EUROLYGA 2023

Lietuvos ir kitų „Eurobasket 2017“ krepšinio rinktinių praradimai – kam skaudės labiausiai

 Iki paskutinę vasaros dieną prasidėsiančio Europos vyrų krepšinio čempionato liko šiek tiek daugiau nei mėnuo. Kai kurios rinktinės šiam turnyrui ruošiasi jau porą savaičių, kitos – treniruočių stovyklas pradeda tik šį savaitgalį. Visoms komandoms dar reikės atlikti daug darbų, bet kontūrai vis labiau ryškėja ir dauguma trenerių jau žino vieną svarbų dalyką – kurių krepšininkų pagalbos šiais metais tikrai nesulauks.  O aiškėjant numatomoms sudėtims, vis labiau aiškėja ir Europos čempionate kovosiančių komandų galimybės. 

 J.Valančiūnas<br> G.Šiupario nuotr.
 J.Valančiūnas<br> G.Šiupario nuotr.
Krepšininkas Jonas Valančiūnas.<br>lrytas.lt nuotr.
Krepšininkas Jonas Valančiūnas.<br>lrytas.lt nuotr.
 J.Valančiūnas<br> G.Šiupario nuotr.
 J.Valančiūnas<br> G.Šiupario nuotr.
 Mantas Kalnietis<br> G.Šiupario nuotr.
 Mantas Kalnietis<br> G.Šiupario nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jul 28, 2017, 11:42 AM, atnaujinta Jul 28, 2017, 11:44 AM

 1. Ispanija

Tarp 17 krepšininkų, kuriuos treneris Sergio Scariolo pakvietė į liepos 28 d. prasidėjusią treniruočių stovyklą, buvo net aštuoni žaidėjai, praėjusį sezoną rungtyniavę NBA lygoje. Garsių pavardžių tiek, kad galima net nepastebėti, jog žaisti rinktinėje šiemet atsisakė du Madrido „Real“ veteranai Rudy Fernandezas ir Felipe Reyesas.  Ispanų sirgaliai šių žaidėjų smarkiai nepasigestų, bet kitas praradimas smogė labai skaudžiai: prieš pat stovyklos pradžią atvykti į rinktinę atsisakė „Chicago Bulls” klubo valiai paklusęs Nikola Mirotičius.  Vis dėlto Ispanijos rinktinė užtenka žvaigždžių, pasiryžusių kovoti dėl dar vieno aukso medalių komplekto. Akivaizdu, kad komanda, kurioje žais broliai Pau ir Marcas Gasoliai, Ricky Rubio, Sergio Rodriguezas, Sergio Llullis ir kiti nebus silpnesnė negu užpernai, kai Lilyje trečią kartą tapo Europos čempione. 

2. Serbija

Treneriui Aleksandarui Džordževičiui labiausiai gaila, kad rinktinėje nebus praėjusį sezoną NBA čempionate ryškiai atsiskleidusio Nikolos Jokičiaus, kuriam užkardą pastatė „Denver Nuggets“ klubas, ir išsigydyti traumos nespėjusio Nemanjos Bjelicos. Vis dėlto šie nuostoliai buvo lengvai nuspėjami dar prieš kelis mėnesius, todėl serbai su jais jau susitaikė. „Erelių“ sirgaliams teko susitaikyti ir su dar kelių krepšininkų praradimu – vykti į Europos čempionatą nepanoro Stefanas Markovičius, Nikola Milutinovas ir Nemanja Dangubičius.  Jų sprendimas susilpnino komandą, bet Serbija vis vien turės labai tvirtą branduolį, kurį sudarys Milošas Teodosičius, Nemanja Nedovičius, šių metų Eurolygos čempionai Bogdanas Bogdanovičius ir Nikola Kaliničius, Ognjenas Kuzmičius bei Bobanas Marjanovičius. 

