Žmogaus organizmą sustiprinančias medžiagas bitės renka iš kaštonų žiedų

40 ampulių, vėliau 20 dienų poilsio. Tokiu ritmu gyvenanti klaipėdietė Jelena (62 m.) pasikeitė neatpažįstamai. Kasdien moteris nueina bent tris kilometrus, nejaučia skausmo, o svarbiausia – nėra kosulio ir dusulio. Kai medikai Jelenai nustatė krūties vėžį, liga buvo pasiekusi ketvirtą stadiją. Plaučiuose buvo pradėjęs rinktis vanduo, todėl gydytojai užsiminė moters giminaičiams, kad tai – pavojinga būklė. 

Gruzijos kalnuose bitės siurbia žydinčių kaštonų nektarą. 
Gruzijos kalnuose bitės siurbia žydinčių kaštonų nektarą. 
Gruzijos kalnuose bitės siurbia žydinčių kaštonų nektarą. 
Gruzijos kalnuose bitės siurbia žydinčių kaštonų nektarą. 
Gruzijos kalnuose bitės siurbia žydinčių kaštonų nektarą. 
Gruzijos kalnuose bitės siurbia žydinčių kaštonų nektarą. 
Gruzijos kalnuose bitės siurbia žydinčių kaštonų nektarą. 
Gruzijos kalnuose bitės siurbia žydinčių kaštonų nektarą. 
 A.Kažemikaitienė.
 A.Kažemikaitienė.
 I.Malikėnas.<br> D.Umbraso nuotr.
 I.Malikėnas.<br> D.Umbraso nuotr.
Daugiau nuotraukų (6)

Lrytas.lt

2019-08-08 08:00

Jelena kaltino save dėl to, kad anksčiau niekam neprasitarė apie įtartiną gumbą krūtyje. Pernai pavasarį ji ėmė smarkiai kosėti ir skųstis, kad nėra jėgų. Kurį laiką artimieji stengėsi ją gydyti nuo bronchito.

Kai po kelių mėnesių kosulys nesumažėjo, prasidėjo dusulys, Jelenos marti nuvedė ją pas šeimos gydytoją, kad būtų padaryta rentgeno nuotrauka.

Vos moteris apnuogino savo krūtinę, kilo įtarimų, kad tai gali būti krūties vėžys. Jai buvo išrašytas siuntimas pas onkologą – apie 7 centimetrų skersmens auglys jau buvo subjaurojęs visą krūtinę. Vienintelis klausimas, kuris Jelenai tuomet atrodė svarbus, – kiek dar liko gyventi.

Praėjus beveik metams nuo tokių liūdnų svarstymų daug kas pasikeitė.

Pradėjus vartoti medaus peptidus kelis kartus pagerėjo tyrimų duomenys. Tokių rezultatų pacientei pavyko pasiekti kartu su onkologiniu gydymu vartojant medaus peptidus.

Jie gali teikti vilčių net tiems ligoniams, kuriems artėja gyvenimo saulėlydis. Nėra kuo gydyti, nes viskas išbandyta, – su tokia situacija neretai susiduria Vilniaus palaimintojo kunigo Mykolo Sopočkos hospise dirbantis vidaus ligų gydytojas Ignas Malikėnas.

Į hospisą neretai patenka sunkios būsenos ligoniai, kuriuos vargina ne tik daug įvairių ligų, bet ir atsivėrusios pragulos.

Medikai įsitikino: tepant žaizdas įprastais tepalais gijimas būna kur kas lėtesnis nei vartojant tepalą, kurio sudėtyje yra medaus peptidų.

Be tepalo, gaminamos kapsulės, ampulės, žvakutės, purškalas.

Dar dvi pacientės, gydomos hospise, turėjo galimybę taip pat išbandyti medaus peptidus. Stebėdami ilgesnį laiką vieną pacientę, kuriai buvo išplitęs plaučių vėžys, gydytojai buvo nustebę, kai išgirdo vieno plaučio alsavimą.

Būdama sunkios būsenos ji sustiprėjo. Moteris gyveno dar pusę metų. Tai – maloni išimtis, nes didžioji dalis ligonių patenka į hospisą tada, kai dėl sveikatos būklės neįmanoma taikyti specifinio gydymo. Tai reiškia, kad ligos neįmanoma pristabdyti.

