L.Pobedonoscevas: „Jei nenubėgi 10 kilometrų, nesijauti bėgęs“

Mėgstančiam poilsį derinti su fiziniu krūviu teatro, kino ir televizijos aktoriui Leonardui Pobedonoscevui (34 m.) net dukters paspirtukas teikia daug džiaugsmo.

Aktoriaus L.Pobedonoscevo pomėgis bėgioti tęsiasi daugiau nei 10 metų.
Aktoriaus L.Pobedonoscevo pomėgis bėgioti tęsiasi daugiau nei 10 metų.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

Apr 25, 2014, 4:20 PM, atnaujinta Feb 14, 2018, 12:02 PM

„Su šeima renkamės aktyvų laisvalaikį, mėgstame keliauti. Stengiamės keliauti dviračiais ar jais įveikti nors dalį kelionės. Mėgstam išbandyti įvairias naujoves, o pernai atradome, kaip smagu važiuoti paspirtukais. Taigi dabar paspirtuku su dukra sunkiai pasidalinam“, - prisipažino aktorius L.Pobedonoscevas.

Sportas vilniečiui aktoriui - įsipareigojimas sau, aktorius prisipažino, kad sportuoja tik dėl savęs.

Treniruojasi 4-5 dienas per savaitę

Tai tapo aktoriaus gyvenimo įpročiu, todėl diena, praleista be sporto, jam atrodo išbraukta iš gyvenimo.

„Stengiuosi kaip įmanoma reguliariau sportuoti, paprastai bėgioju 4-5 kartus per savaitę, po kiekvienos treniruotės būtinai palendu po grūdinančiu šaltu dušu. Sportas man reiškia sveikatą – kai sportuoji, stiprėja imunitetas, todėl lengviau atsilaikyti prieš visokias ligas, puolančias šaltuoju metų laiku“, - prisipažino Leonardas.

Svarstydamas, ką daryti, kad kuo daugiau žmonių susigundytų sveikai leisti laisvalaikį, aktorius įsitikinęs, kad auksinės taisyklės nėra. Galbūt dėl šios priežasties ne visus žmones įmanoma užkrėsti sporto virusu.

„Manau, nė vieno žmogaus neįmanoma nepriversti sportuoti, jei to nenori. Bet geras oras išvilioja vis daugiau žmonių praleisti laiką sportiškai – eiti pasivaikščioti, pabėgioti ar pasivažinėti dviračiu, tai negali nedžiuginti“, - kalbėjo aktorius.

Bėgimą pasirinkęs aktorius ne kartą metė sau iššūkį. Nuo 2003-ųjų susižavėjęs bėgimu aktorius ištikimas savo pomėgiui. Bėgimo varžybos Vingio parke, Vilniaus tarptautinis maratonas  bei kiti bėgimui skirti renginiai yra neįsivaizduojami be aktorius. 

2012 metais Leonardas Pobedonoscevas su bendražygiais sėkmingai įveikė istorinį Siera Leonės maratoną, vykusį Vakarų Afrijoje.

Septynių lietuvių komanda, kuriai priklausė aktorius, pasiekė Afrikos žemyną, kad galėtų bėgti labdarai skirtame maratone. 2012-ųjų birželį vykęs 42 kilometrų maratono maršrutas driekėsi karščiu alsuojančioje Siera Leonės valstybėje, kur gyvsidabrio stulpelis pakildavo iki 35 laipsnių padalos.

Aktorius taip pat dažnai dalyvauja tarptautiniame Vilniaus maratone, ruošdamas savo kojas ilgai distancijai vyras yra prasitaręs: „Jei nenubėgi dešimties kilometrų, išvis nesijauti bėgęs“.

Mėgstantis išbandyti įvairias ekstremalias pramogas aktorius yra taip pat dalyvavęs kajakų ant sniego varžybose.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.