3. Graikija

Tik birželio pabaigoje Graikijos rinktinės treneriu paskirtas Kostas Missas iškart pareiškė, kad jo tikslas – Europos pirmenybių medaliai, o bet kuris prastesnis rezultatas būtų didelė nesėkmė.  K.Missas gal būtų buvęs santūresnis, jeigu būtų nujautęs, kad į rinktinę atvyks ne visi jo kviesti krepšininkai. O labiausiai naujajam treneriui trūksta NBA senbuvio Kostos Koufo bei prie NBA slenksčio stovinčių gerokai jaunesnių Tylerio Dorsey ir Zacho Auguste‘o.  Stovykloje nėra ir karjerą nacionalinėje komandoje baigusio Vasilio Spanoulio, tačiau garsių pavardžių Graikijos rinktinėje tikrai netrūksta. Kovoti Europos čempionate pasiruošę ir veteranai Giorgos Printezis bei Giannis Bourousis, ir vidurinės kartos žaidėjai Nikas Kalathis, Kostas Sloukas bei Kostas Papanikolaou, ir sparčiai kylanti NBA žvaigždė Giannis Antetokounmpo.

4. Prancūzija

Iš komandos, laimėjusios aukso medalius 2013 metų Europos čempionate ir kovojusios Prancūzijoje vykusiame 2015 metų Europos čempionate, liko mažiau nei pusė krepšininkų. Tony Parkeris ir dar keli veteranai baigė karjerą rinktinėje, Nicola Batumas ir Rudy Gobert‘as šią vasarą paprašė poilsio, Alexis Ajinca buvo pašalintas dėl pernykščių nuodėmių.  Trenerio Vincent‘o Collet paskelbtame 17 kandidatų sąraše daug naujų vardų, o tarp liepos 29 d. kibsiančių į darbą – keli krepšininkai, kol kas pasižymėję tik Prancūzijos lygoje. Kita vertus, yra ir garsenybių. Boris Diaw, Evano Fournier, Nando De Colo, Kevino Seraphino ar Thomas Heurtelio pristatinėti krepšinio sirgaliams tikrai nereikia. 

5. Kroatija

Treneris Aleksandaras Petrovičius širsta. Iš pavasarį paskelbto kandidatų sąrašo jis jau išbraukė tiek pavardžių, kad turėjo papildomai pakviesti keturis žaidėjus iš rezervinės rinktinės, bet į liepos 27 d. prasidėjusią treniruočių stovyklą vis tiek atvyko tik 14 krepšininkų.  Tiek A.Petrovičiaus, tiek Kroatijos krepšinio federacijos prezidento Stojano Vrankovičiaus manymu, atsisakymų priežastys nėra pakankamai rimtos. Luka Babičius ir Miro Bilanas nugarą rinktinei atsuko „dėl nuovargio“, Mario Hezonja, Ivica Zubacas ir Ante Žižičius naujam sezonui ruošiasi pagal NBA klubų sudarytą programą.  Su NBA susiję pasiteisinimai trenerio neįtikina, nes kitiems Šiaurės Amerikoje rungtyniaujantiems krepšininkams Bojanui Bogdanovičiui, Dario Šaričiui ar vos prieš kelias savaites NBA vasaros lygoje žaidusiam Draganui Benderiui jokių kliūčių atvykti į rinktinę nekilo. 

6. Lietuva

Lietuvos rinktinė Europos čempionate bus viena labiausiai pasikeitusių komandų. Maža to, kad prie rinktinės vairo stojo naujas treneris Dainius Adomaitis, dauguma į stovyklą pakviestų krepšininkų kol kas žaidė vos viename ar dviejuose didžiuosiuose turnyruose. Tuo tarpu labiau patyrusių sąrašas visai trumpas. Jame – tik Jonas Valančiūnas, Mantas Kalnietis, Jonas Mačiulis ir Mindaugas Kuzminskas.  Pauliaus Jankūno ir „Indiana Pacers“ naujoko Domanto Sabonio atsisakymas žaisti rinktinėje labai susilpnino priekinę liniją, o ir dar vieno aukštaūgio Donato Motiejūno pažadas atvykti į rinktinę nėra tvirtas kaip uola. 

