EUROLYGA 2023

Tiesioginio eterio metu „paslaptį“ atskleidęs V. Jasutis gyrėsi, kaip atleido du trečdalius darbuotojų Praeityje Lietuvą lygino su Baltarusija ir Šiaurės Korėja

Lietuvos sporto padangę sekmadienį supurtė Europos dailiojo čiuožimo čempionato užkulisiuose kilęs skandalas, kurio epicentre atsidūrė Lietuvos čiuožimo federacijos prezidentas Vytautas Jasutis ir sporto komentatorius Ervinas Kvitkauskas.

V. Jasutis.<br>ELTA nuotr.
V. Jasutis.<br>ELTA nuotr.
V. Jasutis.<br>ELTA nuotr.
V. Jasutis.<br>ELTA nuotr.
V. Jasutis.<br>ELTA nuotr.
V. Jasutis.<br>ELTA nuotr.
V. Jasutis.<br>ELTA / Ž. Gedvios nuotr.
V. Jasutis.<br>ELTA / Ž. Gedvios nuotr.
Daugiau nuotraukų (4)

Lrytas.lt

Jan 14, 2024, 9:31 PM, atnaujinta Jan 14, 2024, 9:49 PM

Čempionate dirbusi Kaja Elena šeštadienio vakarą išplatino viešą laišką, kuriame detaliai aprašė, kaip, anot moters, E.Kvitkauskas ją vadino necenzūriniais žodžiais ir kitaip užgauliojo, kol galiausiai V.Jasutis atėmė iš moters čempionato akreditaciją ir prašė palikti Kauno „Žalgirio“ areną. Apie tai daugiau paskaityti galite čia.

Visgi, lrytas.lt žiniomis, tai nėra pirmas kartas, kai V.Jasutis įsivelia į konfliktus su darbuotojais. Penktadienį tiesioginės čempionato transliacijos metu jis pats pripažino, kad organizuojant čempionatą nuo jo rengimo pašalino net dalį komandos.

„Galiu pasakyti paslaptį, kurios niekas iki šiol nežinojo. Šį čempionatą Lietuvoje pradėjo rengti kita žmonių komanda. Iš tos komandos, kuri pradėjo pasirengimą, liko tik keturi žmonės. Pakeičiau du trečdalius jų. Ir, kaip matome, sprendimas pasiteisino. O kodėl taip, todėl, kad yra keletas faktorių. Tu vis tiek valdai procesą, žiūri, lauki galutinio rezultato.

Bet jei procesas nevyksta taip, kaip turi vykti, tai geriau anksčiau, nei kaip tas skaudantis dantis – pūna, pūna, pūna, o po to reikia jį ištraukti. Mes ne plombą įdėjome, o spėjome ir dantį pakeisti, ir, kaip matome, dabar visi šypsomės ir esame laimingi. Dvi komandos pradėjo ruošti šį čempionatą, bet baigė viena. Bet jau jums, Dovile, ir žiūrovams vertinti, ar šis sprendimas pasiteisino“, – tiesioginio eterio metu LRT žurnalistei Dovilei Šeduikytei ir žiūrovams „paslaptį“ atskleidė V.Jasutis.

Federacijos prezidentas ne pirmą kartą žarstosi sunkiai paaiškinamais teiginiais.

Po to, kai prezidentas Gitanas Nausėda nusprendė siūlyti atimti Lietuvos pilietybę iš ledo šokėjos Margaritos Drobiazko, V.Jasutis, tada nenoriai bendravęs su portalu lrytas.lt, teigė, kad Lietuva jam primena Baltarusiją ir Šiaurės Korėją.

„Man siaubą kelia, kaip tai yra daroma ir kokiu volu tai yra daroma, – šalies sprendimą atimti pilietybę iš M.Drobiazko praėjusių metų rugsėjį įvertino V.Jasutis. – Moraliniai dalykai yra moraliniai dalykai, bet kas gali paneigti, kad jums arba man irgi kažkada bus priimtas įstatymas. Ir jūs, kaip Lietuvos pilietis, dabar galite jaustis neramus. Nes rytoj atsikelsite ir jums bus priimtas įstatymas, ir neteksite pilietybės.

Konstitucinis Teismas yra pasakęs, kad nėra kažkokių „truputį“ ir „netruputį“ pilietybių. Arba tu esi pilietis, arba ne. Jei tu esi pilietis ir tu išsakai savo nuomonę, aš nežinau, kas iš tavęs gali atimti pilietybę. Jeigu taip yra, gal tada mes – Baltarusija ar Šiaurės Korėja? Gal aš vakar užmigau Lietuvoje, bet atsibudau Šiaurės Korėjoje? Nelabai suprantu. Tai va tik tiek.“ 

V.Jasutis LČF prezidentu tapo praėjusių metų sausį, kai iš posto pasitraukė ilgametė prezidentė Lilija Vanagienė.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.