EUROLYGA 2023

Lietuvoje – pasaulio baidarių ir kanojų irklavimo čempionatas

Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija Lietuvai patikėjo teisę rengti 2016 metų pasaulio meistrų čempionatą. Pasaulio čempionatas vyks Trakuose liepos 23-24 dienomis.

Tai bus pirmasis tokio masto baidarių ir kanojų irklavimo renginys Lietuvoje.
Tai bus pirmasis tokio masto baidarių ir kanojų irklavimo renginys Lietuvoje.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Mar 17, 2016, 9:37 AM, atnaujinta Jun 1, 2017, 11:52 AM

„Tai pirmas tokio masto baidarių ir kanojų irklavimo renginys Lietuvoje. Mums tai didžiulis iššūkis, nes iki tol Lietuvoje vykdavo mažesnės tarptautinės varžybos, kuriose dalyvaudavo daugiausia kaimyninių šalių sportininkai, o dabar lauksim atvykstančių daugiau negu 300 irkluotojų iš mažiausiai 20 šalių“, – sako Lietuvos baidarių ir kanojų irklavimo federacijos prezidentas Aleksandras Alekrinskis.

Meistrų, dar vadinamose veteranų varžybose, dalyvauja ne mažiau kaip prieš penkerius metus profesionalų karjerą baigę ir mažiausiai 35 metų amžiaus sulaukę baidarių ir kanojų irkluotojai, suskirstyti į grupes pagal amžių. Varžybos vyksta 200 ir 2000 metrų distancijose.

Vienas pirmųjų į pasaulio čempionatą užsiregistravusių dalyvių – net ketveriose olimpinėse žaidynėse dalyvavęs daugkartinis pasaulio čempionas Egidijus Balčiūnas. Trakuose jam teks varžytis ne tik su Europos šalių, bet ir kitų žemynų atstovais – JAV, Kanados, Australijos ir kitų šalių irkluotojai.

„Prie istorinės pilies esanti Trakų irklavimo bazė yra laikoma viena gražiausių Europoje. Trakai unikalūs ir tuo, kad čia varžybos vyksta natūraliame vandens telkinyje – ežere, o ne dirbtiniuose vandens kanaluose, kur dažniausiai rengiamos didžiausios irklavimo varžybos. Todėl Tarptautinė baidarių ir kanojų irklavimo federacija rodo didelį dėmesį, kad Trakuose vyktų daugiau tarptautinių varžybų. Jeigu pavyks sėkmingai organizuoti meistrų pasaulio čempionatą, sieksime Lietuvoje rengti pasaulio taurės varžybas ar pasaulio jaunių čempionatą, o tolimesnėje ateityje Europos ar pasaulio suaugusiųjų čempionatą“, – teigia A. Alekrinskis.

Baidarių ir kanojų irklavimo varžybos labai naudingos ir organizuojančiai šaliai. Pavyzdžiui, pernai Milane vykusiame pasaulio čempionate, kuriame vyko kova ir dėl olimpinių kelialapių, dalyvavo daugiau negu 2000 sportininkų, trenerių ir medikų iš 105 šalių, varžybas kasdien stebėdavo apie 2000 žiūrovų.

Pasaulio čempionato organizatoriai suskaičiavo, kad per penkias dienas vykusias varžybas sportininkai ir žiūrovai Milane išleido apie 3 milijonus eurų už apgyvendinimo, maitinimo, transporto, turizmo ir kitas paslaugas.

Pasaulio čempionato finalus transliavo net 20 šalių televizijos, tarp jų ir visoje Europoje matomas televizijos kanalas „Eurosport“, čempionate dirbo beveik 200 žurnalistų.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.