Vilnietės raginamos nemokamai pasitikrinti dėl krūties vėžio

Šią savaitę Vilniuje geriausi Lietuvos onkologai nemokamai tikrins ir konsultuos moteris dėl krūties vėžio.

Medikai bei projekto „Nedelsk!” koordinatoriai Vilniuje nemokamai pasitikrinti dėl krūties vėžio moteris kviečia liepos 12 ir 13 dienomis.<br>123rf
Medikai bei projekto „Nedelsk!” koordinatoriai Vilniuje nemokamai pasitikrinti dėl krūties vėžio moteris kviečia liepos 12 ir 13 dienomis.<br>123rf
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2013-07-08 13:59, atnaujinta 2018-03-04 20:09

Medikai bei projekto „Nedelsk!” koordinatoriai Vilniuje nemokamai pasitikrinti dėl krūties vėžio moteris kviečia liepos 12 ir 13 dienomis.

Susitikimų metu gydytojai pasakos apie šios ligos požymius, profilaktiką, mokys krūtų savityros. Projektą iš dalies remia Vilniaus savivaldybė.

„Per visą projekto laikotarpį pasiekėme stulbinamų rezultatų. Prieš dešimtmetį kas antra krūties vėžiu susirgusi moteris mirdavo.

Šiandien liga diagnozuojama vis ankstesnių stadijų, todėl onkologai turi galimybę taikyti pacientėms individualų gydymą ir taip mažinti moterų mirštamumą, – sakė projekto „Nedelsk!” iniciatorė Agnė Zuokienė. – Noriu pasidžiaugti ir moterimis, kurios vis labiau rūpinasi savo sveikata, nebedelsia ir ryžtingai kovoja už savo gyvybę.

Tikiu, kad visi, sutelkę bendras pajėgas, pasieksime dar geresnių rezultatų.”

„Rožinio kaspino” autobusas per vieną dieną dažniausiai aplanko dvi gyvenvietes. Kiekvienoje patikrinama po 50 moterų.

Daugumai moterų tai būna pirmoji profesionali konsultacija. Kas penktai nustatomos gerybinės krūtų ligos. Vienai iš 100 įtariamas krūties vėžys.

Šių metų gegužės 23 dieną pradėta rožinio autobuso kelionė per Lietuvos miestus ir miestelius nuo sveikatinimo projekto „Nedelsk!” pradžios 2002 metais jau yra 11-oji.

Krūties vėžys – dažniausia moterų onkologinė liga. Itin svarbu reguliariai tikrintis, nes liga gali ilgus metus tūnoti organizme nesukeldama skausmo ar nemalonių pojūčių.

Norinčios nemokamai pasitikrinti krūtis kviečiamos atvykti: liepos 12 dieną Naujojoje Vilnioje prie poliklinikos 9–13 ir 14–18 val., liepos 13 dieną Vilkpėdėje prie slaugos ligoninės 9–13 val. ir Grigiškėse prie slaugos ligoninės 14–18 val. („Sostinė”)

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.