Nuo paauglystės kentėjusi lietuvė ryžosi intymiai operacijai

Nuolatinis diskomfortas bei skausmas sportuojant, taip pat lytinių santykių metu ar net vilkint aptemptus džinsus. Tai tenka patirti moterims, kurioms išsivysto lytinių lūpų deformacija.

Į plastikos chirurgus dažnai kreipiasi sportininkės, kurioms lytinių lūpų deformacijos trukdo sportuoti.<br>„123rf.com“ nuotr.
Į plastikos chirurgus dažnai kreipiasi sportininkės, kurioms lytinių lūpų deformacijos trukdo sportuoti.<br>„123rf.com“ nuotr.
Daugiau nuotraukų (1)

Lrytas.lt

Apr 30, 2016, 4:18 PM, atnaujinta May 27, 2017, 2:03 AM

„Lytinių lūpų deformacija man atsirado paauglystėje. Pasak gydytojų, tai lėmė genai. Ilgą laiką jaučiau nepatogumų sportuodama, net ilgiau pavaikščiojus tarsi tempdavo“, – apie gyvenimą prieš lytinių lūpų korekciją atviravo Erika (tapatybė redakcijai žinoma – aut. past.). Moteris pagaliau nusprendė pakeisti savo gyvenimą ir praėjusį rudenį ryžosi operacijai.

Iš tiesų, anksčiau manyta, kad moterys lytinių lūpų korekciją renkasi tik dėl estetinės išvaizdos ar kompleksų. Tačiau medikai tvirtina, kad moterys dėl to gali jausti ir nuolatinį diskomfortą bei skausmus sportuodamos, lytinių santykių metu ar net vilkėdamos aptemptus džinsus.

Nors lytinių lūpų plastines operacijas tradiciškai atlieka ginekologai arba urologai, dėl šios procedūros vis dažniau kreipiamasi į plastikos chirurgus.

Dažniausiai pasitaikančios priežastys, dėl kurių padidėja lytinės lūpos, yra vyresnis amžius, nukritęs svoris, įgimtas defektas, gimdymas ar paveldimumas.

Su šia problema susidūrusi 36 metų Erika patvirtino, kad po operacijos jos gyvenimo kokybė gerokai pagerėjo. „Po operacijos praėjo pusmetis, tad dabar galiu garantuoti, kad ryžtis jai buvo verta. Vien dėl pasitikėjimo savimi. O ką jau kalbėti, kad nevargina tas įgrisęs tempimas“, – pasakojo moteris.

Operacijos metu jai pašalintas lytinių lūpų perteklius. Operacija nesudėtinga, procedūros metu naudoti tirpstantys siūlai. Be to, išsaugotas lytinių lūpų jautrumas, audinių faktūra ir pigmentacija.

Mažųjų lytinių lūpų sumažinimas įprastai trunka iki pusantros valandos. 

Pirminis rezultatas pamatomas maždaug po pusantro mėnesio, kai ištirpsta tirpieji siūlai, o galutinis efektas būna po pusmečio. 

Operaciją galima atlikti taikant bendrą arba vietinę nejautrą. Po dviejų savaičių moterys gali grįžti prie sporto, o po keturių turėti lytinių santykių.

Apskritai kalbant apie lytinių organų plastiką, Lietuvoje, be lytinių lūpų korekcijos, dar dažnai atliekamas makšties siaurinimas ir tarpvietės raumenų atkūrimas, kai po gimdymo netaisyklingai sugyja arba visai nesugyja tarpvietės audiniai. 

Dar atliekamos ir mergystės plėvės atkūrimo operacijos, bet, pasak specialistų, Lietuvoje jos nėra populiarios. 

Pasirodo, tokias operacijas galima atlikti tiek valstybinėse, tiek privačiose medicinos įstaigose. Jas atlieka ne tik plastikos chirurgai, bet ir gydytojai akušeriai-ginekologai.

Makšties ir tarpvietės plastikos operacijoms dažniausiai ryžtasi moterys nuo trisdešimties metų, po gimdymo, jau nebeplanuojančios pastoti.

Dažnai kreipiasi ir sportininkės, kurioms lytinių lūpų deformacijos trukdo sportuoti.

Įdomu tai, kad lytinių lūpų plastinės operacijos jau buvo daromos senovės Egipte, kur faraonai tikėjo, kad dievai yra biseksualūs.

UAB „Lrytas“,
A. Goštauto g. 12A, LT-01108, Vilnius.

Įm. kodas: 300781534
Įregistruota LR įmonių registre, registro tvarkytojas:
Valstybės įmonė Registrų centras

lrytas.lt redakcija news@lrytas.lt
Pranešimai apie techninius nesklandumus pagalba@lrytas.lt

Atsisiųskite mobiliąją lrytas.lt programėlę

Apple App Store Google Play Store

Sekite mus:

Visos teisės saugomos. © 2024 UAB „Lrytas“. Kopijuoti, dauginti, platinti galima tik gavus raštišką UAB „Lrytas“ sutikimą.