė 31 kartą, pataikė

17. Tiek pat kamuolių iš vidutinio nuotolio įmetė ir „Mažeikiai“, tačiau jie tai bandė daryti daugiau kartų.

 „Trakų“ komanda pirmame pusfinalio susitikime sutriuškinusi Joniškio „Delikatesą“ rezultatu 71:49.

Rungtynių pradžioje žadėta intriga išblėso jau įpusėjus antrąjam keliniui. Atkaklesnė kova baigėsi, kai komandos paskutinį kartą buvo pasiekusios lygsvarą - 18:18.

Po to „Trakai“ trūktelėjo į priekį ir per kelias paskutiniąsias 2 kėlinio minutes susikrovė dviženklę persvarą 33:21.Po ilgosios pertraukos „Delikatesas“ bandė vytis į priekį pabėgusius varžovus, tačiau 3 kėlinio antroje pusėje „Trakai“ tritaškiais užmėtė aiškiai pasimetusius priešininkus ir likus minutei iki pertraukėlės buvusį skirtumą padvigubino - 58:37.

Rungtynių lemtis niekam abejonių nekėlė. „Trakai“ išlaikė įgytą persvarą ir susitikimo pabaigoje ją buvo padidinusi iki 23 taškų. Rungtynės baigėsi iki finalinio švilpuko likus beveik 20 sekundžių.

Paskutiniąją ataką pradusi „Trakų“ komanda link krepšio net nesiveržė, o Joniškio krepšininkai varžovus jau ėmė sveikinti su pergale.

Pirmąjai NKL finalininkei pergalė lėmė tritaškių lietus. Nors jų taiklumas nebuvo didelis ir siekė tik 30 procentų, tačiau beveik tris kartus dažniau nuo tritaškių linijos metę „Trakų“ krepšininkai įmetė 10 tolimų metimų, o „Delikatesas“ atsakė vos trimis.

Nugalėtojus į pergalę vedė trys krepšininkai: Julius Kazakauskas, kuris pelnė 15 taškų, Osvaldas Olisevičius - 14 taškų ir Simonas Lekys - 12 taškų.

„Delikateso“ komandai daugiausiai 14 taškų pelnė Žilvinas Petraitis. Rokas Čepanonis pridėjo 12, o Ernestas Ežerskis - 10 taškų.

„Trakų“ varžovai finale paaiškės po NKL reguliariojo čempionato nugalėtojų „Mažeikių“ ir Molėtų „TiuMenas-Ežerūnas“ komandų susitikimo, kuris prasidėjo 19 valandą. ˙

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.