„Mūsų ligoniai yra sunkūs, pas mus jie atsiduria tada, kai artimieji negali jiems padėti, tokių ligonių padėtis dažnai būna beviltiška“, – pasakojo gydytojas I.Malikėnas.

Dėl šios priežasties gydytojas nesiryžo svarstyti, koks būtų medaus produkto poveikis, jei jis būtų skiriamas onkologiniams ligoniams, kuriems vėžys tik prasidėjo, kai dar įmanomas chirurginis, chemoterapinis ar spindulinis gydymas. I.Malikėnas pripažino, kad tokiu atveju reikėtų kur kas išsamesnių tyrimų.

Šeimos gydytojos Aušros Kažemikaitienės patirtis rodo, kad natūralūs produktai yra svarbūs, nes vis daugiau žmonių nori gydytis tuo, ką sukūrė gamta. Sergantys lėtinėmis ligomis žmonės neretai nusimena sužinoję, kad cheminius preparatus teks vartoti visą gyvenimą.

Kitas svarbus dalykas – nėra tokių vaistų, kurie neturėtų šalutinio poveikio. Dėl šios priežasties žmonės ieško būdų, kaip pasveikti ir nepakenkti sau.

Gydytoja A.Kažemikaitienė vis prisimena vieną septynmetį, kurio motina norėjo vaiką gydyti be antibiotikų, nes jų berniukas nėra gavęs nuo pat gimimo. Jam buvo nustatytas lengvos eigos streptokokinis tonzilitas – gerklės uždegimas, o tai reiškė, kad jam reikia antibiotikų.

Tačiau nepilnamečio mama buvo kategoriškai prieš antibiotikus. Gydytojai A.Kažemikaitienei pavyko padėti berniukui ir be jų.

Natūralios priemonės gelbėja ir nuo tymų – virusinės infekcijos, kuri neturi specifinio gydymo. Užsikrėtę tymais, suaugusieji sunkiai serga.

Gydytojos A.Kažemikaitienės praktikoje buvo keli tymų atvejai, kai skyrus natūralių priemonių liga greitai atsitraukė.

„Dar negaliu iš tų kelių atvejų daryti didelių apibendrinimų, tačiau mano pacientės sutuoktinis bei jo brolis dėl tymų komplikacijų atsidūrė ligoninėje, o moteris taip pat susirgo. Jos padėtis buvo ypatinga tuo, kad nėštumas buvo jau 39 savaičių. Ji sirgo tiktai tris dienas, bet vaikas gimė sveikas“, – pasakojo A.Kažemikaitienė.

Medaus peptidai naikina bakterijas, grybelius, virusus, net gali sustabdyti piktybinio auglio formavimąsi. Sintetinius peptidus, padedančius imuninei sistemai atpažinti mutavusias ląsteles, gamina mokslininkai Izraelyje ir kitose šalyse. Medaus peptidais garsėja ir Gruzija.

XX amžiaus viduryje šioje šalyje Benediktas Maglakelidzė išrado sveikatai naudingą preparatą, kurį pavadino „Camelyn“.

1950-aisiais Tbilisyje prasidėjo išsamūs medaus peptidų tyrimai. Jų efektyvumas buvo įrodytas tyrimuose su pelėmis, vėliau atliktos klinikinės studijos ir su savanoriais.

Praėjus pusei amžiaus medaus produktas atkeliavo ir į Lietuvą. Iš medaus pašalinus vandenį, cukrų ir baltymus jame lieka peptidų, aldehidų, aminorūgščių, furfurolio, skruzdžių rūgšties ir mikroelementų. Tai – natūralus produktas, kuris nesukelia alergijos ir kitokio šalutinio poveikio, nėra toksiškas.

Gamintojams patinka, kad apie medaus peptidus sklinda ir daug pasakojimų, atskleidžiančių laimingas istorijas, kurios siejamos su išgijimu.

Iš tikrųjų vėžio ląstelės nėra svetimkūniai, kuriuos lengvai atpažintų imuninė sistema. Tai – savos, bet pakitusios ląstelės.

