60-metė papasakojo, kaip paprastai atsikratė 100 kilogramų

Kai Diana Naylor, 63 m., persikraustė gyventi arčiau gamtos, ji pamatė, kad galetų laisvalaikį leisti aktyviai: važinėtis dviračiu, kopti į kalnus, leistis į žygius.

60-metė atsikratė 100 kilogramų.<br>„Facebook.com“ nuotr.
60-metė atsikratė 100 kilogramų.<br>„Facebook.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Aug 27, 2016, 3:30 PM, atnaujinta May 14, 2017, 6:51 PM

Problema buvo ta, kad moteris svėrė apie 180 kilogramų, todėl ilgesnis fizinis krūvis ją vargino.

„Jaučiausi beviltiškai, mane kamavo depresija. Žinoma, tai buvo dėl svorio. Dėl tos pačios priežasties negalėjau leisti laisvalaikio taip, kaip norėjau“, – pasakojo D. Naylor.

Iki tol moteris jau kelis kartus buvo bandžiusi atsikratyti papildomų kilogramų, tačiau visi bandymai baigėsi bergždžiai.

Viltį dar kartą pabandyti sulieknėti moteriai įkvėpė viena televizijos laida. Ten vienas medikas kalbėjo apie tai, kad visi mirusieji turėjo svajonių, tačiau nespėjo jų įgyvendinti.

Dianą šie žodžiai taip šokiravo, kad kitą dieną ji ėmėsi pokyčių. Galiausiai jai pavyko atsikratyti net 100 kilogramų. Štai, kokius 7 žingsnius ji žengė, kad pasiektų tikslą.

1. Pradėk dabar

Nekas laiko negali atsukti atgal. Kuo žmogus jaunesnis, tuo lengviau pradėti keistis. Kita vertus, Diana savo pokyčiams ryžosi 59-erių. „Tai įrodo, kad kiekvienas tai gali padaryti. Kam atidėlioti? Pradėkite keistis dabar“, – kitus sekti savo pavyzdžiu skatino moteris.

2. Judėk

D.Naylor iš pradžių pradėjo vaikščioti. Nors ji galvojo, kad nėra tam sutverta, nes ją vargino net nuėjimas iki savo pašto dėžutės, bet ji nepasidavė. Taip atsikratė 10 kilogramų. Žinoma, įtakos turėjo ir pakitusi mityba. Po to moteris ėmė važinėtis dviračiu. Šiandien ji drauge su dukterėčia numina ne vieną kilometrą ir kasdien nužingsniuoja 10 tūkstančių žingsnių.

3. Ieškok paramos

Vienam mesti svorį – didelis iššūkis. Todėl D.Naylor kreipėsi į šiam reikalui skirtą klubą. „Raskite panašių pažiūrų žmones, kurie supras ir palaikys jus“, – patarė moteris.

4. Pabandykite suvalgyti kažką naujo

Ieškodama sveikesnių mitybos alternatyvų, D.Naylor atrado jūros gėrybes. „Iki tol net nežinojau, kaip jas valgyti, tačiau nesigailiu, kad pabandžiau“, – patirtimi dalijosi ji.

5. Pokyčių nepasieksite „dieta“

D.Naylor anksčiau buvo bandžiusi kelias „dietas“, tačiau jų rezultatai, kaip ir reikėjo tikėtis, buvo bevaisiai. Tačiau pasiryžusi esminiams pokyčiams, moteris suprato, kad reikia laikytis ne dietos, o keisti savo mąstymą. Todėl moteris į savo racioną įtraukė daugiau daržovių ir sumažino greito maisto vartojimą.

6. Nepasiduokite

Lieknėjimo kelias yra be galo sunkus, tą žino ir Diana. Tačiau nepalūžus pačioje pradžioje, pasak jos, kuo toliau – tuo lengviau.

7. Vienu kartu – vienas patiekalas

„Saldainiai, užkandžiai ir saldūs ledai – nuolatinės mano pagundos. Tačiau norėdama būti sveika ir liekna, turiu laikytis. Vienas patiekalas – vienu kartu. Tokia mano taisyklė“, – sakė D.Naylor.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.