EUROLYGA 2023

Ch. Paulas metimu paskutinę sekundę eliminavo „Spurs“ klubą

Lemiamose – septintose – Vakarų konferencijos ketvirtfinalio rungtynėse šeštadienį „Los Angeles Clippers“ (3-ioji vieta konferencijoje) komanda namuose 111:109 (28:30, 29:25, 22:23, 32:31) nugalėjo čempionės titulą praradusią „San Antonio Spurs“ ekipą (6) ir laimėjo seriją iki keturių pergalių 4-3.

„Los Angeles Clippers“ krepšininkai 111:109 įveikė „San Antonio Spurs“ ir laimėję seriją rezultatu 4:3 įžengė į NBA Vakarų konferencijos pusfinalį.<br>AP nuotr.
„Los Angeles Clippers“ krepšininkai 111:109 įveikė „San Antonio Spurs“ ir laimėję seriją rezultatu 4:3 įžengė į NBA Vakarų konferencijos pusfinalį.<br>AP nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

ELTA ir lrytas.lt inf.

May 3, 2015, 8:16 AM, atnaujinta Jan 5, 2018, 3:54 AM

Likus žaisti 1 sek. pergalingą dvitaškį metimą pataikė „Clippers“ gynėjas Chrisas Paulas.

Po to, kai „Spurs“ veteranas Timas Duncanas pataikė dvi baudas likus 8,8 sek., rezultatas buvo lygus.

Ch.Paulas nusprendė veržtis pro dešinę pusę pro Danny Greeną, kuriam į pagalba šoko ir T.Duncanas. 

Viena ranka Ch.Paulas permetė kamuolį per 39 metų varžovą, pats krito, bet „Clippers“ išplešė pergalę ir vos ketvirtą kartą per klubo istoriją pasiekė Vakarų konferencijos pusfinalį.

Ch.Paulas sakė, kad treneris Docas Riversas paskutinio metimo scenarijų braižė jam ir Blake'ui Griffinui.

„Tokiose situacijose šį sezoną jau buvome daug kartų ir dauguma jų aš nepataikiau, – pripažino Ch.Paulas. – Kalbėjomės apie tai. Galiausiai mums pavyko, kai labiausiai reikėjo.“ 

D.Riversas teigė, kad Ch.Paulas žaidė nepaisant šlaunies traumos: „Jis kietas vaikis. Gatvių kovotojas. Myliu jį iki mirties dėl jo valios.“

Varžovo meistriškumą pripažino ir T.Duncanas, kuris su Manu Ginobili dabar turės spręsti, ar tęsti savo ir taip ilgas karjeras NBA.

„Tas metimas per du iš mūsų buvo neįtikėtinas. Jis didis lyderis, buvo nuostavu tai matyti. Tik gaila, kad buvau kitoje stovyklos pusėje“, – kalbėjo T.Duncanas.

Ch.Paulas pelnė 27 taškus ir buvo rezultatyviausias komandoje.

„Clippers“ puolėjas Blake'as Griffinas atliko trigubą dviženklį – pelnė 24 taškus, atkovojo 13 kamuolių ir atliko 10 rezultatyvių perdavimų.

„Spurs“ gretose 27 taškus surinko T.Duncanas, atkovojęs 11 kamuolių.

20 taškų pelnė Tony Parkeris, 16 – Danielis Greenas, 13 – Kawhi Leonardas, 12 – Borisas Diaw.

Vakarų konferencijos pusfinalyje „Clippers“ susitiks su „Houston Rockets“ (2) komanda, kuriai dėl traumos jau negalės padėti Donatas Motiejūnas.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.