7. Slovėnija

Treneris Igoras Kokoškovas nustebino krepšinio visuomenę pakviesdamas į Slovėnijos rinktinę tris sezonus dėl traumų nežaidusį Erazemą Lorbeką. Slovėnų veteranas nuo pavasario intensyviai treniravosi individualiai, ir jo pastangas įvertinęs I.Kokoškovas nusprendė patikrinti vidurio puolėjo galimybes rinktinės stovykloje.  Ar sugrįžėlis E.Lorbekas taps pastiprinimu per Europos čempionatą, dar nežinia. Tuo tarpu natūralizuotas amerikietis Anthony Randolphas turėtų tapti solidžia paspirtimi ir rimtu pagalbininku Goranui Dragičiui bei Lukai Dončičiui, kurie sudarys itin galingą gynėjų grandį.  Beje, atvykus A.Randolphui, Slovėnijos rinktinėje nebeliko vietos natūralizuotiems bosniams Alenui Omičiui ir Mirzai Begičiui. 

8. Turkija

Nors pavasarį netrūko kalbų apie galimus Turkijos rinktinės nuostolius, naujasis treneris Ufukas Sarica stovykloje sulaukė visų į kandidatų sąrašą įtrauktų krepšininkų.  Prieš kelis mėnesius daugiausia abejonių kėlė Omero Ašiko sprendimas, tačiau „New Orleans Pelicans“ milžinas išsklaidė nerimą ir prisidėjo prie kito NBA žaidėjo Ersano Ilyasovos, JAV studijuojančio Omero Yurtseveno, natūralizuoto amerikiečio Bobby Dixono ir didelio būrio stipriausiuose Turkijos klubuose žaidžiančių krepšininkų.  Rinktinėje nėra tik Eneso Kantero, kuris Turkijoje apskritai nepageidaujamas dėl politinių priežasčių. 

9. Latvija

Du NBA krepšininkai – vyrų rinktinėje debiutuojantis Kristapas Porzingis ir po pertraukos, per kurią gydėsi dvi sunkias traumas, grįžtantis Davis Bertanas – į gerokai aukštesnį lygį pakels Ainaro Bagatskio treniruojamą Latvijos komandą. Šiais metais latviams apskritai pavyko suburti kone visus geriausius, o jei ko nors trūksta – nebent Anžejaus Pasečniko, kuris šiuo metu bando prasimušti į NBA lygą.  Nors Latvija subūrė galbūt net stipriausią rinktinę nuo Nepriklausomybės atkūrimo, sirgaliai nesuklystų, jei reikalavimų kartelės labai aukštai nekeltų. Daug lyderių – K.Porzingis, Dav.Bertanas, Dairis Bertanas, Janis Strėlniekas – yra jaunesnės ar vidurinės kartos krepšininkai, todėl galės žaisti dar ne viename didžiajame turnyre. 

10. Italija

Šį dešimtmetį Italijos rinktinę tempė penki krepšininkai. Tačiau kelionei į Izraelį iš didžiojo penketo ruošiasi tik Danilo Gallinari, Marco Belinelli ir Luigi Datome, o dar du buvę lyderiai Andrea Bargnani ir Alessandro Gentile praėjusį sezoną žaidė taip prastai, kad treneris Ettore Messina jų neįtraukė net į platų pradinį kandidatų sąrašą.  „Mėlynųjų“ atsarginių suolas nėra stiprus, tad daugiau atsakomybės teks Nicolo Melli ir Danieliui Hackettui. Bet jei „tylusis lyderis“ N.Melli į rinktinę atvyko po sėkmingo sezono, kuriame buvo išrinktas į antrąjį geriausių Eurolygos krepšininkų penketą, tai D.Hackettas ilgai nežaidė dėl sunkios traumos. 

11. Gruzija

Gruzija – viena nedaugelio šalių, kuriai nekyla jokių problemų dėl krepšininkų nenoro žaisti rinktinėje. Jei komandoje ko nors trūksta, tai tik dėl traumų. O šią vasarą į liepos viduryje prasidėjusią treniruočių stovyklą negalėjo atvykti dar praėjusio sezono pradžioje sunkią traumą patyręs Viktoras Sanikidzė. Kol kas į stovyklą neatvyko ir garsiausias Gruzijos krepšininkas Zaza Pačulija, bet naujajam NBA čempionui leista ilgiau pailsėti po įtempto sezono Šiaurės Amerikos arenose. Tuo tarpu natūralizuotas amerikietis Michaelas Dixonas, visą praėjusį sezoną dėl traumos praleidęs Manučaras Markoišvilis, Giorgis Šermadinis, Tornikė Šengelija ir kiti geriausi Gruzijos krepšininkai tikriausiai jau spėjo suprasti, ko iš jų nori treneris Ilias Zouros. 