Medaus peptidai sugeba prie jų prisijungti, tai padeda imuninei sistemai anksti atpažinti vėžio ląsteles. Tada įsitraukia limfocitai ir jas naikina. Būtent dėl šios priežasties mokslininkai daug eksperimentuoja su peptidais.

2012 metais Gruzijoje publikuotas tyrimas, kuriame dalyvavo 155 onkologiniai pacientai, vartoję medaus peptidus. Išvados daug ką nustebino – kai kuriais atvejais ligoniams pagerėdavo.

2018 metais Ukrainos mokslininkai tyrė, koks yra medaus peptidų veiksmingumas gydant krūties vėžį po operacijos. Buvo stebėtos 76 pacientės, kurios sudarė dvi grupes: viena jų vartojo medaus produktą, kita – ne.

Po 24 mėnesių mokslininkai padarė išvadą, kad išgyvenamumo ir sveikimo rodikliai kur kas geresni toje pacienčių grupėje, kuri vartojo medaus peptidus.

– Kuo ypatingas iš medaus gaminamas produktas? Kam jis gali būti skiriamas? – paklausiau A.Kažemikaitienės.

– Tai – natūralus imunomoduliatorius, kuris veikia imuninę sistemą. Pasaulyje daug žmonių skundžiasi susilpnėjusiu imunitetu, todėl ligų spektras būna įvairus, pavyzdžiui, peršalimo ligos, taip pat lėtinės autoimuninės ligos, kai organizmas naikina pats save, netgi onkologinės ligos, nes daugelis vėžio formų yra imuniteto sutrikimas.

Medaus peptidai gali daug kam padėti, pavyzdžiui, žmonėms, kurie kasmet po kelis kartus serga peršalimo ligomis.

Ypač gerai medaus peptidai veikia senyvo amžiaus pacientus. Su amžiumi jų imunitetas natūraliai nusilpsta.

Dėl peršalimo komplikacijų jiems tenka vartoti antibiotikus. Jeigu per metus yra skiriami 2 ar 3 antibiotikų kursai, tai – ženklas, kad imuninė sistema yra nualinta.

Tokiu atveju gali padėti natūralus produktas. Taip pat gali pagerėti netgi tokie rodikliai kaip cholesterolio ar gliukozės kiekis kraujyje.

Tai natūralus produktas, galintis pagerinti paciento sveikatos būklę.

– Ar Lietuvoje bičių suneštas medus taip pat pasižymi tokiomis savybėmis?

– Norint gauti rekomenduojamą medaus peptidų paros dozę, reikėtų kelių kilogramų medaus. Labai abejoju, ar būtų įmanoma suvalgyti tokį kiekį medaus per dieną.

Gruzijos kalnuose bitės siurbia žydinčių kaštonų nektarą. Jame yra didelė biologiškai veiklių medžiagų koncentracija.

Gruzijoje medaus produktas yra registruotas kaip vaistinis preparatas, kuris atitinka geros gamybos standartus. Vartotojams tai yra svarbu, nes jie žino, kad preparato sudėtyje yra tai, ką nurodė gamintojas.

– Ar reikia kreiptis į gydytoją?

– Medaus peptidus galima vartoti norint sustiprinti imunitetą. Tačiau vėžiu sergantys pacientai turėtų pasitarti su gydytoju, ypač jei jiems skirta chemoterapija.

Kai chemoterapijos kursas yra baigtas, galima medaus produktą vartoti didesnėmis dozėmis, bet reikėtų išklausyti ir gydytojo nuomonę.

Tyrimai teikia daug vilčių

– Medaus peptidai gali padėti sergant įvairiomis ligomis – tai gali būti krūtų ligos, pavyzdžiui, mastopatija ir krūties vėžys, prostatitas, gerybinis prostatos išvešėjimas, prostatos vėžys, taip pat gimdos kaklelio gleivinės išvešėjimas bei endometriozė, imuninės sistemos nusilpimas dėl infekcijos, operacijos ar chemoterapijos.

– Ukrainos nacionalinis radiacinės medicinos institutas atliko ne vieną tyrimą, kurių išvados rodo – vartojant medaus produktą net 72 proc. mažėja rizika, kad krūties vėžys atsinaujins.

Parengta bendradarbiaujant su gamintoju „Camelyn Ltd.“ 205046724, Gruzija

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.