10 nuodėmių, kurias darote prieš miegą

Tai, kaip jausitės nubudę ir kaip atrodysite visą dieną, priklauso nuo to, ką veikėte prieš užmigdami. Portalas papilot.pl įspėja apie 10 nuodėmių, kurias darote prieš pasinerdami į sapnų karalystę. Visi šie dalykai pablogina miego kokybę ir apsunkina būsimą dieną.

Tai, kaip jausitės nubudę ir kaip atrodysite visą dieną, priklauso nuo to, ką veikėte prieš užmigdami.<br>123rf.com nuotr.
Tai, kaip jausitės nubudę ir kaip atrodysite visą dieną, priklauso nuo to, ką veikėte prieš užmigdami.<br>123rf.com nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

lrytas.lt

2015-01-15 14:51, atnaujinta 2018-01-16 00:12

1. Naršymas internete

Spinduliai, kuriuos siunčia kompiuteris stabdo melatonino (hormonas, kurį gamina kankorėžinė liauka, daugiausia nakties miego metu) išsiskyrimą. Tai stabdo užmigimo procesą.

2. Sotūs naktipiečiai

Jei einate miegoti su pilnu skrandžiu – galite pabusti pavargę net tuo atveju, jei miegosite 11 ar daugiau valandų. Maistas išreguliuoja miegą. Jis taip pat apsunkina virškinimą bei daro neigiamą įtaką širdies darbui.

3. Kava, šokoladas ir „Coca–cola“

Tai produktai, turintys sudėtyje kofeino ir cukraus. Būtent tai gali išbalansuoti natūralų organizmo bioritmą. Šie produktai padės, jei planuojate naktį kažką veikti, kur nors eiti, bet tikrai ne tada, kai svajojate gerai išsimiegoti.

4. TV žiūrėjimas

Emocijas sukeliantis filmas pažadina protą, mąstymą. Jei norite gerai išsimiegoti, venkite žiūrėti bet kokių laidų ar filmų.

5. Darbas lovoje

Visus darbus, kurie reikalauja protinės veiklos vertėtų užbaigti 2 valandas iki miego. Jei darbus atliksite prieš pat miegą – naktis gali būti sunki.

6. Pokalbiai rimtomis temomis

Vėlų vakarą geriau atsisakyti rimtų pokalbių apie darbą, santykius ar finansus. Tai gali paveikti centrinę nervų sistemą, o tada apie gilų miegą galėsite tik pasvajoti.

7. Laiko tikrinimas

Nuolatinis žiūrėjimas į laikrodį ir stebėjimas, kiek gi laiko poilsiui dar liko – blogiausia, ką galite daryti prieš miegą. Taip elgdamiesi, nesitikėkite, jog pavyks nusiraminti ir vėliau mėgautis gražiais sapnais.

8. Ilgas pokalbis telefonu

Mobiliojo telefono siunčiami spinduliai trukdo organizmui pasinerti į giliąją miego fazę. Kuo ilgiau kalbėsime, tuo daugiau laiko reikės nurimti ir užmigti.

9. Alkoholiniai gėrimai

Kai kurie tikina, jog švelnus alkoholinis gėrimas prieš miegą – tai geriausi migdomieji. Nevertėtų tuo tikėti. Nuo raudonojo vyno galbūt ir užmigsite greičiau, tačiau miegas tikrai nebus kokybiškas.

10. Šviesos šaltiniai miegamajame

Neretai nemiga susideda iš daug mažų detalių – švelni mobiliojo telefono, kompiuterio ar laikrodžio skleidžiama šviesa. Todėl valandą laiko iki miego pasirūpinkite, kad niekas neskleistų nekokybiškos ir nereikalingos šviesos.

Parengė Sabina Adamovič

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.