12. Rusija

Kai atrodė, kad Rusijos rinktinei pagaliau pavyks suburti geriausius krepšininkus, lyg perkūnas iš giedro dangaus nugriaudėjo žinia apie Sergejaus Karasiovo pasitraukimą. Pagal oficialią versiją, jis nežais dėl traumos, kurią patyrė prieš pat prasidedant rinktinės treniruočių stovyklai.  Treneriui Sergejui Bazarevičiui šis praradimas labai skausmingas. Rusija turi vos porą kitų panašaus lygio krepšininkų, o nežaidžiant S.Karasiovui, visų akys kryps į Aleksejų Švedą ir Timofejų Mozgovą. Žinoma, padėti lyderiams bandys ir Andrejus Voroncevičius, ir Vitalijus Fridzonas, ir kiti žaidėjai, bet Rusijos rinktinė visiškai nepanaši į komandą, galinčią kovoti dėl aukštų vietų. 

13. Lenkija

Treneris Mike‘as Tayloras prieš kelis mėnesius prisipažino nesitikintis, kad rinktinės aprangą dar kada nors apsivilks geriausias šių laikų Lenkijos krepšininkas Marcinas Gortatas, o prieš pat treniruočių stovyklos pradžią iš kandidatų sąrašo gana netikėtai išbraukė veteranus Robertą Skibniewskį ir Szymoną Szewczyką.  Kol kas su rinktine nesitreniruoja Maciejus Lampe ir Przemyslawas Karnowskis, bet su abiem aukštaūgiais sutarta, kad jie atvyks rugpjūčio pradžioje. Visi kiti, tarp jų – natūralizuotas amerikietis A.J.Slaughteris, užsienio klubuose naudingai žaidę Mateuszas Ponitka, Adamas Waczynskis ir Damianas Kuligas, jau lieja prakaitą treniruotėse, o stovykloje yra ir įdomių naujokų. Debiutuoti rinktinėje ruošiasi lenkų kilmės amerikietis Andy Mazurczakas ir lenkų kilmės prancūzas Mathieu Wojciechowskis.

14. Vokietija  

Vokietijos krepšinio ištekliai nėra turtingi, todėl treneriui Chrisui Flemmingui svarbus kiekvienas bent kiek aukštesnio lygio žaidėjas. Tačiau vokiečių gretos praretėjo, kai atvykti į rinktinę atsisakė įsitvirtinti NBA bandantis Paulis Zipseris ir viltis įsitvirtinti NBA primiršęs Tiboras Pleissas.  Tempti komandą turėtų „Atlanta Hawks“ klube spindintis Dennisas Schroderis. Bet kad ir kaip gerai žaistų šis gynėjas, jis nepakeis karjerą rinktinėje baigusio Dirko Nowitzki, o D.Schroderio užnugaris anaiptol neįspūdingas. Sunku tikėtis, kad Europos čempionate kalnus nuvers Danielis Theisas, Johannesas Voigtmannas ar Maikas Zirbesas. 

15. Čekija

Per praėjusį Europos čempionatą, kuriame Čekijos rinktinė iššoko virš galvos ir iškovojo kelialapį į olimpinį atrankos turnyrą, ši komanda laikėsi ant trijų krepšininkų pečių. Vienas iš lyderių – natūralizuotas amerikietis Blake‘as Schilbas – šiais metais atsisakė atstovauti Čekijai, tad dar didesnis krūvis teks NBA žaidžiančiam Tomašui Satoransky ir šių metų Eurolygos čempionui Janui Vesely.  Izraeliečio Roneno Ginzburgo treniruojamoje komandoje nebėra dar kelių veteranų, o į treniruočių stovyklą pakviesti vos šeši praėjusiame Europos čempionate žaidę krepšininkai.  Beje, atsisakius B.Schilbui, čekai nusprendė neieškoti kito natūralizuoto amerikiečio. 

16. Vengrija

Adamas Hanga šiuo metu yra vienintelis visiems Europos sirgaliams gerai žinomas Vengrijos krepšininkas. Būtent jam vengrai turi būti labiausiai dėkingi už pernai po ilgos pertraukos iškovotą kelialapį į žemyno pirmenybes ir būtent jis bus rinktinės žaidimo ašis.  Vis dėlto A.Hanga nebus vienišas karys. Prieš Europos čempionatą vengrai rado kuo sustiprinti komandą ir šiais metais pirmą kartą į rinktinę pakvietė natūralizuotą amerikietį DeAndre Kane‘ą, kuris ką tik sudarė sutartį su Tel Avivo „Maccabi“, bei Budapešte gimusį, bet nuo paauglystės JAV gyvenusį Rosco Alleną.  Šie krepšininkai dar neatvyko į treniruočių stovyklą, tačiau Vengrijos rinktinė ir be jų per pirmąsias draugiškas rungtynes dukart sutriuškino Slovakijos komandą.

17. Belgija

Treneris Eddy Casteelsas dar neišgirdo natūralizuoto amerikiečio Matto Lojeski galutinio atsakymo. Tačiau visi geriausi Belgijos krepšinio auklėtiniai pasiruošę ginti šalies garbę Europos pirmenybėse. Treniruočių stovykloje jau pluša ir gabiausias jaunas belgų krepšininkas Emanuelis Lecomte‘as, kuris užpernai negalėjo padėti komandai dėl studijų JAV. Nors Belgijos rinktinė ketvirtadienį jau žaidė pirmąsias draugiškas rungtynes (pralaimėjo Islandijai), į treniruočių stovyklą dar neatvyko Ispanijos klubams atstovaujantys Axelis Hervelle‘is, Jonathanas Tabu ir Samas Van Rossomas. E.Casteelsas ilgamečiams komandos lyderiams leido paatostogauti ilgiau. 

18. Juodkalnija

Treneris Bogdanas Tanjevičius turėjo išbraukti iš kandidatų sąrašo išsigydyti traumos nespėjusį Vladimirą Dašičių, bet tai – vienintelis Juodkalnijos komandos praradimas, todėl treniruočių stovyklą krepšininkai pradėjo būdami puikios nuotaikos.  Visi kiti geriausi Juodkalnijos krepšinio auklėtiniai, tarp jų – Nikola Vučevičius, Bojanas Dubljevičius, Marko Todorovičius – jau ruošiasi Europos čempionatui, o kartu su jais triūsia ir du natūralizuoti amerikiečiai Tyrese‘as Rice‘as bei rinktinės naujokas Javonte‘as Greenas. Tiesa, Europos čempionate galės žaisti tik vienas iš jų, o B.Tanjevičius neslepia, jog T.Rice‘as turi beveik garantuotą vietą. Tuo tarpu J.Greenas apšaudomas galvojant apie rudenį prasidėsiantį pasaulio pirmenybių atrankos turnyrą.

19. Ukraina

Nors Ukrainos rinktinė treniruočių stovyklą pradėjo dar liepos viduryje, treneris Jevgenas Murzinas likus mėnesiui iki Europos čempionato pradžios vis dar nežinojo, ar į rinktinę atvyks NBA žaidžiantys Oleksijus Lenis ir Joelis Bolomboy bei natūralizuotas amerikietis Pooh Jeteris.  Tiesa, tokia padėtis ukrainiečiams nėra nauja – šios šalies rinktinėje nežinomybė ilgai tvyrodavo kone kiekvieną vasarą. Ir bent anksčiau, kiekvieną vasarą paaiškėdavo, kad labiausiai laukiami krepšininkai komandai nepadės.  Šiuo metu jau tikrai aišku, jog komandai nepadės po operacijos neatsigavęs Sergijus Gladyris ir rezultatyviausias šių metų Europos vaikinų (iki 20 m.) čempionato žaidėjas Sviatoslavas Mychailiukas, kurio neišleido Kanzaso universitetas. 

20. Suomija

Galimybė žaisti namie per Europos ar pasaulio čempionatą pasitaiko nedažnai. Nieko stebėtino, kad didžiųjų turnyrų šeimininkams nekyla problemų dėl sportininkų noro žaisti rinktinėje, ir Suomijos komanda netapo išimtimi. Tiesa, vasaros pradžioje buvo abejonių, ar ištrūkti į rinktinę pavyks šių metų naujokų biržoje pakviestam Lauri Markkanenui, bet „Chicago Bulls“ jam kliūčių nedarė.  Vis dėlto vienas krepšininkas į trenerio Henriko Dettmanno kvietimą buvo atsakęs neigiamai. Veteranas Teemu Rannikko buvo nusprendęs užleisti kelią jaunimui ir neketino dalyvauti Europos čempionate. Tačiau per treniruotę nedidelę traumą patyrus Petteri Koponenui, 36-erių T.Rannikko atsiliepė į trenerio pagalbos šauksmą ir dabar jau neatmeta galimybės vėl apsivilkti rinktinės aprangą per oficialias varžybas. 

21. Izraelis

Nors Izraelio krepšininkai viešai demonstruoja vienybę, B grupės šeimininkų komandoje ir šalia jos šią vasarą jau buvo keletas nesusipratimų, pakoregavusių kandidatų sąrašą. Tiesa, į konfliktus su krepšinio federacijos vadovais ir rinktinės treneriu Erezu Edelsteinu įsivėlė ne pagrindiniai žaidėjai.  Pagrindinės Izraelio krepšinio pajėgos jau pusantros savaitės dirba treniruočių stovykloje ir kuria planą, kaip nuraminti skeptikus. Kol kas net Izraelyje yra nedaug tikinčių, kad didelę dalį praėjusio NBA čempionato dėl traumų praleidęs Omri Casspi ir antraeilius vaidmenis Tel Avivo „Maccabi“ bei Jeruzalės „Hapoel“ klubuose atlikę krepšininkai gali iškovoti daug pergalių Europos čempionate. 

22. Islandija

Keli legionieriai iš nestiprių Europos klubų, keli JAV universitetų studentai ir Islandijos komandų žaidėjai. Tai – viena silpniausių Europos čempionato dalyvių Islandijos rinktinė, kurią turnyrui rengia kanadietis treneris Craigas Pedersenas. Nors islandams rinktinėje pavyko suburti turbūt visus geriausius, daugumos jų pavardės Europos sirgaliame tikriausiai nieko nesako. Už savo šalies ribų šiek tiek išgarsėti spėjo nebent po Europą pasiblaškęs, bet pernai į tėvynę grįžęs veteranas Jonas Stefanssonas ir šiais metais su „Cholet“ klubu sutartį sudaręs Haukuras Palssonas. Islandai gali pakartoti tą, ką jau sakė užpernai – Europos čempionatas jiems bus tik smagus nuotykis, kurio metu krepšininkai visai nesuks galvos dėl rezultatų. 

23. Didžioji Britanija

Ryškiausia Didžiosios Britanijos rinktinės žvaigždė turėtų būti Benas Gordonas. Tačiau šio natūralizuoto amerikiečio didžiausios šlovės metai jau nugrimzdo užmarštin, o praėjusį sezoną jis tik trumpai žaidė NBDL lygoje.  Visi kiti amerikiečio trenerio Joe Prunty pakviesti krepšininkai atstovauja nestipriems Europos klubams, ir juose net nėra svarbūs žaidėjai. Tuo tarpu vienintelis praėjusį sezoną galingame klube rungtyniavęs britas – Joelas Freelandas iš Maskvos CSKA – šią vasarą į rinktinę neatvyks. 

24. Rumunija

Rumunijos sirgaliams, ko gero, jau reikia susitaikyti, kad C grupės šeimininkams namų sienos nepadės. Marcelio Tenterio treniruojami rumunai labai anksti pradėjo ruoštis Europos pirmenybėms ir spėjo sužaisti ketverias draugiškas rungtynes, bet jų rezultatai nekelia nė trupučio optimizmo: Portugalijoje vykusiame turnyre buvo pralaimėta Portugalijai ir Estijai (net 32 taškų skirtumu), o savo aikštėje – pasidalinta po pergalę su Tunisu.  Ir nors iki Europos čempionato dar liko nemažai laiko, garsiausias Rumunijos krepšininkas Vladas Moldoveanu, natūralizuotas amerikietis Giordanas Watsonas ir jų bendražygiai per mėnesį geresniais žaidėjais tikrai netaps. 

 

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.